Девојки што пцујат, се дерат и пушат

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Машкоста и женственоста нема врска со полот. Тоа се универзални карактеристики. Женско што се дере и што пуши е исто со машко што се шминка да речеме.
Машките се доволно мудри(по природата на нештата) да
не се шминкаат, жените се доволно мудри да не пушат.
Или барем така требаше да биде.....

A

AnFem

Гостин
Ако смеам, ќе ми даде ли некој дефиниција за машкост и женственост?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако смеам, ќе ми даде ли некој дефиниција за машкост и женственост?
Нема дефиниција, тоа е нешто што спаѓа во менливи категории, уште од прапочетокот :)
Како и да е, затоа што текот е многу спор може да земеш дека одредени карактеристики во моментов се машки а одредени женски.
Еве пример со мајката Земја и таткото Сонце да речеме.
Имаш креација(раѓање) и одржување(динамика) во живот.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
На темава ме потсети една случка пред десетина дена. Си одам ја накај Автокоманда и се удрија две коли. Излегува една девојка од едната кола онака дотерана скроз, а од другата кола двајца машки. Ама ја застана колата на сред улица и на цел глас, пцуење, вреѓање и шо ли уште не, овие машките уште шо не заплакаа. :icon_lol:

Дечкото на девојкава и вика ајде влегувај во кола, а оваа море е*и се и ти кај те најдов кај се запустив и него го испцу онака сочно, ја тресна вратата и го остави дечко и. :icon_lol:

I found that so sexy :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај по пп решете ја дилемата.

Mason_Petrarka

Servant of Morgoth
Член од
19 декември 2009
Мислења
157
Поени од реакции
23
Не се доволно е*ени.
секакви одговори иам видено ама твојот врв е (без навреда, само фаца ми беше одговорот, пошто беше вметнат онака уз муабет) xD
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 21:13 ---
Работава е, грда сум и дебела, и затоа сум металка се облакам во црно, пцујам, ги мрзам сите што не се металци, поготово таканаречените кремови и шмизлетини (не за друго им завидува што се убави и дотерани а она не може, природа и дала толку) и се пијанчам повраќам и се тркалам по земја.

Two words for you girl: Iskompleksiranost i frustracija :) .

Ама кога ке видиш исто како што има педери така има и мушкоданки.

Дефинитивно треба да се знае кој треба да има машки карактер кој женски.
Кога ќе треба да се сексаме да ме привлече со женственоста а не да си мислам дека со Боки 13 сум легнал.
Автоматски ке овене цвеќето....уствари нема ни да процвета... разбираш.
за првото, искомплексираноста и фрустрацијата тотално си во право.. кај нас во бт има баги такви случаеви, и не само то, има и полоши случаеви, има некој шо за инат на то шо се исфрустрирани се облекват како да се Џесика Алба или нешо слично, а имат гз колку еден текн, гради колку еден камион од оние дрва шо ни носат, бут толку голем шо мојш дури и БУТОЛИНА да ја викаш итн.. и то не води нигде.. едноставно треба да се сфати каков е и шо е чоекот па после ќе најди решение за своите проблеми.. а дебелината кога ја зеаме за пример, та не е проблем туку е непочитување на сопственото тело, подебелките луѓе, како на пример ете јас, со мојве 107 килца му неам пружено шанса на спортот да видам какви емоции можи да ми набие и слично, туку поќе си сакам руска салата, чипси, пиво, празници, мезе итн.. јебеш га брат...

за то дека треба да се разликва машко од женско, треба, и дека има исто толку машкуданки колку шо има фемини-маженца, има... друга ствар е лоша ако се преобратат на хомо страната.. то е веќе друго двајсе.. ама засеа арно е, има женске ама нема хигиена.. засеа сочувана е нежноста кај девојките барем колку шо јас глеам иако сите имат мажествени моменти

за пушењето, то ти нема везе стварно, пушењето е само лош порок, нема граници за користење... а ако прајме муабет аза она другото пушење, женските нека си ги приберат муцките ако не му е по кеф xD пцуењето е дел од културата,а това дерењето на некој му е едноставно вродено.. така да не ги оправдувам никој, ни масхко ни женка, туку само ги сфакјам пашиња.. ајт таму...

