Дежурна Ординација! #2

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Прашање: рубела е ситната сипаница, онаа која многумина ја прележаа како мали? Или е нешто слично за која сме добиле вакцина? Патем, кои вакцини ги примавме ние што сме родени посче распадот на Југославија, знае некој?
Да, рубе(о)ла се мали сипаници, јас сум примила вакцина, па после сеедно сум ја прележала. Не знам, јас сум постара генерација. :)

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404
Да, рубе(о)ла се мали сипаници, јас сум примила вакцина, па после сеедно сум ја прележала. Не знам, јас сум постара генерација. :)
И јас сум бе, лажам за годините. :icon_lol:
Ти кои ги имаш примено? Јас не се сеќавам мајка ми да ми рекла да сум примила вакцина против мали сипаници, а со сигурност знам дека ја прележав. Овие лудиве тука сакаат да ме напукаат со вакцини, а не се свесни дека доаѓам од третиот свет, што значи или сум стекнала имунитет, или сум примила повеќе вакцини од нив. Знам дека многу вакцини беа, лошото е што немам увид кои точно.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Ти кои ги имаш примено? Јас не се сеќавам мајка ми да ми рекла да сум примила вакцина против мали сипаници, а со сигурност знам дека ја прележав. Овие лудиве тука сакаат да ме напукаат со вакцини, а не се свесни дека доаѓам од третиот свет, што значи или сум стекнала имунитет, или сум примила повеќе вакцини од нив. Знам дека многу вакцини беа, лошото е што немам увид кои точно.
Па ги прашав моиве, за големи (кравји) и дитепер исто имам примено, но мислам дека вариола се смета за најопасна, а нив ги немам прележано. Не би требало толку да ги смениле вакцините од времето кога јас сум ги примила до распадот.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Имам проблем со крајници, хронично ми се големи и последниве месеци и црвени. Некогаш знам да имам чудно чувство као пред настинка ама е минимално. Има начин да се намалат и да се тргне црвенилото?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Имам проблем со крајници, хронично ми се големи и последниве месеци и црвени. Некогаш знам да имам чудно чувство као пред настинка ама е минимално. Има начин да се намалат и да се тргне црвенилото?
Пробај да јадеш лук у поголеми количини уз секој оброк. И ѓумбир.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Пробај да јадеш лук у поголеми количини уз секој оброк. И ѓумбир.
Обожавам лук, али не можам да го конзумирам со секој оброк затоа што работам со луѓе. Ѓумбир конзумирам веќе со секој оброк.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Обожавам лук, али не можам да го конзумирам со секој оброк затоа што работам со луѓе. Ѓумбир конзумирам веќе со секој оброк.
Сега размисли шо ти е побитно! Тоа шо ќе и "сметаш" 5 % од како шо го преставуваат луѓето, или ти е побитно здравјето. Жвакај си сак'зи, стај си маска и на тај начин од куршум 3 зајака. Ем ти ќе си опраеш грлото, ем нема да и "сметаш" на луѓето ем ќе ги слушаш препораките за носење маска.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Имаш garlic oil во капсули.

Последно уредено:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Има тест за проверка на антитела за рубела, побарај да ти направат пред да те вакцинираат.
Иначе тоа е дел од ММR (Mumps, Measles, Rubella) вакцината. И да си вакцинирана како мала сепак се препорачува boost на секои 10-15 години во зависност од нивото на антитела.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Em si primala en si ja prelezala? Kako e toa vozmozno narocito stom si postara generacija? :eek: Ako si od yu vremeto velat togas bile podobri vakcinite.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Em si primala en si ja prelezala? Kako e toa vozmozno narocito stom si postara generacija? :eek: Ako si od yu vremeto velat togas bile podobri vakcinite.
У реду е, Говинда, како што пишав така се случило. Пред распадот на Југославија ми е датум на производство, но не гледам како е тоа релевантно за темава.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.640
Поени од реакции
37.603
https://bioinformatics.mk/product/nastinki-i-infekczii/?fbclid=IwAR2DIE0gjX3yvCLodUU3guDiBMZ7PE69c9eVSQzuWEPpF5t5DObvB0cxTRA
naidov reklama na FB, mi kažuva deka preparatite se registrirani ama me buni deka nema prodažba po apteki ?? Imaš nekoe mislenje ??
... верувај, имам толеранција на туѓо мислење и почитувам секоја борба во името на здравјето на човекот и да ти кажам мое мислење морав да ја разгледам добро ова проблематика... што искрено барем до сега мене не можат да ме убедат затоа што немаат добро објаснување и мојот „брејн софтер“ не го прифаќа нивниот спакуван хардвер во вид на препарати со многу високи цени! еднаш велат секој организам си има свој специфичен софтвер, а ваму направиле „готови препарати“ со калај маслиново или некое растително масло и гел за сите пациенти? мислам ејјј не сум под хипноза, па да прифатам ваков начин на решавање на здравствени проблеми!

ice_screenshot_20200316-183136.png

кој е тој стручен тим? спец. по комплементарна и алтернативна медицина, Да има ЗАКОН комплементарна и алтернативна медицина, така да тие се регистрирани за дејноста, а со тоа можно и да се регистрирани и нивните препаратите!

