Декодирање на Мемориски Картички

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Конечно после 8 месеци напорна работа мојот труд доби резултат.
Го усовршив најдобриот unlocker за мемориски картички, можам да декодирам до 128битни шифри што е и невозможно да се стаат на појкето картички мануелно туку само преку вирусирани програми.
Познато е дека можат да се декодираат картички ни само до 64 битни кодови т.е. до 8 цифри.
Исто така преку системот што го имам може да се напраи целосен back up на податоците, restore на избришаните податоци, репарирање на бед сектори и форматирање на корумпирани мемориски картички.
:toe:

шо др да ви кажам... мислам дека сум единствен во Македонија моментално што го може ова... ххахаха :pos2:
па ако имате проблем со картичката обратете се на пвт или alfamobil@on.net.mk

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ова декодирањето значи пробивање на пасвордот???
А што е тоа едно програмче што го имам, се инсталира на меморија во телефонот, и ти го кажува пасвордот од картичката. До сега со тоа програмче имам "пробиено" пасворд од две картички. На мојата картичка ставав пасворди и програмот ми ги покажуваше. Потоа еден другар најде картичка и на нејзе имаше пасворд и не го знаевме. Ја ставив во мојот телефон (Нокиа 6600) и одма ни го покажа пасвордот.:toe: И ја "декодиравме" картичката.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Имаше секакви програми на мобилен за пробивање картици...
Едниот беше вирус, вториот ти го укочуваше телефонот, а третиот беше чкарт

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
да го знам тој програм за симбиан Ѕ60, мислам дека се викаше пвдмемори или така нешто, но јас во мојот погорен пост пишав дека можам и до 128битни кодови да пробивам.
иначе јас не ги декодирам преку мобилен туку уредот што го имам е сличен на кард рејдер, програмот што иде со него е до 64битни кодови но кажав и претходно дека неам слушнато на ниту еден форум да имало анлокер со 128 битни.
еве ти го и програмот за симбиан што во принцип и не е многу корисен, од 20 картички ми има издекодирано само 3.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Mac)) напиша:
Имаше секакви програми на мобилен за пробивање картици...
Едниот беше вирус, вториот ти го укочуваше телефонот, а третиот беше чкарт
а не ти се десило да ти цркне картичка? не ми текнува како се викаше програмот али изглеаше како игра, мислам стварно многу добро изгледаше за разлика од овој ммцпвд програмот што е и си мислиш кој знае колкав тим го праел ова она... и ти кажува дека ја декодира мемориската картичка и си чекаш едно 3-4 минути и после тоа ти пишува Memory Card Corumpted - Do You want to Format???
и ја форматираш и после тоа ти пишува Memory Card Not Ready.
Се нервираш го рестартираш телефонот и после тоа ти вика Insert ili No Memory Card ili Memory Card Not Avelible... ili taka neshto...

e тоа ти е искуство.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
еве сеа ке ви дадам шема за правење на unlocker for memory cards ама до 64 бита.
мислам шемата е скоро иста со 128 битниот, различен е програмот и има малце појке диоди.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
додека јас моментално го имам ова:

И не е нешто многу скапо некои 1500 денари кошта, ама во турција и моќе да декодира до 64 битни исто така.
а ова го имав скоро една година и до пред вчера слично вака изгледаше сега е малце надоградено.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
а еве ке закачам и едно програмче кое моќе да ви напраи recovery т.е. да ги поврати избришаните податоци после форматирање итн...

п.с. не функциониура секогаш како што треба но ке ви се најде.

п.п.с. моќе да ви се надје и за друга примена пример од компјутерот ако имате избришано некој фајл.

http://www.filerecoverytools.com/

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За среќа последната програма од твојата листа не сум ја искусил :pos:

Necrophilia

Член од
13 август 2006