Група Д (Германија, Австралија, Србија, Гана)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Гледам сите се фативте за Видиќ, како намерно го направил пеналот за да израмни Германија. Зошто не славел кога голманот го одбранил пеналот. Од она што го имам видено, човекот не лета во облаци како останатите негови соиграчи. Кога Србија се пласира на СП имаше емисија во живо од автобусот на фудбалерите на Србија и додека сите лумпуваа на турбофолкот, Видиќ си седеше мирен и беше доста скромен. Веројатно е навикнат после големите успеси кои ги има во кариерата. Што се однесува до неговите играчки способности, мое лично мислење е дека после Тери, Видиќ е најдобар централен дефанзивец во светот. За натпреварот, мислам дека судијата претеруваше со жолти картони, но кога веќе имаше таков критериум, кога така лесно го исклучи Клосе (за кој не велам дека не е виновен), требаше и на Видиќ да му даде црвен картон за играњето со рака во шенснаесетник. Мислам дека главен виновник за поразот на Германија е Подолски, и кога видов дека тој го шутира пеналот ми се стемна, со кој памет селекторот му го дозволи тоа после се што промаши. Но, ајде, се надевам дека Германија ќе ја победи на Гана и дека ќе продолжат понатака, а исто така се надевам дека Македонија во скора иднина ќе настапи на некое големо натпреварување, за да не мора некој тука Германија или Србија да ги ословува како „нашите“. Нашите се Македонија, бар според мене :) :oeoeoe:
Македонија секогаш ќе биде наша, но без неа ќе мораме да бараме алтернативи за навивање.
Играњето на Видиќ не се казнува со црвен картон, правилата се јасни, за играње со рака, дури и ако е намерно, се казнува со црвен картон само ако се спасува чист гол од линија од било кој друг освен голман. Во сите други ситуации се дава жолт картон.

Пример - Австралија - Гана, играњето на Кјуел со рака пред гол линија

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Те молам ај почни да набројуваш да се смејам малку.
Ако навиваш за Манчестер и гледаш само Англиска лига и си голем србофил, тогаш нема шанса некој да е подобар од Видиќ. :pos2:

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Пред пеналот, Подолски имаше две многу добри шанси за гол. И во двата случаи му избега на Видиќ ама не шутираше прецизно. И за овие шанси да не кажеш дека Видиќ „намерно“ го пуштил Подолски да избега пред него?
Па добро бе што го направивте тој Видиќ, последниве неколку постови за неговата игра се анализира. Човекот е само просечен одбранбен фудбалер каков што има скоро секоја посилна екипа од Европа. Да не почнам да набројувам, ама во моментов ми текнуваат најмалку 30 одбранбени фудбалери што се подобри од тој ваш Видиќ.
А за тоа дали немарно направил пенал или не, дискусијата може да се сврти за 180 степени. Ајде за Подолски да зборуваме. Утна три 100% шанси плус пенал, а се смешкаше цело време. Можеби Подолски ја уплатил да победи Србија а? Што викаш?
Ај те молам наброј 10

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ај те молам наброј 10
Ќе набројам, не 10 туку 30. Ама тебе, со амблемот на Манчестер на слика не може никој да ти објасни. Или на некој со 4 С што се потпишува.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Ќе набројам, не 10 туку 30. Ама тебе, со амблемот на Манчестер на слика не може никој да ти објасни. Или на некој со 4 С што се потпишува.
Пробај де, можда ке ме разубедиш :)

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Рио фердинанд на пример, вака специјално за тебе. После оној Иванович од Челси, Тери, Пујол, Киелини, Лусио, оној од Лион што го исклучија против Баерн .... ете овие во еден здив ми текнаа. Сите овие се иста класа, никој не одскокнува нешто повеќе. Освен Видиќ нели. Тој е one of a kind.

M

Mario Gómez

Гостин
Possible scenarios:

Germany win, Serbia win: Germany, Serbia, Ghana, Australia (first to last)

Germany win with one goal difference, Serbia draw and score less goals than Ghana: Germany, Ghana, Serbia, Australia

Germany win with one goal difference, Serbia draw and score more goals than Ghana: Germany, Serbia, Ghana, Australia

Germany win with more than one goal difference, Serbia draw: Germany, Serbia, Ghana, Australia

Germany win, Serbia loose by 3 more goals than Ghana: Germany, Australia, Ghana, Serbia

Germany win, Serbia loose by 3 less goals than Ghana: Germany, Ghana, Australia, Serbia

Germany draw, Serbia win: Serbia, Ghana, Germany, Australia

Germany draw, Serbia draw: Ghana, Germany, Serbia, Australia

Germany draw, Serbia loose by less than 7 goals: Ghana, Germany, Australia, Serbia

Germany draw, Serbia loose by more than 7 goals: Ghana, Australia, Germany, Serbia

Germany loose, Serbia win: Ghana, Serbia, Germany, Australia

Germany loose, Serbia draw: Ghana, Serbia, Germany, Australia

Germany loose, Serbia loose: Ghana, Australia, Germany, Serbia

Eве да нема забуни, можни сценарија.

--- надополнето ---

Рио фердинанд на пример, вака специјално за тебе. После оној Иванович од Челси, Тери, Пујол, Киелини, Лусио, оној од Лион што го исклучија против Баерн .... ете овие во еден здив ми текнаа. Сите овие се иста класа, никој не одскокнува нешто повеќе. Освен Видиќ нели. Тој е one of a kind.
Тулалан? Тој е DM. :) А и Ивановиќ не е штопер, иако може да игра. ;)

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Иста класа да, но немојш да речиш дека некој од нив е подобар од Видич или пак тој подобар од некој од нив.
п.с. нели 30 без проблем ке наброеше :toe:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Germany draw, Serbia loose by more than 7 goals: Ghana, Australia, Germany, Serbia

Јас викам дека оваа ситуација е најочекувана. :vozbud:

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Germany win with one goal difference, Serbia draw and score less goals than Ghana: Germany, Ghana, Serbia, Australia
Germany win, Serbia loose by 3 more goals than Ghana: Germany, Australia, Ghana, Serbia
Би сакал да е некоја од овие.:tv:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ако не се лажам, само уште Гана има реални шанси од Африканските земји да оди во 1/8 финале?
Мислите дека некој од ФИФА го приметил тоа или нема причина да ги форсираат? Доволно беше што им дадоа СП на Африка?

Иста класа да, но немојш да речиш дека некој од нив е подобар од Видич или пак тој подобар од некој од нив.
п.с. нели 30 без проблем ке наброеше :toe:
:pos2:
Тие 5-6 ми текнаа одма.
Не планира да набројувам уште, не е тоа темата. Како и да е, не реков дека Видиќ е слаб, туку дека не е ништо повеќе за да се величи во голема мерка. Млад е, нека продолжи вака.
:)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ако не се лажам, само уште Гана има реални шанси од Африканските земји да оди во 1/8 финале?
Мислите дека некој од ФИФА го приметил тоа или нема причина да ги форсираат? Доволно беше што им дадоа СП на Африка?

:pos2:
Тие 5-6 ми текнаа одма.
Не планира да набројувам уште, не е тоа темата. Како и да е, не реков дека Видиќ е слаб, туку дека не е ништо повеќе за да се величи во голема мерка. Млад е, нека продолжи вака.
:)
Далеку е од млад, 29 ги има. Најдобрите години за одбранбен фудбалер, но далеку од млад. Гледам негови солидни замени во младите Суботиќ и Качар.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Клавајте се што можите на германија со гана 1 во 1...јас се мислам колкава сума да му рогнам..ова е пријателски совет до сите!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Прво Манчестер ги мразам затоа што сум фан на Челси,второ не сум србофил него сум Србин, таткоми е Србин, дедомие Србин , мајками живее во Србија подолго време,трато како фан на Челси и кажувам дека последните две сезони Видиќ е најдобриот фудбалер од одбраната во премиер лига значи Тери и Фердинант и Ивановиќ ти паѓаат во вода ова не само јас што го мислам туку и од ФА е прогласен за тоа што и е,четврто пујол за мене е пак најслаб одбрамбен фудбалер во лигата на шампиони а Киелини е невиден киксер е мубаетот можеби ти држи вода за Лусио он може да е подобар од Видиќ имаше неверојатна сезона во Интер.

В

Вори

Гостин
Боби[Мкд];3631914 напиша:
Possible scenarios:

Germany win, Serbia win: Germany, Serbia, Ghana, Australia (first to last)

Germany win with one goal difference, Serbia draw and score more goals than Ghana: Germany, Serbia, Ghana, Australia

Germany win with more than one goal difference, Serbia draw: Germany, Serbia, Ghana, Australia

Germany win, Serbia loose by 3 less goals than Ghana: Germany, Ghana, Australia, Serbia

Germany draw, Serbia win: Serbia, Ghana, Germany, Australia

Germany draw, Serbia loose by less than 7 goals: Ghana, Germany, Australia, Serbia

Germany loose, Serbia win: Ghana, Serbia, Germany, Australia

Germany loose, Serbia draw: Ghana, Serbia, Germany, Australia

Germany loose, Serbia loose: Ghana, Australia, Germany, Serbia

Eве да нема забуни, можни сценарија.

--- надополнето ---

Тулалан? Тој е DM. :) А и Ивановиќ не е штопер, иако може да игра. ;)
Ивановиќ е ШТОПЕР.Во Челзи и во Србија принудно игра како десен бек,иако добро се снаоѓа морам да признаам.
Иначе природна позиција му е централен дефанзивец.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom