Дали му верувате на Васко Ефтов?

dali mu veruvate na Vaso Eftov

• Вкупно гласачи
    77
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Се сложувам.

Не му верувам целосно, немам ни што да му верувам. Тој не известува туку само ги изнесува фактите, а твое е да си заклучиш кој тресел глупости а кој не. И да, педер е.
Да, да. Он никогаш не кажува свое мислење како мноооооогу други новинари што прават, туку извлекува што е можно повеќе од соговорникот и ние после си заклучуваме. Не соли памет човекот. И скоро и да нема соговорник што не го збунил. :) Плус, се гледа дека е многу начитан, спремен за темата (пак ќе кажам, за разлика од мнооооогу други новинари).

Стварно, секоја чест.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Пишав на темава пред некој месец, и ќе повторам. Васко Ефтов фура сензационалистичко новинарство кое им конвинира на широките маси и ги става во заблуда дека ох-толку-искрениот Васко открива масонски тајни, кодови на Да Винчи, валкан веш на Папата итн.
Осеќам дека како тргнал, ќе направи Jerry Springer концепт.
Во суштина е новинар без изграден личен став, кој шурува со секоја страна од политиката(оттаму и "ексклузивните" му информации), да не речам лицемерен е..А, тоа се коси со квалитетен новинар.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Пишав на темава пред некој месец, и ќе повторам. Васко Ефтов фура сензационалистичко новинарство кое им конвинира на широките маси и ги става во заблуда дека ох-толку-искрениот Васко открива масонски тајни, кодови на Да Винчи, валкан веш на Папата итн.
Осеќам дека како тргнал, ќе направи Jerry Springer концепт.
Во суштина е новинар без изграден личен став, кој шурува со секоја страна од политиката(оттаму и "ексклузивните" му информации), да не речам лицемерен е..А, тоа се коси со квалитетен новинар.
Како може да знаеш дека нема изградено личен став освен ако не си седнал(а) на кафе со него? Новинарот треба да си го чува ставот за себе - треба да е објективен, а не да пере мозок. А он баш тоа го прави.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Како може да знаеш дека нема изградено личен став освен ако не си седнал(а) на кафе со него? Новинарот треба да си го чува ставот за себе - треба да е објективен, а не да пере мозок. А он баш тоа го прави.
Има разлика помеѓу објективност и немање на личен став кој би се презентирал пред јавноста. Тоа е критичко мислење и личносен интегритет, а недостатокот на истите прави новинари кои се полтрони.
Со тоа што никогаш не застанува позади ништо покажува дека си остава резерва и простор за маневар со што е можно повеќе страни. Изграден, квалитетен и достоинствен новинар тоа не го прави.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Има разлика помеѓу објективност и немање на личен став кој би се презентирал пред јавноста. Тоа е критичко мислење и личносен интегритет, а недостатокот на истите прави новинари кои се полтрони.
Со тоа што никогаш не застанува позади ништо покажува дека си остава резерва и простор за маневар со што е можно повеќе страни. Изграден, квалитетен и достоинствен новинар тоа не го прави.
Ама пак да се повторувам? Како знаеш дека нема личен став освен ако не си праел(а) муабет со него? Неговата емисија не е правена на таков принцип - он прави интервјуа. И ако си приметил(а), кога има 2 спротивставени страни во емисијата, подеднакво е дрзок и со двете страни. Подеднакво дрски прашања за двете страни => објективност. :helou:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ама пак да се повторувам? Како знаеш дека нема личен став освен ако не си праел(а) муабет со него? Неговата емисија не е правена на таков принцип - он прави интервјуа. И ако си приметил(а), кога има 2 спротивставени страни во емисијата, подеднакво е дрзок и со двете страни. Подеднакво дрски прашања за двете страни => објективност. :helou:
Да не се мачиш со загради..Женско сум.
Туку, ако ти прочита реков: личен став кој го изнесува пред јавноста. Што значи дека не зборувам за став кој би ми го изнел на кафе-муабет, него за нешто што го презентира јавно.
Совршено ми е јасно дека не е исто интервју и новинарска статија но, сепак интервјуто како форма истотака дозволува да се изнесе стојалиштето на новинарот. Пример за тоа можат да бидат интервјуата на Јадранка Костова на времето.
Васко Ефтов е партиски обоен и открива онолку колку што политичарите ќе му дозволат(и тоа по претходно којзнае какви компензации и договарања). Само наивен не би си ја претпоставил "цената" која треба да се плати за емисија од таков тип.
Манипулира со пикантерии и убедува дека открива некоја суштина. Одамна виден концепт на изненадување, кој секогаш влече широки маси.
Сепак, се останува до личниот вкус и свесност. Кој се задоволува со такво пренесување на информации, нека ужива.
Јас не би можела:toe:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Зашто по секоја цена би изнесувал став во јавност? Ако не му е таков концептот тогаш што?