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Па таквите девојки мислам дека се малце послабо воспитувани од кога биле помали,слабо им ја кажувале улогата на права девојка.
Или биле со некои огромни трауми во текот на животот,па слабо ги контролираат свoите живци.
А она што пушам мислам дека започнуваат од радозналост на помлади години и мислат дека на тој начин се некои "фраерки".Но кога го сваќаат тоа веќе се навикнале на цигарите и тешко се одвикнува човек после од тој порок.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
Ова као...не веруј жени која пуши дрину без филтера...симпатично нема шо...

ако не си во униформа не си цел,ако си цел ти фали нешо и...ондак то

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Зошто толку се дерете бе алооооо? :LOL:

Нема голема мистерија за ваквото понашање, едноставно се работи за фрустрации. Ако некој неможе нормално да комуницира, туку мора да се дере или тепа за да докаже или покаже нешто, тоа говори за неспособноста на таа личност да се реализира онаква како што таа замислува дека треба да биде, без разлика дали е машко или женско. Е сега, пошто на девојките некако не им личи таквото понашање, одма паѓа у очи кога женско се издерава, пошто од неа се очекува да е смирена, по рационална и дека може да се контролира во дадени ситуации. Но, факт е дека така се "празнат" фрустрации кај секого, па ако девојката има пориви да изиграва шериф, може треба мажот што е со неа да се запраша дали и обраќа доволно внимание, што е тоа што не функционира во врската па на тој начин го покажува.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Пијам, пушам цигари, пцујам, понекогаш се дерам и не ми е гајле ако тоа им смета на припадниците од машкиот пол
Пиј си, пуши си, пцуј си, дери си се. It's a free world. Вистинските пријатели или дечкото ќе те сакаат поради (не покрај) тоа.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Порано девојките на 17 год. пееа: SEDAMNAEST MI JE GODINA ЈOS SE NISAM LJUBILA!!!
-А денес девојчиња од 12 год. пеат: PRVI POLJUBAC DAVNO ZABORAVLJEN !!!..

С

Сатори

Гостин
Зошто толку се дерете бе алооооо? :LOL:

Нема голема мистерија за ваквото понашање, едноставно се работи за фрустрации. Ако некој неможе нормално да комуницира, туку мора да се дере или тепа за да докаже или покаже нешто, тоа говори за неспособноста на таа личност да се реализира онаква како што таа замислува дека треба да биде, без разлика дали е машко или женско. Е сега, пошто на девојките некако не им личи таквото понашање, одма паѓа у очи кога женско се издерава, пошто од неа се очекува да е смирена, по рационална и дека може да се контролира во дадени ситуации. Но, факт е дека така се "празнат" фрустрации кај секого, па ако девојката има пориви да изиграва шериф, може треба мажот што е со неа да се запраша дали и обраќа доволно внимание, што е тоа што не функционира во врската па на тој начин го покажува.
Види мајката!?
Ем жената не е виновна за таквото нејзино однесување, затоа што сиротата не добива доволно внимание од муж и (парадокс), ем во исто време треба да се контролира затоа што тоа се очекува од неа. Не дека мене не ми се гади на дневна база од ваквите прокламации и изјави од рандом мажи и жени (да ти ибам полот мутав-ете, ете, пцујам), само онака, интересни ми се двојните стандарди.
Лично, пушам цигари ко Турчин и не сакам да живеам без нив, пцујам кога ми е ќеиф, а за дерење, па се дешава и тоа понекад. И во исто време можам да се носам како животот да ми зависи од бон-тон и манири. Генерално стојам зад тоа дека не сакам вулгарност, но, нели сите бевме луѓе? Или не?
Секој има свој сопствен шарм. Да, во некои кругови, тоа е најголемиот шарм на светот! Ухх, шок. :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom