Графички карти

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
За која намена ти е компјутерот?
Башка немаш потреба од толкаво напојување, можеш да земеш помало и поквалитетно.
Гејминг и работа, па и ти напојувањево што ми го прати исти пари е xD дури и поскапо[DOUBLEPOST=1418573568][/DOUBLEPOST]
За која намена ти е компјутерот?
Башка немаш потреба од толкаво напојување, можеш да земеш помало и поквалитетно.
Гејминг и работа, башка тоа напојување ти што ми го прати исти пари е.. , која е разликата меѓу овие две?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Не се важи, јас пазев да не му ја надминам сумата што ја има на сликата :D

пс. Скоро другар ја склопуваше конфигурацијава
321312.jpg

Со тоа што ако имаш монитор моеш да го тргнеш и да земеш хард диск WD10EZEX и да ти остане уште некој си 4000 денари за уште еден рам.

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
Не се важи, јас пазев да не му ја надминам сумата што ја има на сликата :D

пс. Скоро другар ја склопуваше конфигурацијава
Прегледај го приврзокот 109350

Со тоа што ако имаш монитор моеш да го тргнеш и да земеш хард диск WD10EZEX и да ти остане уште некој си 4000 денари за уште еден рам.
Поентата е некои ги има на залиха а некои не... башка ете нека остане GTX 750 пошо ми се гледа како одлична графичка.. само не гледам кај него што напајање има..[DOUBLEPOST=1418574352][/DOUBLEPOST]Мене секако не ми треба монитор пошо имам веќе.. но ми треба напојување, сакав да знам дали е тоа добро.. ако не е, баш зирни на анхоч и ќе видиш што имаат па прати да зирнам баш што е.. исто и неможам секцијата за хард дискови да ја најдам xD

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
:kuracc:
Додади го куќиштето на Псај од горе и конфигурацијава доле. Во кеш ќе ти дојде 31-32. Тркни до сет за напојувањето и за хард. Како што гледам немаат Анхоч WD10EZEX.
konfig.jpg

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
:kuracc:
Додади го куќиштето на Псај од горе и конфигурацијава доле. Во кеш ќе ти дојде 31-32. Тркни до сет за напојувањето и за хард. Како што гледам немаат Анхоч WD10EZEX.
Прегледај го приврзокот 109352
Чекај да те прашам, мене рамот што ми е стаен на мојата слика е 8ГБ. Не е океј или? башка едно глупаво прашање ќе ти поставам, што е ова ССД ?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Чекај да те прашам, мене рамот што ми е стаен на мојата слика е 8ГБ. Не е океј или? башка едно глупаво прашање ќе ти поставам, што е ова ССД ?
Не го бива рамот што си го ставил, терај сеа вака понатаму ќе докупиш уште еден или ако имаш сега земи x2. ССД ти е Солис Стејт Драјв,со флеш мемориски чипови. Предноста на ССД е побрз старт на оперативниот систем, побрз старт на програмите, побрзо вчитување на игри. На него ќе си инсталираш главните работи што најчесто ги користиш, а хардот нека биде за медиа.

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
Не го бива рамот што си го ставил, терај сеа вака понатаму ќе докупиш уште еден или ако имаш сега земи x2. ССД ти е Солис Стејт Драјв,со флеш мемориски чипови. Предноста на ССД е побрз старт на оперативниот систем, побрз старт на програмите, побрзо вчитување на игри. На него ќе си инсталираш главните работи што најчесто ги користиш, а хардот нека биде за медиа.
А може сега за сега обичен HDD да биде пошо не можам повеќе д 31 да давам..?

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
@olikomerc 31 maks 32 iljadi, zborime grafichka, procesor, matichna, napajanje, HDD, RAM i kukjishte, eventualno imam edno strao ama nezz dali kje bide kej toa..[DOUBLEPOST=1418581244][/DOUBLEPOST]@Комита Ултрас @Psyside А да ве прашам што е разликата помеѓу Nvidia Geforce GTX 750 и Asus Geforce Gtx 750?

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нема разлика, истата карта е.....само во кулерот, и изработката на маската има разлика.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
@Psyside А ти би препорачал Asus gtx 750 ili 650TI ?
Перформансите на двете картици се исти, но 750 има понова архитектура со помала потрошувачка и работни температури, и најверојатно ќе има подобра софтверска поддршка во иднина.

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
PSU 620W Gigabyte Superb Real Power, Silent, 12cm Fan
или
PSU 700W CoolerMaster B-Series RS-700-ACABD3

Се чув со стручњак, значи со човек кој цел живот се занимава со вакви работи, и ми препорача да го земам тоа 620 W затоа што е REAL POWER, дали и вие истото го мислите?

Kajgana Shop

На врв Bottom