Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.733
- Поени од реакции
- 27.720
Роберт долги години пати од прелоша форма на мултипла склероза, а последните 3 години живее во дом.
Тешките автоиумуни заболувања знаат од здрав и силен човек да те исушат, искриват, и да изгледаш вака, а да не правиме муабет за тешкотијата на изведување на секојдневните активности... ме маваат флешови од татко ми кога го гледам Роберт и прежално ми е. Јадни ќерки.
За неговата приказна повеќе можете да прочитате на овој линк
Кога мултиплекс склерозата ќе ви земе сѐ, освен волјата за живот: Роберт има 49 години, целосно е беспомошен и веќе 3 години живее во дом за стари
Замислете да ве чеша носот, а не можете да се почешате, да сте жедни, а водата пред вас ви е недостижна како фатаморгана, да сте гладни, а мора да чекате некој да ве нахрани. Да ви ѕвони телефонот и додека вие посакувате да е тоа една од вашите ќерки чиј глас копнеете да го слушнете, ѕвонењето...
majkaidete.mk
Ве молам одвојте некој денар од својот џеб кој нема ништо да ви значи, а него може да му помогне многу:
070 143 126
Се организира и настан задутре, на 30 август, во Бифе Тафталиџе. Повеќе за настанот може да прочитате тука. Би ни било драго ако дојдете
Хуманитарен настан за Роберт
Event in Skopje, Republic of Macedonia by Stefani Hristov and 2 others on Friday, August 30 20245 posts in the discussion.
www.facebook.com