ice_screenshot_20200316-185300.png

и овие три компоненти прават чуда со примена од 6-9 месеци по приложената цена, колку доаѓа тоа нивна биософтверхардеверски лек (затоа и го продаваат највероватно на лице место после третманот на мерење на софтверот на органите :facepalm: ) .... и то сите овие препарати со доста високи цени?

ice_screenshot_20200316-185629.png

... јас да присуствувам на нивна презентација, конкретно ќе му поставам прашање на машкиот дел од тимот, во смисол зошто не си го „поправи софтерот преку хардвер на фоликулите на влакната на глава и да си направи да се поврати косата во нормала како би сакал секоја млада машка особа како него? а на женскиот тим што со нејзината збрчкана кожа во подбрадокот и лицето во овие млади години, што не го затегне малку со софтверот за кожа? м? :D

ice_screenshot_20200316-185921.png

...мое мислење, кажав, не сум спремна токму ова изнесеното да го прифатам, твое е сам да си заклучиш и да имаш сопствено мислење! (y)

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.413
Поени од реакции
16.632
... верувај, имам толеранција на туѓо мислење и почитувам секоја борба во името на здравјето на човекот и да ти кажам мое мислење морав да ја разгледам добро ова проблематика... што искрено барем до сега мене не можат да ме убедат затоа што немаат добро објаснување и мојот „брејн софтер“ не го прифаќа нивниот спакуван хардвер во вид на препарати со многу високи цени! еднаш велат секој организам си има свој специфичен софтвер, а ваму направиле „готови препарати“ со калај маслиново или некое растително масло и гел за сите пациенти? мислам ејјј не сум под хипноза, па да прифатам ваков начин на решавање на здравствени проблеми!

Прегледај го приврзокот 238303

кој е тој стручен тим? спец. по комплементарна и алтернативна медицина, Да има ЗАКОН комплементарна и алтернативна медицина, така да тие се регистрирани за дејноста, а со тоа можно и да се регистрирани и нивните препаратите!

Прегледај го приврзокот 238328

и овие три компоненти прават чуда со примена од 6-9 месеци по приложената цена, колку доаѓа тоа нивна биософтверхардеверски лек (затоа и го продаваат највероватно на лице место после третманот на мерење на софтверот на органите :facepalm: ) .... и то сите овие препарати со доста високи цени?

Прегледај го приврзокот 238329

... јас да присуствувам на нивна презентација, конкретно ќе му поставам прашање на машкиот дел од тимот, во смисол зошто не си го „поправи софтерот преку хардвер на фоликулите на влакната на глава и да си направи да се поврати косата во нормала како би сакал секоја млада машка особа како него? а на женскиот тим што со нејзината збрчкана кожа во подбрадокот и лицето во овие млади години, што не го затегне малку со софтверот за кожа? м? :D

Прегледај го приврзокот 238331

...мое мислење, кажав, не сум спремна токму ова изнесеното да го прифатам, твое е сам да си заклучиш и да имаш сопствено мислење! (y)
пред 10+ години имаше нешто на интернет, демек спремале индивидуални лекови, дали беше во УК или УСА забраив, за настинка, на база IgG, исто за алергија на база на IgE на пациентот, немаше детали, само пишуваше дека ќе бидат мнооогу скапи, само за богати и бажни луѓе на кој им треба, а прогнозираа дека ќе бидат готови за 5 години... Поминаа 10+ години, абер нема ( или не се кажува во јавност)..
Б.Т.В. на времето, 2006/7 платив 2 х по 500 или 2х по 1000ДМ, заборавив сега точно како беше, за германските ампули Грузер Полен против алергија на треви....по препорака на имунологот...

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
... немам ништо против, секој ќе употребува тоа што сака, само ако се натпреваруваме со клинички студии не знам до каде ќе стигнеме јас имам искуства од пракса, ти не знам од каде можеби од клиничкава студијава што ја постираш од 2007 година пред цели 13 години, еве ти понова од 2017 година околу антиинфламаторни нестероидни лекови конкретно ибупрофенот! инаку околу Аналгинот (metamizol) не коментирав, беше зборот за аналгетикот Кафетин!

Прегледај го приврзокот 238148

,,...сегашната употреба на сите студирани НСАИЛ, вклучително и напроксен, е поврзана со зголемен ризик од акутен миокарден инфаркт...,,
клиничка студија ТУКА !
Не е клиничка студија туку е статистичка мета анализа
Автоматски споено мислење:

Сакам нешто да споделам со вас..Последниве 3-4дена скоро секој час ми се моча и тоа неколку капки и на крај премногу ме боли кога ќе ми допре осеќам болка ме пецка на крај кога ќе завршам со мочање дури и понекогаш очите ќе ми се насолзат,дали знаете што може да ми биде?некоја бактерија нешто или?не знам што може да ми биде?кој се разбира или му се има десено нека ми каже?
А да си земеш примерок од урина(првата утринска) и правец до некоја лабораторија да си испиташ?
И после тоа со резултатите кај матичниот
Ок?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom