A ти?modernite lugje se dinamicni so dinamicni stavovi. Moderniot covek se menuva. Konzervativniot stoi vo mesto so cvrsti stavovi i zaviduva na moderniot.
значи убо кажав ја.јас на полошо се сменив.....
поубаво....здравје.....значи убо кажав ја.![]()
Мислам дека тоа се поединци на кои им се случуваат големи катастрофи како емотивни така и физички( повреди инвалидитет, тешки неизлечиви болести,сообраќајки,ризични ситуации по живот) Е да...тие луѓе и те КАКО СЕ МЕНУВААТ од корен! Животот ги носи во друг колосек....Но зборам за 80% од луѓето кои не доживуваат тешки несреќи да ги одвлечат во друг ходник од животот па да бидат тотално изместени.....Останатите остануваат цел живот со своите главни карактерни особини, скоро па ИСТИ со мали промени....Јас верувам дека волкот ги менува влакната но наравот не...Тоа е тоа..Eдна катастрофална случка може да те направи никогаш повеќе светот да ти излгеда онаков каков си го гледала предходно и никогаш веќе да не се насмееш.Што значи се менува,психата на човекот не е дефинирана како нешто што останува во иста форма односно фунцкии,размислувања,пореметувања.Се во универзумот се менува вклучувајќи го и човекот и неговата психа како составен дел од истиот.Во главно се менува,ако не 100 може 80% да се смени.
Добро ти зборуваш за менување на човекот генерално, низ децениите со напредокот на технологијата...Тоа е веќе друга тема..Јас зборував за карактерните особини и црти на една личност со кои останува во глобала ист цел живот доколку не извлијаат некои фактори (погоре ги спомнав..)Се менуваат лугето и тоа многу. Како што се менува технологијата и лугето се менуваат колку и да изгледа вака несфатливо. Поентата не е само да има промени и да се "здраво за готово" и да кажеме ДА, така е. Поентата во тоа е што човекот како човек оди надоле, а во се друго може да оди нагоре. Сега да направиме некоја паралела од порано и сега. Јас викам секој период од живеењето си има своја цена.
Порано има здравје ама немале технологија и медицина, а сега имаме технологија и медицина а немаме здравје. Духовно порано биле доста по исполнети од сега, зошто ? па сега сите се празни во себе а исполнети со ѓубре ( витруелно технолошки односно лажно ). Од преголема духовна празнина во себе и недостаток на самоспознавање и занемарување на себе си лигето влегуваат во заблуда и ископмлексираност.
Сега 15-16 годишни деца имаат секс. Да, да имаат секуален однос.. ЗОШТО? која е причината, кој е проблемот ? Сега народот мисли или они лажно мислат дека така треба, тоа е кул и супер, Никој не се труди ова да го промени, И САМО КАЖУВААТ ЛЕЛЕ МЛАДИНАВА СЕ ИСПОРАСИПА .. и ТОА ОСТАНУВА САМО КАКО РЕЧЕНИЦА КАЖАНА ОД СЕКОЈ ПОЕДИНЕЦ.Недовонлата информираност и едукација за самоспознавање кај лугето е проблем кој нема да се реши. Само ќе си остане да тоне, само тој што ќе се спаси ќе раскажува ( Think out of the box )![]()
паметно размислувашМислам дека тоа се поединци на кои им се случуваат големи катастрофи како емотивни така и физички( повреди инвалидитет, тешки неизлечиви болести,сообраќајки,ризични ситуации по живот) Е да...тие луѓе и те КАКО СЕ МЕНУВААТ од корен! Животот ги носи во друг колосек....Но зборам за 80% од луѓето кои не доживуваат тешки несреќи да ги одвлечат во друг ходник од животот па да бидат тотално изместени.....Останатите остануваат цел живот со своите главни карактерни особини, скоро па ИСТИ со мали промени....Јас верувам дека волкот ги менува влакната но наравот не...Тоа е тоа..
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 20:24 ---
Добро ти зборуваш за менување на човекот генерално, низ децениите со напредокот на технологијата...Тоа е веќе друга тема..Јас зборував за карактерните особини и црти на една личност со кои останува во глобала ист цел живот доколку не извлијаат некои фактори (погоре ги спомнав..)
јас на полошо се сменив.....