Дефиниција

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
образовна институција во која човек се запишува по завршување на средно

компјутер

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
охохо ЕСЕЈ...епа вака:
Компјутер потекнува од зборот(латински мислам) COMPUTE,што значи рачуна,пресметува.Значи компјутер или народски кажано PC-personal computer е сметачка единица која му помага на човекот,и има одреден вид на A.I.-artificial intelegence.Работи со 1 и 0,бинарен систем,има и други системи,но основа е бинадниот.
Компјутер се состои од твдр и мек дел,Хадрвер и Софтвер.
Хардвер е делот кој трпи удари кога ви заебава софтверот.
Најчести компоненти се монитор,централна единица,тастатура,маус,звучници,принтер,скенер...
Јас имам ептен слободно време.

Дефинирај Глупост

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
greska od koja ne sakas/ne mozes da gi naucis posledicite. Ja povtaras istata greska povtorno i povtorno.

definiraj mi samuraj

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Човек кој е одлично физички подготвен, брз, агилен и знае најразлични техники и начини на преживување! Знае да користи најразлични оружја кои му помагаат да ја оствари својата цел! И ептен јако се облакаат некои!

Дефиниција за

Фотосинтетска фосфорилација ......... lol:lol:lol:lol:lol:lol:

П.С. ајде биолози

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Аха,јас како примерен и компетентен биолог,мислам дека можам да одговорам на ова интересно прашање.АХххахмм(се спрема да одговори):
Епа вака,фотосинтеза е создавање на органски материи од неоргански материи,под дејство на јаглерод диоксид и сончева светлина,ова се остварува со помош на хлорофилот и неговата способност да абсорбира светлина(фотони).Значи првиот збор е дефиниран,до тука знаев што зборам,сега е на тепка..
Значи фотосинтетска фосфорилација е кога при фотосинтезата и примање на одредено количество на фосфор,растението ги добива особините на фосфорот,а тоа е да свети при акумулирана светлина,мислам.
Благодарам...
ПС:машински инженер...

Дефинирај: Опсесивно компулсивно пореметување.

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
marija aleksova напиша:
Не знам

Дефинирај кубети
мали двопек коцкички со разни вкусови (пилешко,пица,сланина,бибер и.т.н) кој се користат како ужинка или додаток на салати

дефинирај добош

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Добош е музички инструмент(удирачки)
Составен е од една бакарна или алуминиумска округла кутија без дно , која од обете страни е затворена со кожа

Дефинирај "Пушач"

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
човек кој постојано ужива во вкусот на тутунот,што подоцна преоѓа во навика :)

дефинирај тоалет :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
luksuzno mesto za izvrsuvanje nuzda

definiraj mi saracen

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Сарацени биле луѓето од Сараценското Царство (Арапско Царство) за време на владеењето на Umayyad и Abbasid династиите.А инаку терминот сарацен потекнува од грчкиот јазик и значи ориенталец или источњак!
Дефинирај Фиброза

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
цистична фиброза е генетска и пренослива болест. се карактеризира со промена на белите дробови и панкреасот, каде се создава густ секрет кој може да доведе до запушување на бронхиолите и панкреасните канали, што често доведува до воспалувања на овие два органи.
Дефинирај сарказам

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
odvratno ponasanje - koga nekoj odgovara potvrdno ama so glasoven ton deka ne se slozuva. (i normalno ne se soglasuva)

definiraj mi onager (katapult)

Micev

ИсКусЕн КанТерЏијА
Член од
28 февруари 2007
Мислења
482
Поени од реакции
0
воена направа која фрла огромни каменја на огромна далечина .. барем така знам
дефинирај тастатура

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
input device (sprava za vmetnuvawe na komandi na PCto)

definiraj mi katana

Kajgana Shop

На врв Bottom