Ги цениме ли нашите музичари?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Прво,извинување до админите доколку постои оваа тема,побарав но не успеав да ја најдам,па морав да ја отворам бидејки сум изреволтиран од тоа што постојано се врти по "македонските радија и телевизии" не преплавуваат со секаква српска шабанерија,бугарски wanna be пејачи,а каде се нашите? И ние имаме доста квалитетна музика,дури поквалитетна и од српската и бугарската шабанерија,но го цениме ли тоа?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Луѓето ценат се што е квалитетно. Е сега, секој си има разни критериуми за квалитет, па така за некои и бугарските и српските шабанерии се добри.
А кај нас? Што да цениш?! Да не имаме добри пејач(к)и?! Маја Вукичевиќ да не треба да ја ценам, или Марјан Стојановски? Или овие новиве, секој ден излегува нов пејач што бил внук/братучед/другар на Григор Копров/Дарко Димитров/Иво Јанковски итн., па на ти 300 евра, напрај ми песна. Е сега, има и исклучоци, фала богу, имаме и по некој добар пејач/ка, таман работа да немаше!
А од друга страна, па и точно е дека не си ја цениме доволно домашната сцена... Повеќе сакаме да слушаме странска музика отколку ова нашево...

kikiritka

луда леблеба
Член од
23 јуни 2006
Мислења
101
Поени од реакции
0
iskreno jas mn si go ccenam tose zasto imat napraeno mnogu humanitarni dela i + ne se mesat vo nitu edna pesna od politickive partii. i so e vazno da kazime mislam deka mozit nasive uste malce da se potrudet za da go napraet svetska zvezda. Martin Vucuc od nikakov pusti pesna vo amerika, avstralija neznam kade tocno ama znam.

zaklucok: imat nekoj so se cenet imat nekoj so ne se cenet...:toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
PSYtisfaction напиша:
Луѓето ценат се што е квалитетно. Е сега, секој си има разни критериуми за квалитет, па така за некои и бугарските и српските шабанерии се добри.
А кај нас? Што да цениш?! Да не имаме добри пејач(к)и?! Маја Вукичевиќ да не треба да ја ценам, или Марјан Стојановски? Или овие новиве, секој ден излегува нов пејач што бил внук/братучед/другар на Григор Копров/Дарко Димитров/Иво Јанковски итн., па на ти 300 евра, напрај ми песна. Е сега, има и исклучоци, фала богу, имаме и по некој добар пејач/ка, таман работа да немаше!
А од друга страна, па и точно е дека не си ја цениме доволно домашната сцена... Повеќе сакаме да слушаме странска музика отколку ова нашево...
Да се напраи песна не кошта 300 евра...1000 ден во студио е да ја снимиш...300 евра со се спот :)
Иначе кој се у МК пејачи да ги почитуваме...Уствари кој всушност знае да пее освен Тоше(добро и Ламбе е тука дечкото супер си испеа на мк евровизија)
Ребека да ја почитуваме...Каролина сте ја слушнале у живо на концертот??? Ко жирафа само се издераваше...Елена Ристевска со нејзините песни Ден и Ноќ,Нинанајна...Александар Митески што го продава својот глас за реклами за Кинг-Бургер??? 4Play кои се појавија на 5 минути и им здосади пеењето(ако некој уопште се сеќава на нив)??? Добро ај тука е Калиопи она вреди да се почитува,заедно со Есма можда:) Но другите...Сашо...кој иде на кајгана форум за да се велича сам себе(saso@kristijan ring any bells?)??? Угро исто е тип кого почитувам знае да напраи интересно песниче и да го измеша со спотче тоБ...Но Врчак оффф на последниов албум ко кремец се сликал у педерски пози...да не идам даље :)

Значи Тоше(Ламбе),Калиопи и Есма само знаат да пеат и треба да се почитуваат...Угро ќе напраи интересна песна која не влегува во оној беден љубовен ритам...
Мислам шо се дешава со Македонија???Секоја песна(АМА БАШ СЕКОЈА) е за љубовта...ебате заљубените сите испопаѓаа у депресија...Ме остави,те оставив...Дали ме сакаш...Умирам без тебе...А уз тоа идат спотови со коли жени...Радован го нема Господ ми го зема(а уз тоа Сан 92 со типката пред ферари стои и се смее)
Ги нема више времињата на Бајага кога се пееше Текила Герила...Горе Доле...Шарене пилуле...Или Дивље Јагоде-Мотори...се избегаваше малце ...Дури и детскиве песни пеат само за љубов...кај се оние песни ко Вештерки,леле Вештерки :)...Сеа се пее Те видов на голем одмор ме виде и ти се засакавме ние но не ми зборна ти(а пее 10 годишно девојче)
Така да боље нека даваат стари спотови и концерти од Бајага Дивље Јагоде,Тап 011(сте слушнале за групава...најзакон текстови у песни :)) отколку љубовно депресивната патетика на Каролина и Елена Ристевка(Ден и Ноќ еб*те)

Иххх се распишав насабајлечки

п.С. PSYtisfaction очекуем да ме демантираш за сан92 зашо боље го знаеш ти од мене:zlo:

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Као прво, Српска, Хрватска и Босанската музика е застапена кај нас поради недостаток на квалитетна продукција од нашите простори. Реков и ке повторам дека за секој кој што се бави со музика доволно зборуваат неговите резултати (читај продадени албуми, посетеност на концертите) Е сеа и јас не ги сакам Цеци, Меци и слични пиздарии со што сме бомбардирани на сите медиуми, но за жал неспоредливи се нашите "музичари" со нивните колеги од бившите републики, и тоа у секој поглед, имиџ, гласовни квалитети, продукција да не зборам.