И како тоа откри дека е партиски обоен ако не ги изнесува ставовите во емисиите?

П.С. Ако ја гледаше последната емисија, он на крајот си го кажа својот "став" - патриотскиот, што е сосема доволно.

N

n/a

Гостин
Ima tipovi koi sto edvaj cekaat da vlezat u ustite na novinarite.
I da stanat tema na muabet i da gi predzvakuvaat u site mozni i nemozni vesnici,dnevnici,emisii...
E ova pederov bas takvite gi namirisuva i im odi i pravi show...:toe:

Pa jebi ga ako onoj Hadzi ebiveter Milic e kur faktor,koga Vasko go vregjase za car Lazar trebase da mu ja tresne edna megju oci i da go isprati u tri lepe ....Ili pak mozebi seriozen terorist koj sto sprema paravojska na Eftov ili na bilo koj novinar ke mu kaze:Aha...da,da .Tamu imame stab,tamu imam trupi,vooruzeni sme so toa i toa...LOL :pop: Samo tebe te cekav da ti kazam e odgovorot.I mrs u.p.m klovnu eden da ne te vidam pak.

Da ne go analiziram sega i Gafur-i toj legenda.

Bitno e sto onoj Eftov namirisuva takvi dilajli i pravi show,najverovatno i zatoa sto ima mnogu hmmm...neizziveana i prosta publika koja sto saka da vidi takvi splacini.
I priznavam-:toe:-on svesno go koristi toj fakt i pederski manipulira so toj del od javnosta.

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2

Па и не би ги нарекла баш објективност....секогаш е пристрасен, со тоа што гостите и целата емисија ја тера во одреден правец со кој сака да докаже нешто. Почнува неутрално, ама никогаш не завршува така.....на крај краева, ни самиот не се глега како објективен, со тоа што често пати темата е посветена на напаѓање на некој, па и нема што ние со сила да го правиме објективен...

...и што е најтрагично, зашто бе такво понашање со гостите??
Алоо, разговара со академици, професори, а он е никој и ништо...им упага у збор, си одговара сам на прашњата, не им дозволува да се доискажат....па и не мора баш така да се понаша, ипак има монтажа после, може да скрати ако е премногу, али дрскост и упаѓање у збор..:nenene:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Не знам од каде таков критериум дека добар новинар не треба да е дрзок!?! Си слушнала за Оријана Фалачи?

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Не знам од каде таков критериум дека добар новинар не треба да е дрзок!?! Си слушнала за Оријана Фалачи?

Хмм...па не знам дали тоа би го нарекла дрскост или одсечност, динамика во комуникација...ова е премногу, сепак треба да се има усул со каков тон се обраќа, а упаѓањето во збор, ај еднаш, два пати...ама него тоа му прерасна во навика...сечење у поим за што треба и не треба...тоа па баш и не е за оправдување

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Абе овералл земено, типот не е толку лош, само што е некултурен помалку со своите гости (ги прекинува сред реченица, им наметнува мислење) и што последнава сезона, многу јавно покажува кој му ги плаќа емисиите! Инаку тоа што правеше интересни емисии, како за тито и масоните и др., му беа интересни, да се гледа на телевизија конечно нешто интересно, нешто поинакво од другите емисии, ама штета веќе не прави такви емисии, оти спонзорот не го плаќа за тоа изгледа!!!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ima tipovi koi sto edvaj cekaat da vlezat u ustite na novinarite.
I da stanat tema na muabet i da gi predzvakuvaat u site mozni i nemozni vesnici,dnevnici,emisii...
E ova pederov bas takvite gi namirisuva i im odi i pravi show...:toe:

Pa jebi ga ako onoj Hadzi ebiveter Milic e kur faktor,koga Vasko go vregjase za car Lazar trebase da mu ja tresne edna megju oci i da go isprati u tri lepe ....Ili pak mozebi seriozen terorist koj sto sprema paravojska na Eftov ili na bilo koj novinar ke mu kaze:Aha...da,da .Tamu imame stab,tamu imam trupi,vooruzeni sme so toa i toa...LOL :pop: Samo tebe te cekav da ti kazam e odgovorot.I mrs u.p.m klovnu eden da ne te vidam pak.

Da ne go analiziram sega i Gafur-i toj legenda.

Bitno e sto onoj Eftov namirisuva takvi dilajli i pravi show,najverovatno i zatoa sto ima mnogu hmmm...neizziveana i prosta publika koja sto saka da vidi takvi splacini.
I priznavam-:toe:-on svesno go koristi toj fakt i pederski manipulira so toj del od javnosta.

Jerry Springer show :tv:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
јас во себе не верувам па на други:):smir:
мразам политики кои го делат народот,а и овај ефтов спаѓа во нив.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да му верувам на "новинар" заболен од сензационализам??????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom