Дали кладењето е коцка?

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Не е коцка, комар е.
Кој не се изгорел на голема сума незнае како е.Само пари се да го ебам ќе се заработат пак битно е здравјето .

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
За професионалните кладионичари 5 натпревара или 50 се капка во море за нив... профитот го гледат на крајот на месец два или три...
Слична дебата имав со пријатели за покерот дека е само коцка т.е програмиран само на краток рок можеш да добиеш итн , па им го покажав графот после 1500-2000 одиграни турнири со влез од 10 до 50 центи.

Е слично нешто како ова е и графот на професионални кладионичари со поголем влог се секако само тие...

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
534
Поени од реакции
1.101
За професионалните кладионичари 5 натпревара или 50 се капка во море за нив... профитот го гледат на крајот на месец два или три...
Слична дебата имав со пријатели за покерот дека е само коцка т.е програмиран само на краток рок можеш да добиеш итн , па им го покажав графот после 1500-2000 одиграни турнири со влез од 10 до 50 центи.

Е слично нешто како ова е и графот на професионални кладионичари со поголем влог се секако само тие...
Зошто не позајми 100-150 долари од баба ти па да го повториш ова? Ќе добиеше околу $9000, $500 да потошеше за да ја пратиш баба ти на бања, тоа ти се $8500 чиста добивка. Ќе си беше богат, среќен, весел, и убав.

Член од
16 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
174
Зошто не позајми 100-150 долари од баба ти па да го повториш ова? Ќе добиеше околу $9000, $500 да потошеше за да ја пратиш баба ти на бања, тоа ти се $8500 чиста добивка. Ќе си беше богат, среќен, весел, и убав.
Да читат баба му однекаде сеа, да читат и да плачит. Оранж скин црно писмо.

Коцка е, секако нема тука дилеми.

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Зошто не позајми 100-150 долари од б ба ти па да го повториш ова? Ќе добиеше околу $9000, $500 да потошеше за да ја пратиш баба ти на бања, тоа ти се $8500 чиста добивка. Ќе си беше богат, среќен, весел, и убав.
Не ми се навлегува во дискусија со ова пошто не е за покерот темата, само поставив пример и мислење од слична дебата како ова што ја имав , зборот ми беше само дека постојат професионални кладионичари во светот кои прават пари од ова на долги рокови и за нив кладењето НЕ е коцка ......
А за баба ми муабтеиве немам коментар.:tapp: ако сакате ке правиме овде муабет и кучето каде го шетам ??

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
534
Поени од реакции
1.101
Не ми се навлегува во дискусија со ова пошто не е за покерот темата, само поставив пример и мислење од слична дебата како ова што ја имав , зборот ми беше само дека постојат професионални кладионичари во светот кои прават пари од ова на долги рокови и за нив кладењето НЕ е коцка ......
А за баба ми муабтеиве немам коментар.:tapp: ако сакате ке правиме овде муабет и кучето каде го шетам ??
Нема бања за баба ти!!!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.264
Поени од реакции
84.361
Како и да одлучите да го етикетирате, тоа нема да промени ни трунка од неговата природа, ќе си остане исто.

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Нема бања за баба ти!!!
И за тебе ке нема мноооогу повеке работи се додека размислуваш ограничено некако и правиш тролови на сите мислења кои не се во согласност со твоето.

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Според мене коцка е, вложуваш пари според свое изградено мислење за исходот на нешто врз кое немаш влијание и од тоа очекуваш добивка.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Избега малце дискусијата оф топик...да се рефокусираме. Доста сум размислувал на оваа тема, а и сум читал по интернет. Иако Википедија тврди дека е, јас мислам дека кладењето во основа не е коцка, ниту пак е некое друго геометриско тело. Кладењето би го дефинирал како специфична способност за мултитаскинг со цел остварување добивка по пат на кладба, опклада или (многу поретко) облог. Второ, кладењето по дифолт е законска (и масовна) разонода/посакуван извор на приходи во демократски настроени држави. Во Саудиска Арабија и Америка (двете држави кои најжестоко го „опресираат народот“ -- да цитирам еден елоквентен формуски ентитет) кладењето и коцката ин џенерал, не се легални. Во Невада и Атлантик Сити (Њу Џерси), како и индијанските резервати е дозволено, али тоа се мали оази каде можеш да се коцкаш и/или кладиш човечански во казина како слободен ентитет. Иначе, од феноменолошки аспект, кладењето е многу пософистицирано од коцката (особено селската коцка со зарои) затоа што истото изискува симултана имплементација на комплементарни критички вештини и континуирана статистичко-аналитичка информираност -- како на пример пратење статистика, следење статистички показатели, мониторинг на статистички индикатори, изготвување на ексел шитови со прогностичка аналитика за евентуална зихерица, итн. Јас на пример, два дуќана имам добиено на опклада (едниот на онлајн чифт-тек а другиот на кладење на стих од песна на Благица Павловска). И да, можно е да се добива редовно на кладба, али треба однапред да се инвестира паметно (со макс 15% расходи за балнеолошка рехабилитација и враќање позајмици) и со маргина на чист ќар, т.е. нето добивка од мин. 85%. Ова се податоци кои не се безвезе од ракав, него од 20+ год. искуство.

