Дали познавате некој политичар?

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Букаро напиша:
Ела, Битола, Гинимале, јас ќе те запознам в меана.

Инаку, темава ви е...

Една работа не ми е јасна... се чудам, млади здрави, јадри деца, зборуваат за политичари во стилот “дали се знам“ ебате шо дека се знаеш?

Како се чудам не ви се гади едноставно од тие кребилчиња (кретен+дебил) неспособни хохштаплери... кои освен во политиката неможат да се пронајдат во ниедна друга дејност или професија (видете ги - претежно се пропаднати поети алитерати од секаков тип, искомплексирани професорчиња, нестручни инжинери, или екс-социјалистички директорчиња и сл.)

Запрашајте си каков ви е системот на вредности и кое место го зазема професијата политичар? Зошто подобро не поставувате прашања а се знаеме ли со некој спортист? се знаеме со некој уметник? значи со луѓе кои во последниве 15тина години во лајнената транзиција придонеле со своите успеси за заедницата? или едноставно да се знаеме со Маријанти, Перо Шуте (бт локал легенди) луѓе од народот, чие “познавање“ со нив и прераскажување на некоја анегдота, ќе не насмее и ќе ни го развесели духот?

Место овие... гадни корумпирани свињи кои со своето ноп-стоп присуство ми ја гнасат семејната интима преку тв-екраните...
:music3: :cuc:

Respekt za kazanoto.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Gi znam Mistichen, Garfield, Protivpropaganda i uste nekoi.

Е сеа, ај не каки Интеле, од сите тие, само јас сум политичар и тоа сеуште пичман политичар. Мистичен и против пропаганда не ги ставај во лошиот кош со нас останатите пишмани и политичари, кои сега, уште малку од пишмани ќе станеме вистински политичари и ќе ја кренеме државата нагоре, на нозе...итн.
Убаво е да се знае дека сеуште има луѓе од мајка родени во Македонија!!!:pos: :baeh:

Сметам дека имам право на реплика бидејки бев спомнат, нали?

Е се`а, Гарфилде низаеден, еден месец на курс кај мене и ќе направам од тебе вистински, а не пишман политичар. Отпосле, не сносувам одговорност од создадените последици кога нема да им чиниш на луѓето со кои сметаш дека ќе ја (и`) дигнеш ноѕете на Македонија.
You'll be no good because you will be epten too good!!!:icon_cool :music3:

Инаку, малку на темава да се осврнам и да речам не ќе да сте, повеќемината, у право бидејки јас познавам многу голем број на наши политичари и можам да кажам дека не ни се лоши. Се подразбира повеќемината од нив.
Проблемот не лежи во нашите политичари. Кој и да е политичар да дојде, преспособен и предобар, и сам Исус да дојде нема да направи разлика. Особено кај народ кадешто сеуште постојат (мнозинство се) такви кои бараат некој да им ги завршува нивните обврски, та дури и нивните деца да им ги направи. Дури се лутат и обвинуваат други за сопствените недостатоци и неуспеси.
Несметана потрага по сопствената среќа...

Ајт, лафена е веќе и тоа премногу, а сепак малкумина успеале да ја сфатат поентата!!! Секоја чест и почит за тие малкумина, риспект човеци.:music3:

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Go poznavav pokojniot Pretsedatel Trajkovski uste mnogu odamna pred voopsto da ima na pamet deka ke stane Pretsedatel. Tolku falenje...
Da se pozalam za drugite
Zmejkovski, Novkovski, Petrovski, Pandov, Jankovski, Sekerinska, Polozani( sluzbeno ne po volja :(..)....tolku se zasega ux....

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Macedalien џулистана марковска? хахаа имаат куќа во селото кај што имаме и ние а ја лично се знам со па чичко ми е Веле_пратеникот:baeh:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Пио, си имал ти 12 години темава кога била активна :)

А денеска верувам, листата на политичари кои ги познавате се зголемила, па може и апдејт да си направите, Бучко одамна не е премиер :)

Kajgana Shop

На врв Bottom