Дали брзо се приврзувате за луѓе и места?

Член од
9 ноември 2009
Мислења
109
Поени од реакции
24
За места и не така брзо. Ама за луѓе - пребрзо.
Не за сите, туку за одредени. Лоша карактеристика ми е ова, сум пробал да ја сменам, ама не ми иде
Брат истото и мене ми се дешава. Се зближувам со луѓе премногу брзо, но не трае за долго, ова отсекогаш ми е чудно, не гледам некоја причина не сум напорна личност и такви срања, (или пак се работи за внатрешна енергија која секој човек ја има) по некое време едноставно се разделувам и то ме повредува...

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
За места да и тоа премногу и ми се свиѓа тоа, али за луѓе не зашто сум се приврзувала порано и иам сватено дека ептен е тоа глупа особина. Не дозволувам пак исти грешки да се повторат. Приврзана сум за три места кои ми будат најбоље спомени и коа и да одам таму најбоље си поминувам :smir:

Г

Господ

Гостин
Хмммм...тешко прашање...стварно не знам,зависи.
За луѓе многу тешко се приврзувам,за места ич,најмногу за предмети,и тоа подарени најмногу од се:kesa:

M

M del Mar

Гостин
За луѓе претешко се приврзувам, едноставно тешко ми е да се приврзам со ново запознаените личности во мојот живот(а и општо), значи потребно е да помине долго време за мн добро да ја запознаам личност, за на крај да не има последици од разочарување.
А за места воопшто не се приврзувам

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
...Се врзувам да...Дур сум на местото со луѓето..и си викамм лее каква би била разделбата а у..
А уствари после коа (на пример) се тоа ќе заврши Послем не ми фалат толку многууу ни луѓето ни местото!!!:toe:
..Иако има исклучоции, ств. али ретки се тие луѓе и места:))))):vozbud:

U

UniqueGirl

Гостин
Ја имав таа среќа, на некој начин, да променам неколку места на живеење.
Ептен сум дружељубива и брзо се адаптирам во нови друштва, места...
Што се однесува до луѓето, доколку осетам позитивна енергија и желба за комуникација, едноставно не престанувам.
Обожавам ликови кои ќе ја "вбризгаат" во мене позитивноста.
Имам огромен круг на пријатели. Многумина од нив ги стекнав во скоро време, и секогаш нивните интереси ги ставам пред своите. :back:

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Многу брзо се врзувам со луѓе , ако почувствувам дека има нешто во тие луѓе што ќе ме поврзе со нив засекогаш , ако не тогаш воопшто не ги ни перцепирам и не ме интересира што зборат и прават. Знам дека е лошо што пребрзо можам да се зближам со луѓето и дека мојата комуникативност и не е некоја голема доблест кога ќе размислам подобро,затоа што многу пати во животот сум се изгорела заради тоа ,односно затоа што сум им ја дала мојата комплетна доверба на луѓе кои воопшто тоа не го заслужиле и потоа сум се каела длабоко што не сум ги слушала луѓето кои вистински ме сакале кога ми укажувале искрено дека грешам . Ама тоа е ,понекогаш скапо може да се плати моменталната непромисленост и искреноста ... Барем сега знам ,имам една лекција плус во мојот стаж, неколку луѓе кои сум ги изгубила и неколку кои вечно ќе бидат тука за мене...
За места воопшто не се врзувам ,можам да живеам дури и на пуст остров и да ми биде апсолутно убаво,а единствено место за кое секогаш ќе бидам врзана е местото до моите најблиски,затоа што колку и да бидам далеку од нив , секогаш ќе бидат во моето срце.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Порано? Lightning speed. Додека да кажеш кекс, we're best friends.
Ваљда си ја научив лекцијата, не им давам на сите до знаење дека сакам да сме пријатели. Сега треба да помине подолго за да се приврзам дотолку да не можам да забораам некој/нешто. Би му дошло нешто како оториноларингологија, во споредба со кекс.

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.130
Поени од реакции
2.310
Ептен брзо и после многу ми е мака..:( Има едни другари од Австралија што си доаѓаат за Мк еднаш во 5/6 год. и таман прошетаме,излегуваме по дискотеки на кафе и дојде време да си одат...Баш денес си отиде другарчето за Аус и стварно не ги поднесувам овие збогувања.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Тешко се навикнувам на нешто, уште потешко се одвикнувам.

За места не се приврзувам скоро па ич, али ми треба време да се навикнам на нова средина.
За луѓе исто тешко се приврзувам, многу ретко, али пак ако по некое време ги снема, тешко ми е.

S

StormRage

Гостин
Уште една моја мана... дури понекогаш и неочекувано пребрзо...за луѓе тоа, за места и кој како, сепак уште ми недостигаат неколку...

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Za lugje, se privrzuvam tesko pretesko. Otsekogas. Ama se slucuva nekogas da zaboraam na sebe, pa najlosoto se slucuva. Najveke sekjavanja imam so lugje, a ne mesta i predmeti.
Za mesta, ne premnogu ama bi mi falele odreden period :)
Koga nekoj bi mi ja ukral klavinovata, da. Ili sea koga ke ja menuvam, ke mi fali starata ponekogas. Ama koga menuvam telefon, nikogas ne mi falel stariot :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Со луѓе е потребно малку подолго.

Ама со Париз се врзавме за 48 часа, магија е градот

Kajgana Shop

На врв Bottom