S
smart ass
Гостин
Размислував пред некое време и си реков,еве имаме многу "Бугари" во полиција,парламент во агенциите и ме интересира дали кај нас е дозволено лице со двојно државјанство да биде на висока функција(посебно ако е од соседните земји)....еве на пример Генерал,да потпише аз сам блгарин...или пак замислете првите лица во разузнавање се со бугарско...они фактички имаат инфо,го користат,а можат и беља да направат(на претседател...на Р.М)...затоа ме интересира вашиот став кон ова прашање.
Дали сметате дека треба да биде дозволено лице со двојно државјанство(од соседните земји) да биде пратеник,Генерал,Началник на Генералштаб да биде на високи функции било како заменик министер,без разлика за кое министерство станува збор(ова хипотетички),дали овие е добро да бидат и на високи функции во МВР,понатаму во транспорт и врски,Царина и.т.н
Дали сметате дека треба да биде дозволено лице со двојно државјанство(од соседните земји) да биде пратеник,Генерал,Началник на Генералштаб да биде на високи функции било како заменик министер,без разлика за кое министерство станува збор(ова хипотетички),дали овие е добро да бидат и на високи функции во МВР,понатаму во транспорт и врски,Царина и.т.н