Така да илузорно е да се бара квалитет кај нас кога едноставно ги неаме условите за тоа. Немаме квалитетни студија, квалитетни менаџери, ловци на таленти. А како да ги цениме нашите "музичари" кога тие не се ценат самите себеси? Добро вика чоекот пред мене, се жалопојки/лимунадици се пеат! Песните се хаотични и сите сличат едни на други. Впрочем и тука не се следат светските трендови, нас поп музиката ни е сеуште у фестивалскиот стил на 70-тите (Нинанајна стил).

Башка што за мене музичар може да биде некој што покрај пеењето задолжително мора да знае и да свири некој инструмент, се останато за мене се циркузанти..

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Mac)) напиша:
Радован го нема Господ ми го зема(а уз тоа Сан 92 со типката пред ферари стои и се смее)

п.С. PSYtisfaction очекуем да ме демантираш за сан92 зашо боље го знаеш ти од мене:zlo:
:pos::pos::pos:
Не бе, зошто да те демантирам, се слагам со тебе. :) И ја за тоа се смеев, и дури и го прашав, ама знаеш он е рапер, мора да има згодни цури и добри коли у спотовите :pos:
И патем Seine се чита Сен, не Сан :wink:

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Abe vidi sea, imame mn kvalitetna muzika, ama sea so pejacite kaj nas nemozat da napraat neso asalno normalno deka toa ke izglea loso i nema da slusame. Zatoa i poveketo nasi pejaci pocnaa da praaat pesni za srpskite i bugarskite produkcii. A toa deka ne si ja pocitueme nasata muzika ne ja pocitueme i se poveke slusame srpska, bugarska ili kakva i da bilo.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Bravo za temava;ne se pocituvame dovolno.Ne e samo Tose,Lambe tuka se i edni Sintezis koi stanaa popularni kaj nas otkoga go osvoija svetot,tuka e eden Vlado J koj spored mene e pogolema zvezda i od Tose ali ne e tolku eksponiranotkoga mu izvadija 1001 afera.Ne se slagam za Rebeka,pa nea Igor Djambazov ja ucese 2 godini da pee i pak nisto.Moderatorot spomna nekoi katastrofa stihovi ama takvi segde ima i vo Srbija,Bugarija..ostavete gi sami ke sfatat i ke si se povlecat,nego onie vistinskite iminja (koi se raka na srce malku) treba da gi pocituvame,ubavo pravat hrvatite ne dozvoluvaat sekoj balkanski "pejac" da stane popularen kaj niv

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
mRnO напиша:
Прво,извинување до админите доколку постои оваа тема,побарав но не успеав да ја најдам,па морав да ја отворам бидејки сум изреволтиран од тоа што постојано се врти по "македонските радија и телевизии" не преплавуваат со секаква српска шабанерија,бугарски wanna be пејачи,а каде се нашите? И ние имаме доста квалитетна музика,дури поквалитетна и од српската и бугарската шабанерија,но го цениме ли тоа?
Ги цениме и тоа како, концеротот на Тоше на градски беше супер посетен, за кавлитетот на Леб и Сол нема зборови, Каролина, и многу други.

Само пробелмот е што во македонија нема квалитетна (читај богата)продукциска куќа како што е случај со Србија и Бугарија.

Доколку би имале ни Македонска музичка телевизија и екипа која би се грижела за имиџ на нашите музичари мислам дека македонската музика би била најслушана на балканот.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Абе брат што ми збориш за квалитетна продукциска кука бе? Од тие нивни квалитетни продукцуски куќи искачаат,Удара у Главу ко шампањац,Азис со неговата Напипај го,и уште мал милион слични,тоа ли е квалитетно бе?

D

Delux

Гостин
mislam deka imame i nie dobri pejaci i pejacki...dario ne smee da se zaboravi kako dobar pejac tuka e i vlado janevski,tose(ima dobri pesni ama scenofrafijata mu e katastrofa,treba da nauci malku da igra na scena)kristina arnaudova taa mi e onaka bas 5-ka ima odbar glas ubavi pesni i znae da pee

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
mRnO напиша:
Абе брат што ми збориш за квалитетна продукциска кука бе? Од тие нивни квалитетни продукцуски куќи искачаат,Удара у Главу ко шампањац,Азис со неговата Напипај го,и уште мал милион слични,тоа ли е квалитетно бе?

Баш така, а и плус тоа ние имаме многу подобар квалитет, за разлика од нив. Само што ини идат на друга карта...СИЛИКОНИ или надворешен изглед...глејте ги само бугаркине какви се на тоа спотовине...дури и гадни ми се, не можам да ги гледам и не ми е јасно како некои го прават тоа:toe:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
imame dobri peaci i peacki ama spored mene ne zasluzuvaat da gi cenime.
WHY????!!!
zato so peat za politicarite

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Шо да цениме? На ти 300 евра и оп песна, а „пејачот” појма нема од пеење.
Само Глоријан го ценам, чоекот барем се труди да стане нешто. :) Све сам прави, музика, текст, пее.... а не другиве се на готово им е.

Kajgana Shop

На врв Bottom