Бавча
идол на младите
- Член од
- 25 декември 2007
- Мислења
- 11.828
- Поени од реакции
- 11.460
Ако ова не си го поминал, не си видел ништо...и не се шалам воопшто.Во право си , па малце други женски / машки има на планетава па со од другарти /другаркатаи бифшио да си фајчаш работа.
Зошто? Не за друго, човекот по природа е авантурист и трага по нешто ново, а времето за размислување на последиците секогаш доаѓа последно. Не е ова фактор ни мерило за стабилност, туку сосема нормална работа која не не одвојува од животните.
Сум бил во ваква ситуација, и по неа сум оценил кој вреди / кој не а како капак на се и каков човек си ти самиот. Зошто ако не се помириш со истото, џабе живееш во заблуда. Тоа се реално болни ситуации и прилично незгодни, каде покрај Тебе постојат други фактори и влијанија под кои потпаѓаш. На крајот никогаш не остануваш сам, зошто секогаш постои макар и еден вистински пријател кој те прифаќа таков каков што си, иако нема потреба да те утеши - доволно е што останал со тебе.
Бил и најголем олош, е подобро од глумење светец.
А мене искрено ваквите ситуации, па и многу други полоши ми ги отворија очите и ми го сменија погледот, така да на негативното гледам и со позитивен став зошто се учи многу. Не верувам во судбини, бајки и срања, но верувам дека постои нешто кое ни го покажува патот иако намерно се бориме да си ја живееме "бајката", притоа не прифаќајки дека можеби постои друга со подобар или полош крај.
Секоја секунда е важна и покрај сите гомнарии - прости си себе па продолжи макар и со нови луѓе - тие се секогаш околу тебе.