Последно уредено:

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Вид на коцкање е, што значи дека е коцкање.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Коцка е.

Покерот е коцка? - Да.
Меѓу покерот и обложувањето нема многу голема разлика, и таму даваш пари и таму даваш пари и таму земаш одреден износ. Така да, коцка е има уште факти со кои тоа може да се докаже.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Гледајте пари да земеме, па сега дали е коцка или не :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.956
Поени од реакции
9.587
Кладењето(обложувањето )не е коцка или Обложувањето е инвестиција, а инвестицијата со себе носи ризик кој на крај може да заврши фатално ако претходно лошо си ги предвидел сите предности и слабости од истата, така е во секој сегмент во што и да се одлучиш да вложиш пари, кој гарантира дека ке успееш ако отвориш фарма за кокошки или сл.

Овде е така сфатено а и општо поради тоа што голем број на луге "незнаат" како да се обложуваат.

Прво и основно голем број се кладат на натпревари кои воопшто незнаат ни како правилно се викаат тимовите уште кога ке се сетам на една случка се газам од смеење кога еден пцуваше за тоа како БУРУ (Bury) го зафркнал за 50 000 денари.
Второ играат лиги и утакмици кои воопшто незнаат ниту еден играч од тимовите како се вика а камоли да изгледаат некоја утакмица да видат кој со што квалитет располага или просто кажано играат на слепо и затоа после друг им е крив или па наместиле утакмица баш затоа шо тој ја уплатил.
Трето играат од борби со петли до шах значи они се специјализирани за секој спорт и можат се да одиграат на тикет само заради коефициентот ако е помал тогаш тој е фаворитиот тоа е таа логика кај голем број играчи и затоа е погубна по нив.
Четврто никој од нив или пак ретки се оние шо ја анализираат утакмицата и ги опфакаат поголем дел од информациите за одредени тимови, играчи во зависност од спортот реално полесно е да се играат индивидуалните спортови поготово тенис од она шо го имам најдено на нет најмногу од овој спорт печалат.
Петто незнаат да ги менаџираат парите т.е. играат со пари кои им се потребни за нешто друго а не за кладење тоа е фатална грешка парите шо си ги издвоил за кладење не треба да се мешаат со останатите пари тоа се пари кои си ги прежалил од старт т.е исто како да си ги инвестирал во нешто па сега чекаш да тргне работата или па да се фати удолницата зависи од човекот.Кај нас од тие пари се части,се купуваат цигари, се трошат за кафиња, излегувања и после незнаеш колку воопшто си плус/минус тотален хаос.

Еве да скратам само зошо за ова можам 3 дена да пишувам јас играм 3-4 лиги во една сезона шо ги пратам интензивно шо можеби е и многу бидејки најдобро е 1-2 да се пратат и да се изанализираат добро тимовите еве сезонава за мене КХЛ и ЛШ во ракомет беа и поке од профитабилни секој месец бев во профит иако еден период загубив ритам поради лични проблеми сепак со тие средства шо ги вложив на почеток ги зголемив за 6 пати за овие 7 месеци од кои речиси месец и пол бев неактивен мегутоа тоа што и јас неправилно ги користев и си трошев кога ке ми затребаа пари ми е тешко да почнам да го зголемам ризикот

За крај изгледајте го филмов http://www.imdb.com/title/tt0417217/ и ке видите како може од врвот да се достигне дното токму поради мали ситни грешки али фатални кога малку ке скршнете од патот кој сте го зцртале и како се се претвора во коцкање барем јас така го сфатив

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Да не беше коцкање. Сите богаташи ќе ги ставеа парите на Кец у Кец за Баерн а не на берза. Не дека второво нема ризик ама шансите се многу подобри од кладилница.

Kajgana Shop

На врв Bottom