ATi crossfire e veke izlezeno, ama seuste ne se znae tocno dali ke e podobar od nVidia SLi vremeto ke pokaze. Bas se mislev dali da ja napisam ATi X1900XTX so 512 MB bidejki i GeForce veke ja izvadi 7800GTX na 512MB taka da, bidejki ja sum odsekogas za GeForce ja pisav nea, a i poevtina mi e A i SLi tehnolgija veke e proverena A tie diskovi so vrtat na 10.000 i so imaat buffer od 16MB so 400GB mislam proveri kolkava im e cenata pa ke prajme muabet A krusa to sto zborese za sporedbata na GT so GTX sigorno nema da ima nekoja astronomska razlika ama sepak ima okolu 15% e podobra GTX-ot, a i cenata im e tuka nekade za $100-$80 razlika A ako mozes da sklopis PC za pola cena odnosno $1000 so epten solidni performanci...pa aj da vidam bas so performanci bi imalo vo sporedba so ovaaдругарче напиша:за да биде хардкор ја би ги сменил овие работи на првата конфигурација
моментално најдобра графичка е Radeon X1900. Не знам дали од Ати ја имаат подготвено нивната Crossfire платформа која е одговор на SLI од Nvidia. (Патем кажано, Voodoo веќе не постои - купени се од Nvidia па така нека не ви е чудно што Nvidia „разви“ SLI технологија). Ако веќе има матични кои подржуваат Crossfire ондак би ја сменил матичната у таква некоја сигурно. За хард дискот би врзал 3 у Raid5 конфигурација за да има побрзи записи/читања, плус и би ставил, како што спомна круша, дискови кои вртат на 10.000 обртаи. И секако би дошло у игра водено ладење.
али се слагам скроз со круша, никогаш не би дал пари за такво нешто, пошто на пола цена ќе имам PC co ептен солидни перформанси.
Ете склопив конфигирација за пола цена т.е. 1200$ што може да се спореди со твојата. Ако воопшто го виде линкот ќе видеше разликата сегде е околу 2-5fps, освен во Splinter Cell е околу 10-15fps. Aј баш сега ќе направам "мои" конфигурации.deXterche напиша:ATi crossfire e veke izlezeno, ama seuste ne se znae tocno dali ke e podobar od nVidia SLi vremeto ke pokaze. Bas se mislev dali da ja napisam ATi X1900XTX so 512 MB bidejki i GeForce veke ja izvadi 7800GTX na 512MB taka da, bidejki ja sum odsekogas za GeForce ja pisav nea, a i poevtina mi e A i SLi tehnolgija veke e proverena A tie diskovi so vrtat na 10.000 i so imaat buffer od 16MB so 400GB mislam proveri kolkava im e cenata pa ke prajme muabet A krusa to sto zborese za sporedbata na GT so GTX sigorno nema da ima nekoja astronomska razlika ama sepak ima okolu 15% e podobra GTX-ot, a i cenata im e tuka nekade za $100-$80 razlika A ako mozes da sklopis PC za pola cena odnosno $1000 so epten solidni performanci...pa aj da vidam bas so performanci bi imalo vo sporedba so ovaa
Aj bas sakam da vidam. Mozda momentalno nema bas naj naj golemi razliki vo frejmovi no sto poveke ke izleguvaat novi igri se poveke taa razlika ke se zgolemuva...Sepak momentalno igrite sto se aktuelni se praveni za malce postarite graficki...mislam me svakas.krusha03 напиша:Ете склопив конфигирација за пола цена т.е. 1200$ што може да се спореди со твојата. Ако воопшто го виде линкот ќе видеше разликата сегде е околу 2-5fps, освен во Splinter Cell е околу 10-15fps. Aј баш сега ќе направам "мои" конфигурации.
Поголема разика има на HQ сетинзи каде додатните 4 цевководи и 1 shader доаѓаат до израз. Иначе еве ти уште еден линк каде што ги има споредено X1900, x1800, 6800Gt, 7800GT и 7800GTX и ќе видиш дека на повисоки сетинзи Radeon е подобар http://www.legitreviews.com/article/293/1/deXterche напиша:Aj bas sakam da vidam. Mozda momentalno nema bas naj naj golemi razliki vo frejmovi no sto poveke ke izleguvaat novi igri se poveke taa razlika ke se zgolemuva...Sepak momentalno igrite sto se aktuelni se praveni za malce postarite graficki...mislam me svakas.
Ќе ставиш два во RAID :icon_biggdeXterche напиша:E ovoj veke e dobar HD. Samo sto e 150GB, a toj so go zedov vo opcija bese 400GB. I na to treba da se gleda bidejki edna ponova igra faka i do 4GB prostor.
Vidi sea, na razlicni igri razlicno se ponasaat i dvete kolku sto mozev da primetam duri vidov na edna igra ATI X1800 bese podobra nego X1900XTX i GeForce 7800GTX, Zato rekov tie igri se praeni sepak za postarive graficki da gi pocekame novive igri pa ke vidime togas...Inaku dveve graficki se gore dolu da nerecam isti. Neznam ti so mislis, ama jas taka mislamkrusha03 напиша:Поголема разика има на HQ сетинзи каде додатните 4 цевководи и 1 shader доаѓаат до израз. Иначе еве ти уште еден линк каде што ги има споредено X1900, x1800, 6800Gt, 7800GT и 7800GTX и ќе видиш дека на повисоки сетинзи Radeon е подобар http://www.legitreviews.com/article/293/1/