Дали може да превземам артикли... ?

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
17
Дали може да превземам артикли од повеќе веб страни и да ги објавувам на мојата ? И ако може дали, треба да го пишувам изворот(името на веб страната од каде сум ги земал) во мојот артикл ?

а дали мислиш дека сме ќорави??

Дали може да превземам артикли од повеќе странски веб страни и да ги објавувам... ?

Дали може да превземам артикли од повеќе странски веб страни и да ги објавувам на мојата ? И ако може дали, треба да го пишувам изворот(името на веб страната од каде сум ги земал) во мојот артикл ? Мојата страна ќе биде на Англиски пошувана, што значи нема да преведувам, туку copy-paste.

ПС: Не требавте да ја затворите предходната темата, бидејќи никаде не наведов дека прашувам за Македонија, со што прашањето не беше целосно одговорено.​

Како можеш да превземиш артикли? Ти текнува на Copyright тоа најдолу? Читни што значи, а дотогаш не се чуди дека темите ти ги затвараат.

Дали може да превземам артикли од повеќе странски веб страни и да ги објавувам на мојата ? И ако може дали, треба да го пишувам изворот(името на веб страната од каде сум ги земал) во мојот артикл ? Мојата страна ќе биде на Англиски пошувана, што значи нема да преведувам, туку copy-paste.

ПС: Не требавте да ја затворите предходната темата, бидејќи никаде не наведов дека прашувам за Македонија, со што прашањето не беше целосно одговорено.​

Зависи за што ти се, само да знаеш дека Google нема да ти ја индексира страната бидејќи некој го има тој артикл веќе негде или па нема да и даде добар PR. Како и да е пази и на Copyright.

Јас кога почнав да прашувам да отварам постови прет тоа читав 2 години од форумот и некои неасни работи си ги разјаснив па нешто што не ми беше јасно ми го објасниа поззз

Зависи за што ти се, само да знаеш дека Google нема да ти ја индексира страната бидејќи некој го има тој артикл веќе негде или па нема да и даде добар PR. Како и да е пази и на Copyright.

А што да се пази, да не го тужи некој? Или пак да не му ја затворат страната?
Пола интернет е ист, значи copy-paste. Ни авторски права ни ништо не се почитува.

[thread=51088]Дупла тема[/thread].

Таму е одговорно прашањево (линкот од HsIlOmEdUs)

[thread=51088]Дупла тема[/thread].

Таму е одговорно прашањево (линкот од HsIlOmEdUs)

Тоа е само договор помеѓу некои наши портали ... да претпоставиме дека тоа важи за сите во МК ..
но прашањето е за превземање од странски портали ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom