Граѓанската „не“ Култура во киносалите... :S

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Темава се дрзнав да ја направам откако вчера бев да ја гледам прекрасната авантуристичка научна фантастика која не’ води до крајот на светот во 2012 година и новата ера, наречен „2012“ во киното Рамстор. Културата на присутните беше на крајно незадоволително ниво, прво почнувајќи од тоа кој каде седи... Како може некој (читај секој) да седни на погрешно место:nenene: ... На картата му пишува, на пример сала 1, ред 2, седиште 5, тие се разседнале кој кај стасал... После нив тие што велгуваат, кај не знаат каде има место, пошто некои дури зафатиле седишта и со јакните, бундите, збунето гледаат дека филмот кај да е ќе почне и се разбркуваат низ и така малото кино... А салата нормално темница, само што не почнал филмот... Станување на сред филм:uvo: па и да не коментирам... Културата, односно бон-тонот изгледа го оставаат надвор од киносалите... за жал...:toe: Па повелет да чујам и ваши мислења драги форумџии, какви се вашите искуства на оваа тема...

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Пуу никој не ти грицкал на уво семки?
Немало некој што не знаел да чита па татко му до него на глас да му чита?
Па ти си имал убав помин во кино не се замарај.Надвор од темава кажи како ти се допадна филмот импресии,сакав да идам да го гледам ама требаше да платам 300 за двајца па јас поради тоа што сум циција го купив пиратски за 100(дупли внатре има два):pos2:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Пуу никој не ти грицкал на уво семки?
Немало некој што не знаел да чита па татко му до него на глас да му чита?
Па ти си имал убав помин во кино не се замарај.Надвор од темава кажи како ти се допадна филмот импресии,сакав да идам да го гледам ама требаше да платам 300 за двајца па јас поради тоа што сум циција го купив пиратски за 100(дупли внатре има два):pos2:

Ахахахаха ме изнасмеа, да не пукниш:pos2:, немој бе така не се деградирај.. :)) Инаку да со лесно си поминав, десет минути од филмо ко предши во гаќи се вртевме, едно 20 души... баравме столчиња прескокнувавме газевме луѓе, се гледаме ко диносаоруси на платното и така...

Што се однесува на филмот, искрено имаше дури и сцени каде од пререалните ефекти користени во филмот ми застануваше здивот до крај... такви имаше на неколкупати... Анимацијата која е реална скоро 99,99% едноставно де закопува во столчето, а понекогаш може и да си ги изгрзиш прстите поради неизвесноти во дел од филмот... :) Се на се... дефинитивно јако филмче... :))

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Ахахахаха ме изнасмеа, да не пукниш:pos2:, немој бе така не се деградирај.. :)) Инаку да со лесно си поминав, десет минути од филмо ко предши во гаќи се вртевме, едно 20 души... баравме столчиња прескокнувавме газевме луѓе, се гледаме ко диносаоруси на платното и така...

Што се однесува на филмот, искрено имаше дури и сцени каде од пререалните ефекти користени во филмот ми застануваше здивот до крај... такви имаше на неколкупати... Анимацијата која е реална скоро 99,99% едноставно де закопува во столчето, а понекогаш може и да си ги изгрзиш прстите поради неизвесноти во дел од филмот... :) Се на се... дефинитивно јако филмче... :))
Еј замисли дека тоа е единствено кино во Скопје,ако грешам нека ме поправи некој.Не знам дали милениум почна пак да работи?

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^Идете на театар

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Ова е као некој да ти каже не иди на натпревар во фудбал иди на кошарка????

Да така е... Ако е за театар ќе си одам на театар, сепак сум пошол на кино... и треба да биде како на кино, а не како на театар... :)

Еј замисли дека тоа е единствено кино во Скопје,ако грешам нека ме поправи некој.Не знам дали милениум почна пак да работи?

Као требаше да проработи... ама кој да знае... :toe:не знам...?? Али и во тоа што го има нема култура... страмотилаци... А не дека не јадеа семки не ркаа и не плукаа... дури на некој му се слушаше и како грицка пуканки... :pos2:хахах и еден ждригна згора на се... :))) хахаха

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Јас не сум можел да ја сватам убавината на киното додека не сум пошол.Звукот е стварно неопислив исто како да си внатре во него,сликата е како жива и башка темницата си го праи своето.Памтам прв филм што го гледав беше ДРАКУЛА 2000 во кино Култура ама бев запрепастен.Кога излегов од кино ми се чинеше дека секој човек на улица е вампир:pos2:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Имаме кина кај нас? :O

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Decoooo, ooo!

Pa kinoto arno sto imA numerirani karti, kolku tolku!
U USA i Kanada nema! Sednue koj kaj stigne, planduvaat, noze na sedista, pukanki,, pici, hot dogs, nachos, a be niggaz paradise!

Uzivajte

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Decoooo, ooo!

U USA i Kanada nema! Sednue koj kaj stigne, planduvaat, noze na sedista, pukanki,, pici, hot dogs, nachos, a be niggaz paradise!

Uzivajte
Ах па ние од црнцине ќе учиме култура:pos2:

Имаме кина кај нас? :O
Ако ти се верува порано имаше 5 или 6 ама кој да ги одржава

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Decoooo, ooo!

Uzivajte

Да не дека нема.... има и такви, ама не се сите:nenene:.. ама кај нас кај кинава се едно газместо, стотина души да собери, посебно во рамстор... па и нозе да ми крени ...:pos2: има со роцангла да му ги скршам... :)))

Ако ти се верува порано имаше 5 или 6 ама кој да ги одржава

Абе има кој да ги одржава, ама сите мислат на арамилук... поубо велат дека им било така... :)):pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E tuka barem moes da se istegnes na raat, a i nikad ne se polni osven na denot na premierata!

No, ponekad e debilno, koga e puno, ke se nakjoftaat, preku edno mesto, aj ubedi gluponja da se mrdne za da sednes so drustvo, barem use eden do tebe!

Pred nekoj mesec ke lezev robija!
Mi sedna do mene eden predebel smrdonja, zdrigase, ako ne i prdese, zbrca dva hot doga, mini picA i golemi pukanki, mi idese grklan da mu izvadam!
A dobar film mamu mu! Tamam me potsetivte, sea kje odam na New Moon!

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
E tuka barem moes da se istegnes na raat, a i nikad ne se polni osven na denot na premierata!

No, ponekad e debilno, koga e puno, ke se nakjoftaat, preku edno mesto, aj ubedi gluponja da se mrdne za da sednes so drustvo, barem use eden do tebe!

Pred nekoj mesec ke lezev robija!
Mi sedna do mene eden predebel smrdonja, zdrigase, ako ne i prdese, zbrca dva hot doga, mini picA i golemi pukanki, mi idese grklan da mu izvadam!
A dobar film mamu mu! Tamam me potsetivte, sea kje odam na New Moon!

Хахахаха добар опис... ете ја нашата култура... хахахха :)) Свести се народе, не спиј ти... :))) хаххаах А тој филм кога е премиера и што филм е...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Vtoriot del od Twilight!
Ma Stephanie Meyers knigite (cetirilogija)!

Bog da cuva e denes! Ke ima guzva!
A sakam i na Ninja assasin, a denes mu e premiera!

Kajgana Shop

На врв Bottom