Со среќа ако орочиш во долари. Биткоин тип на валута која на месечно ниво има 807 промени.Која банка дава поголема камата за орочени депозити, Стопанска или Комерцијална?(За други банки не ме интересира)и како да се орочат во која валута е најдобро? $$$ или €€€ или денари?
Може детали..Imas dobar proizvod vo stopanska, promotivno
Комерцилајна и депозити - магаре и козметикаМоже детали..
Да знам за Стопанска банка и за тие понуди, но не беше од секогаш така, пониски камати даваа претходно, може и во иднина ќе им текне да смалат камати.Комерцилајна и депозити - магаре и козметика
https://www.stb.com.mk/naselenie/depoziti/oroceni-depoziti/moj-plan - *Скоро ја намалија стапката од 3,5% на 3,4% за исплата на крај и од 3,45% на 3,3% за месечна исплата. (За приматели на плата/пензија)
![]()
Македонски - Мој депозит
Мој депозит“ од Halkbank Македонија – понуда за депозити со атрактивни каматни стапки и флексибилни услови. Изберете депозит што најдобро одговара на вашите потреби и започнете со заштеда со сигурност и контрола. Аплицирајте онлајн и уживајте во безбедносwww.halkbank.mk
Ете и во халк исто, 3,4% за 13 месеци, денарски депозит. (Претпоставувам за приматели на плата/пензија)Да знам за Стопанска банка и за тие понуди, но не беше од секогаш така, пониски камати даваа претходно, може и во иднина ќе им текне да смалат камати.
Дали на пример еве сега орочувам во денари во Стопанска банка на 13 месеци во денари на 3.40% камата со исплата месечна, дали може да им текне другата година да ја смалат каматата и да биде ниска како претходно,???Пошто прошлата година таман ги ставив во Комерцијална и заминав од државата, се појави следниот месец понудава од Стопанска банка, со повисока камата, која е гаранцијата дека ќе се задржи таа камата тој процент, да не се враќам сега да ги префрлам парите џабе, ако другава година падне каматата, нека си стојат во комерцијална кај што ми се сега, ме разбираш? Која е гаранцијата?Ете и во халк исто, 3,4% за 13 месеци, денарски депозит. (Претпоставувам за приматели на плата/пензија)
Мене конкретно ме интересираат ваш вакви депозити, за период од една година (+ 1 месец) и што повисока каматна стапка, со исплата на крај од периодот, поради тоа што може да ми притреба, во меѓувреме, износот што сум го депонирал, а пази следново...
" Депонентот може да го раскине договорот и пред истекот на рокот на орочување при што СБ пресметува и исплаќа камата по видување за периодот од моментот на орочување односно преорочување до моментот на предвременото раскинување на договорот, додека пак за депозитите со месечна исплата на камата за корегираниот износ на камата се намалува депозитот. "
Каматата за периодот на орочување е фиксна, а дека ќе се намалува тоа е очекувано, па и јас деновиве околу веб сајтови на банкиве се шетам и следам каматни стапки и еве од скоро во СБ ме зезнаа со каматата, пошто се надевав со иста да ги преорочам за догодина, ама и вака не е лошо.Дали на пример еве сега орочувам во денари во Стопанска банка на 13 месеци во денари на 3.40% камата со исплата месечна, дали може да им текне другата година да ја смалат каматата и да биде ниска како претходно,???Пошто прошлата година таман ги ставив во Комерцијална и заминав од државата, се појави следниот месец понудава од Стопанска банка, со повисока камата, која е гаранцијата дека ќе се задржи таа камата тој процент, да не се враќам сега да ги префрлам парите џабе, ако другава година падне каматата, нека си стојат во комерцијална кај што ми се сега, ме разбираш? Која е гаранцијата?
Да де колку да намамат муштерии, и после ќе ја намалат каматата, епа не е ферКаматата за периодот на орочување е фиксна, а дека ќе се намалува тоа е очекувано, па и јас деновиве околу веб сајтови на банкиве се шетам и следам каматни стапки и еве од скоро во СБ ме зезнаа со каматата, пошто се надевав со иста да ги преорочам за догодина, ама и вака не е лошо.
Наврати се на претходниве мои објави пошто ги изменив/едитирав, а дека се менува (намалува) каматната стапка... Што да се прави, ништо чудно, очекувано е, со оглед на проекциите за годинешнава инфлација. Сепак за месечна исплата на камата во СБ каматнава стапка (за приматели на плата/пензија) ја намалија повеќе него таа за исплата на крај од периодот на орочување... Па сега ти видиДа де колку да намамат муштерии, и после ќе ја намалат каматата, епа не е фер
Значи сега че ги делат муштериите и по групи, приматели на плата/ пензија и други... И колку е за првава категорија каматната стапка?Наврати се на претходниве мои објави пошто ги изменив/едитирав, а дека се менува (намалува) каматната стапка... Што да се прави, ништо чудно, очекувано е, со оглед на проекциите за годинешнава инфлација. Сепак за месечна исплата на камата во СБ каматнава стапка (за приматели на плата/пензија) ја намалија повеќе него таа за исплата на крај од периодот на орочување... Па сега ти види
Значи сега че ги делат муштериите и по групи, приматели на плата/ пензија и други... И колку е за првава категорија каматната стапка?
EDIT: Еве сега и јас приметив кога СБ ги намалиле каматните стапки за депозити, по датумот на документов lol 20.03.25![]()