Дали на наркоманите треба да им се одземе родителското право?

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
А, по кој основ да им се одземе ако може да знам ?
По основот според кој можат двајца мажи да имаат дете.(да бее анално ќе забремени).

Согласно закон има опција за прогласување на лице за деловно неспособно со еден збор губи имот, право на имот и располагање со него и губи СЕ.(имаше случај сестра блиска со судијка да на сестра и и одземе два-три стана и нешто кеш бидејќи ја прогласија за деловно неспособна како би ги изгубила становите и наследството).

Но ова горе е сосема различно.

Ние како прво не дефиниравме што се наркомани??

Дали травјарите??

Или оние кои се на отрови како сулфурна киселина керозин т.е кокаин, отров за глувци екстази и игла, или пак оние кои примаат лек и се лечат се рехабилитират и немат потреба за дрога бидејќи последниве ќе се излечат кога тогаш и како ќе им одземеш право основно??

Неможе тоа кај нас гледате затворскиот систем е хаос, државата е во ентропија а тука збориме за одземање право.

Македонија е држава која дава права, е толерантна и кон убијци на деца а и ослободува педофили за 5-6 години.
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.366
Поени од реакции
28.155
Чисто информативно прашав пошто ако им се одземе на наркоманите треба и на педерите т.е. гејовите, треба и на многу други. Пола форум ги оправдува геј браковите и би дозволиле тие да имаат деца, ако можат тие зошто да не и наркоманите.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.717
Поени од реакции
19.866
Чисто информативно прашав пошто ако им се одземе на наркоманите треба и на педерите т.е. гејовите, треба и на многу други. Пола форум ги оправдува геј браковите и би дозволиле тие да имаат деца, ако можат тие зошто да не и наркоманите.

Како може да равњаш геј и наркоман?
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.366
Поени од реакции
28.155
Како може да равњаш геј и наркоман?
Едноставно по фактот дека ако двајца машки имаат женско дете и девојчето коа ќе дојде во тие години да добие што совет ќе му даде таткото? На кој начин би и помогнале? Не за џабе на секое дете му е потребно совет од мајка и од татко, не за џабе се вика мајка и татко, едниот има пенис, а мајката вагина. Мајка и татко со два пениса не бива.

1. Прв ден на школо: Здраво Марија претстави ни се и кажи ни ги имињата на мајката и таткото. Здраво бла бла мајка ми се вика Марко, а татко ми Маријан.

Не личи.

Јас кога би се изразил со поимот педер, кога ќе кажам дека не ги поддржувам и ред други работи многу ќе ме нападнат али тоа си е мое мислење.

Како што педерите се изјаснуваат дека тоа не е болест туку таква е природата и не се они криви, кога они имаат секакви права, ќе ги оправдувам и наркоманите. За разлика од педерите 2ца наркомани дете можат да створат - наталитет, а од двајца педери нема наталитет има само морталитет. И тоа е дете без разлика дали е на наркомани, не му го одземај ако наркоманот така решил, и педерот решил да го прима...
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.717
Поени од реакции
19.866
Едноставно по фактот дека ако двајца машки имаат женско дете и девојчето коа ќе дојде во тие години да добие што совет ќе му даде таткото? На кој начин би и помогнале? Не за џабе на секое дете му е потребно совет од мајка и од татко, не за џабе се вика мајка и татко, едниот има пенис, а мајката вагина. Мајка и татко со два пениса не бива.

1. Прв ден на школо: Здраво Марија претстави ни се и кажи ни ги имињата на мајката и таткото. Здраво бла бла мајка ми се вика Марко, а татко ми Маријан.

Не личи.

Јас кога би се изразил со поимот педер, кога ќе кажам дека не ги поддржувам и ред други работи многу ќе ме нападнат али тоа си е мое мислење.

Како што педерите се изјаснуваат дека тоа не е болест туку таква е природата и не се они криви, кога они имаат секакви права, ќе ги оправдувам и наркоманите. За разлика од педерите 2ца наркомани дете можат да створат - наталитет, а од двајца педери нема наталитет има само морталитет. И тоа е дете без разлика дали е на наркомани, не му го одземај ако наркоманот така решил, и педерот решил да го прима...


Комита ја почитувам туѓо мислење, неможам само да сватам, каков живот наркоманов ќе му пружи на тоа дете, гејовите не се тресат, немаат напади, не продаваат се живо пред очи за грам хероин, има тука разлика голема бар по мене, и малку ја оддалечуваме темата од суштината, не збориме за гејовите дали треба да им се одземе родителско право... уствари чекај, они немаат такво право воопшто.
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.366
Поени од реакции
28.155
Одлично значи, и двајцата си почитуваме мислења, ајде уште еднаш ќе се обидам.

За почеток доволно ми е да знам дека наркоманот може да створи дете, а гејовите неможат.
За понатака исто така доволно ми е да знам дека наркоманот може преку терапии да се одвикне, а гејот ако еднаш сака машко, цел живот ќе сака.
Понатака доволно е исто така да се спомне дека наркоманите ќе бидат мајка од женски и татко од машки пол, а гејовите не.

И голема улога игра кога имаш мајка и татко, да те одгледаат без разлика какви се, со двајца родители од ист пол ништо не се прави, верувај.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
Комита ја почитувам туѓо мислење, неможам само да сватам, каков живот наркоманов ќе му пружи на тоа дете, гејовите не се тресат, немаат напади, не продаваат се живо пред очи за грам хероин, има тука разлика голема бар по мене, и малку ја оддалечуваме темата од суштината, не збориме за гејовите дали треба да им се одземе родителско право... уствари чекај, они немаат такво право воопшто.

Статистички гледано по податоци собирани од западни, напредни земји, од Канада, Америка, Холандија, Нов зеланд... ситуацијата кај гејојте е следна:
Изразен промискуитет. Бројка на сексуални партнери према анкетите спроведени меѓу геј популацијата се движи од стотина па и до иљада партнери (дури и во заедница кога се си упражњаваат често секс на страна)
Кратки нестабилни врски - Геј заедница во просек трае неколку години - 3-5
Семејно насилство - Геј заедниците имаат поголем процент на семејно насилство
Психички пореметувања. Кај гејојте психозите, психичките растројства, депресиите обидите за самоубиства и самоубиства се 5 (пет) пати поголеми од колку кај нормалните луѓе
Краток животен век - Гејојте живеат и до 20 години пократко од нормалната популација
Подложност на органски болести - Гејојте страдаат во многу поголем број од сифилис, гонореја, анален канцер, папиломавирус, хепатитис, ГБС...

Така да геј заедница е мнооогу лош избор за да расте едно дете, прво то би била неприродна заедница на истополови “родители“ со нејасни и недефинирани односи и улоги (кој е мама кој е тато), каде има големи шанси од психички проблеми, семејно насилство, опасни вируси, нестабилни краткотрајни врски.....
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.717
Поени од реакции
19.866
А браво, ја отерафте темата пак за гејојте, нели има ваква тема?
Вратете се кај наркоманите, тргнете ги гејовите од секоја можна тема аман.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Едноставно по фактот дека ако двајца машки имаат женско дете и девојчето коа ќе дојде во тие години да добие што совет ќе му даде таткото? На кој начин би и помогнале? Не за џабе на секое дете му е потребно совет од мајка и од татко, не за џабе се вика мајка и татко, едниот има пенис, а мајката вагина. Мајка и татко со два пениса не бива.
И ова е причината? Епа ајде гејови да може да посвојуваат деца од ист пол. Така ќе им ги дадат сите совети. Глупости. Најпрво родителите може да викнат некоја блиска личност од спротивниот пол да и каже на девојчево што да прави. Второ аман не разбирам зошто и родителите лично не би можеле да и кажат, не е тоа научна фантастика.

1. Прв ден на школо: Здраво Марија претстави ни се и кажи ни ги имињата на мајката и таткото. Здраво бла бла мајка ми се вика Марко, а татко ми Маријан.

Не личи.
Исто така бесмислена причина. Не личело бе. Па ај да живееме сите за комшиите, така ќе личи.
 
Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Но и дрогирањето е болест која се лечи, со нови лекарства и методи успехот е 94% конкретно со бупренорфин додека со метадон имаме 70% под услов да нема рецидиви.

Се лекува доколку се подложи некој на лекување од зависност.Но сега зборувам за оние кои не се лекуваат...А и колку пати читаме по медиумите синот наркоман ги повредил родителите,керката зависник од наркотици ги ограбила соседите...Штом таа така се однесува со луге од нејзината секојдневност,посебно со родителите којзнае како ке се однесува со детето??Наместо да биде пример на својот потомок таа ке биде се,освен родител...
Под се подразбирам(монструм,ке го/ја факаат депресии,криза) и да не набројувам понатаму.
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.366
Поени од реакции
28.155
И ова е причината? Епа ајде гејови да може да посвојуваат деца од ист пол. Така ќе им ги дадат сите совети. Глупости. Најпрво родителите може да викнат некоја блиска личност од спротивниот пол да и каже на девојчево што да прави. Второ аман не разбирам зошто и родителите лично не би можеле да и кажат, не е тоа научна фантастика.Исто така бесмислена причина. Не личело бе. Па ај да живееме сите за комшиите, така ќе личи.
Срце, јас си кажав што и како мислам, ете ти и статистики од Let 3, а ти ако ги поддржуваш океј твое си е тоа. Немам намера да продолжувам во оваа тема за гејови.
 
Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
480
Треба,во спротивно има големи шанси и децата да станат наркоси.Познавам неколку такви примери.
 
Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Да треба дека неможат да го гледаат своето дете и не требаат
 
Член од
6 февруари 2010
Мислења
881
Поени од реакции
923
Да треба дека неможат да го гледаат своето дете и не требаат
Пола од соговорниците веќе се отселиле, неколку се навлекоа на дрога а некој можеби и превртил кондури.
Не гледаш колку е стара темава?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Пола од соговорниците веќе се отселиле, неколку се навлекоа на дрога а некој можеби и превртил кондури.
Не гледаш колку е стара темава?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Никоја тема не е активна,малку теми се активни,форумов не е тоа што беше
 

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.256
Поени од реакции
1.966
Да,треба.Човек што конзумира опојни средства,тешки дроги, е неурамнотежен,психички нестабилен и зол човек.Таков човек не заслужува деца.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom