Гледање 3D во домашна атмосфера

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Земи доктор покрај тебе кога ќе ти каже, да не добиеш удар од цената. :D
Јас кога гледав последен пат во Нептун, мислам дека беше негде 50/60.000 ден. Е сега знам дека има и од 120.000 ден. :D Затоа прашувам, да не паднале цените малце. Зошто јас пред 3-4 месеци гледав.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Јас кога гледав последен пат во Нептун, мислам дека беше негде 50/60.000 ден. Е сега знам дека има и од 120.000 ден. :D Затоа прашувам, да не паднале цените малце. Зошто јас пред 3-4 месеци гледав.
Па ја ги гледав баш сабајлево на www.amc.com.mk и видов дека 3Д телевизорите Сони се околу 50/60 иљади, ама имаш во АМЦ QUART 3D TV за 24.000ден.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па добар телевизор не се купува секој месец со тоа што кога ќе почне нано ЛЕД масовно да се произведува ќе паднат цените на ЛЦД ЛЕД екраните... Додуша така е и со маркетиншкиот трик помеѓу обичен ЛЦД и без осветлување ЛЦД. А овие модели некои од нив и со двојадрени процесори нема така лесно да ги замине времето иако многу зависи за што се зема телевизорот, ако имате сателитска и хд ресивер или за филмови 3д хд од хард диск нема да имате потреба да го менувате во следните неколку години, ако ви е за СД канали тогаш исто ви се фаќа дали ќе земете од 30.000 или од 100.000 ден.

Член од
11 февруари 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ако се плаво-црвени не знам дали ќе го имаш истото 3Д како во Милениум што е, мислам поновата 3Д технологија на LG користи пасивни поларизирачки наочари.

Иначе ако имаш блу-реј режач и посебен 3Д плеер, симни си од Замунда или ArenaBG блу-реј филм и најнормално изрежи го на dual-layer блу-реј диск.

Ако сакаш преку компјутер да го гледаш филмот, ти треба посолидна графичка карта и софтвер кој исто можеш од Замунда да го симнеш TotalMedia Theater 3, кој се користи за гледање на блу-реј филмови.

Ако ептен ти се брза, уклучи го компјутерот на плазмата и на YouTube побарај 3Д клипови и видеа, за да видиш како изгледа.
Zdravo Dali moze link od TotalMedia Theater 3 nemozev da go najdam na zamunda i ako moze pomos okolu mojot problem so moeto 3D TV. Imam Hyundai 42' LCD 3D so pasivni ocila i na you tube uspeav da gledam nekoe video 3D, no koga ke priklucam hard disk so usb 3.0 ima problem tv to ne go prepoznava, ako priklucam obicno usb e ok, isto nemozam da najdam nekoj dobar 3D player za da gledam preku laptop ( Asus k56c so 2g nvidia gt 635m ), :)

Kajgana Shop

На врв Bottom