Грција влегува во политичка криза (Втор дел)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.641
Поени од реакции
26.164
споредбата е дека САД се повеќе должни од Грџија во однос на БДПто со таа разлика што економијата е далеку поголема а и довербата во САД е далеку поголема. САД зема кредити од кинески банки, Грција од ММФ, светска банка и сл. Барај ја таму разликата зашто Грција ќе претрпи поголем и пострашен удар од САД.

Не, уште поекстремно. Мерките на штедење што им ги наложи ЕУ не се видени од втора светска војна навака.
А што ако на пример, се отвори нова студена војна, Турција го напушти НАТО пактот, Русија се спушти до Србија, можеби и Македонија? Зарем тогаш таа ситуација не и одговара и на Грција и на САД во однос на долгот. Пак ќе ги спомнам тие 400 М1А1 Абрамс... не се тие дојдени за џабе тука. Имаат некаква намена. :)
Може нема да го гледаме Метаксас во Грција, но ништо чудно да го видиме Пападополус.
 
Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
А што ако на пример, се отвори нова студена војна, Турција го напушти НАТО пактот, Русија се спушти до Србија, можеби и Македонија? Зарем тогаш таа ситуација не и одговара и на Грција и на САД во однос на долгот. Пак ќе ги спомнам тие 400 М1А1 Абрамс... не се тие дојдени за џабе тука. Имаат некаква намена. :)
Може нема да го гледаме Метаксас во Грција, но ништо чудно да го видиме Пападополус.
Нови времиња се ова, нема да видиме студена војна. Два блока се оформија, отворени се, соработуваат...
Турција каде ќе оди ако излезе од запад, не е спремна за БРИЦС алијансата најверојатно...
Не сум чул за зголемена армиска развдвиженост во регионов.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.641
Поени од реакции
26.164
Нови времиња се ова, нема да видиме студена војна. Два блока се оформија, отворени се, соработуваат...
Турција каде ќе оди ако излезе од запад, не е спремна за БРИЦС алијансата најверојатно...
Не сум чул за зголемена армиска развдвиженост во регионов.
Демек човекот еволуирал, му се зголемила свеста и сега човештвото ќе се обедини.

Јас бев тој што идеализира? :)
 
Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Демек човекот еволуирал, му се зголемила свеста и сега човештвото ќе се обедини.

Јас бев тој што идеализира? :)
Ти си тој што тропа глупости изглеа.
Сеа и биологија умеша, шо ти е проблем?
Види ги светските текови.
Енглеска и Русија заедно копаат монерали и нафта од северен пол, кинеските банки ја спасија Америка од финансиски колапс, Германските фирми го освоија цел свет. Американецот(обичниот граѓанин) може комотно да иде у Русија и да моча пред Кремљ. Германија го промовира рускиот плин.....уште миљон примери имаш, шт оси запнал со војни толку? Ќе те разочарам сигурно, ама војна нема да видиш, ниту на балканов ниту некоја си студена.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.641
Поени од реакции
26.164
Ти си тој што тропа глупости изглеа.
Сеа и биологија умеша, шо ти е проблем?
Види ги светските текови.
Енглеска и Русија заедно копаат монерали и нафта од северен пол, кинеските банки ја спасија Америка од финансиски колапс, Германските фирми го освоија цел свет. Американецот(обичниот граѓанин) може комотно да иде у Русија и да моча пред Кремљ. Германија го промовира рускиот плин.....уште миљон примери имаш, шт оси запнал со војни толку? Ќе те разочарам сигурно, ама војна нема да видиш, ниту на балканов ниту некоја си студена.
Нема да ме разочараш, ако биде така, баш ќе се израдувам. Инаку навредата на што се должи? На самодоверба?
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.641
Поени од реакции
26.164
Цената на излегувањето на Грција од Еврозоната: 1 трилион евра (1000 милијарди евра).
http://www.guardian.co.uk/global/2012/may/16/cost-greek-exit-euro-emerges
Не бе ништо, ситница, што е тоа за ЕУ....Грција ништо не ги кошта....Нема ни да осети Европа. Може не е помагање да ти дојде другар и да ти даде лихва, ама ако тој „другар“ го уништил цело друштво, тогаш изгледа и не е баш другар. Само тресам глупости јас, не ме слушајте мене.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Излегуването на ГР може да биде контролиран или неконтролиран. Во зависност от коj пат ке избере таа и парите ке са различни.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom