- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.889
Si se zaebal so panelkite ne so inverterot, veke ednas ti pisavme edna panelka trosi kolku 2 inverteri zaedno koga e poladno i kolku 3-4 koga e potoplo. Stavi doma uste dve kvalitetni klimi namesto panelkite pa da vidis. Siguren sum deka posle zal ke ti bide so si gi frlil parite za sistem na peleti, ama aj ti si znaes. Planiraj deka barem 2-3 tona peleti to est nekoi 200 vrekicki minimum od tie po 15 kila treba da imas mesto kade da gi skladiras, pa sekoj den da gi vleckas natamu navamu i taka. Prasinata ti e gratis. [DOUBLEPOST=1485257224][/DOUBLEPOST]Еве за разлика од другите ја сум човек што сака да плати и да клати, значи се поштено како и колку треба ама и поштено да ми се направи ко што треба. така да @iligo ако знаеш ајде препорачај ми фирма кој што ке дојде ке ми каже ова толку и толку ке те кошта, ке ми направи се што треба, ке си платам јас колку што треба и фала пријатно. Значи со инжињер кој што ке пресмета, физикалци кој што се ке качат, мајстори да монитираат и сл. значи по сите правила, за пари проблем не правам. Доколку по некоја случајност ти самиот имаш таква фирма пиши ми приватна порака и ке ја наредиме работата. Значи станот ми е среден цакуп пакум и релано ко шо кажав ке платам ако знам дека и греењето ке ми го средат цакум пакум без ништо да оштетат и сл. бај д веј имам и прирема за парно, немам парно бидејки решивме да се грееме зимово на инвертори и панели и се заебавме на мртво
Tie so se po 130e ton od bosna se sve ckart. Za drugi drzavi ne znam, imam eden dobar prijatel od Banja Luka pred nekoja god bev kaj niv doma se imaa pecka na peleti i tamu imas peleti so raspon na ceni od nekoi130-250e za ton. Tie eftinite slabo gorele ne davale toplina i mnogu mu ja zapusuvale peckata. So znaci i tamu ti e kolku pari tolku muzika.Поради високата цена на пелетите кај нас кои се движат околу 200 евра за тон, исплатлива инвестиција е да се нарачаат од странство Србија или Босна каде што тонот може да се најде и за 125 евра. Е сега минимум нарачка е еден шлепер или околу 24 тони. Во Украина тонот се наоѓа за 60-100 долари што е уште по ефтино.
Последно уредено: