PSYtisfaction напиша:
Луѓето ценат се што е квалитетно. Е сега, секој си има разни критериуми за квалитет, па така за некои и бугарските и српските шабанерии се добри.
А кај нас? Што да цениш?! Да не имаме добри пејач(к)и?! Маја Вукичевиќ да не треба да ја ценам, или Марјан Стојановски? Или овие новиве, секој ден излегува нов пејач што бил внук/братучед/другар на Григор Копров/Дарко Димитров/Иво Јанковски итн., па на ти 300 евра, напрај ми песна. Е сега, има и исклучоци, фала богу, имаме и по некој добар пејач/ка, таман работа да немаше!
А од друга страна, па и точно е дека не си ја цениме доволно домашната сцена... Повеќе сакаме да слушаме странска музика отколку ова нашево...
Да се напраи песна не кошта 300 евра...1000 ден во студио е да ја снимиш...300 евра со се спот
Иначе кој се у МК пејачи да ги почитуваме...Уствари кој всушност знае да пее освен Тоше(добро и Ламбе е тука дечкото супер си испеа на мк евровизија)
Ребека да ја почитуваме...Каролина сте ја слушнале у живо на концертот??? Ко жирафа само се издераваше...Елена Ристевска со нејзините песни Ден и Ноќ,Нинанајна...Александар Митески што го продава својот глас за реклами за Кинг-Бургер??? 4Play кои се појавија на 5 минути и им здосади пеењето(ако некој уопште се сеќава на нив)??? Добро ај тука е Калиопи она вреди да се почитува,заедно со Есма можда
Но другите...Сашо...кој иде на кајгана форум за да се велича сам себе(saso@kristijan ring any bells?)??? Угро исто е тип кого почитувам знае да напраи интересно песниче и да го измеша со спотче тоБ...Но Врчак оффф на последниов албум ко кремец се сликал у педерски пози...да не идам даље
Значи Тоше(Ламбе),Калиопи и Есма само знаат да пеат и треба да се почитуваат...Угро ќе напраи интересна песна која не влегува во оној беден љубовен ритам...
Мислам шо се дешава со Македонија???Секоја песна(АМА БАШ СЕКОЈА) е за љубовта...ебате заљубените сите испопаѓаа у депресија...Ме остави,те оставив...Дали ме сакаш...Умирам без тебе...А уз тоа идат спотови со коли жени...Радован го нема Господ ми го зема(а уз тоа Сан 92 со типката пред ферари стои и се смее)
Ги нема више времињата на Бајага кога се пееше Текила Герила...Горе Доле...Шарене пилуле...Или Дивље Јагоде-Мотори...се избегаваше малце ...Дури и детскиве песни пеат само за љубов...кај се оние песни ко Вештерки,леле Вештерки
...Сеа се пее Те видов на голем одмор ме виде и ти се засакавме ние но не ми зборна ти(а пее 10 годишно девојче)
Така да боље нека даваат стари спотови и концерти од Бајага Дивље Јагоде,Тап 011(сте слушнале за групава...најзакон текстови у песни
) отколку љубовно депресивната патетика на Каролина и Елена Ристевка(Ден и Ноќ еб*те)
Иххх се распишав насабајлечки
п.С. PSYtisfaction очекуем да ме демантираш за сан92 зашо боље го знаеш ти од мене:zlo: