ГМО - генетски модифицирана храна

Член од
24 април 2008
Мислења
11.244
Поени од реакции
12.952
Eве едно видео од француската Canal+ кога снимале интервју со Dr. Patrick Moore, кој иначе е про-ГМО лобист. Интервјуто во основа е за улогата на состојката glyphosate од хербицидот Roundup, во огромниот пораст на разните видови канцери во Аргентина (каде на големо се употребуваат ГИО/гмо и хербицидот Roundup).

Dr. Patrick Moore тврди дека glyphosate од хербицидот Roundup (произведуван од Монсанто) не е отровен и дека е сосема безбеден за луѓето. Дури вели дека „Можеш да се напиеш цела кригла и ништо нема да ти биде!„ (quart иначе е нешто помалку од 1 литар)
На тоа новинарот вели: „Сакате да се напиете малку (Roundup)? Имаме малку овде?
Што се случува после прашањето на новинарот.... Ахахаха... хаха... :) Што се случува после, следи во видеово:

You can drink a whole quart of it and it won’t hurt you,” Moore insists.
(quart = литар)

“You want to drink some?” the interviewer asks. “We have some here.”

“I’d be happy to, actually,” Moore replies, adding, “Not really. But I know it wouldn’t hurt me.”

“If you say so, I have some,” the interviewer presses.

“I’m not stupid,” Moore declares.

“So, it’s dangerous?” the interviewer concludes.

But Moore claims that Roundup is so safe that “people try to commit suicide” by drinking it, and they “fail regularly.”

“Tell the truth, it’s dangerous,” the interviewer says.

“It’s not dangerous to humans,” Moore remarks. “No, it’s not.”

“So, are you ready to drink one glass?” the interviewer continues to press.

“No, I’m not an idiot,” Moore says defiantly. “Interview me about golden rice, that’s what I’m talking about.”

At that point, Moore declares that the “interview is finished.”

“That’s a good way to solve things,” the interviewer quips.

“Jerk!” Moore grumbles as he storms off the set.

Па во право е типот, не е идиот, туку е бетер од идиот - измамник е.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
^ I'm not stupid, 'nough said...

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
inaku koga se raboti za hrana, i onaa organskata pocnuva da se rasipuva so prskanje na kemtrailsi. mnogu pati mi se ima sluceno domasni ovoski da gorcat do tolku sto ne se jadat. poz.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.189
Поени од реакции
36.290
Не знам дали ова го имало на темава, ама сеедно нема зијан па ќе го поставам видеово.
Иначе дискутантите се девојче од 14 години наспроти мрсен ГМО апологист. :D

Или малку повеќе објаснето, за тие што не разбраа сосема:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.244
Поени од реакции
12.952
Не знам дали ова го имало на темава, ама сеедно нема зијан па ќе го поставам видеово.
Иначе дискутантите се девојче од 14 години наспроти мрсен ГМО апологист. :D

Или малку повеќе објаснето, за тие што не разбраа сосема:
И до денешен ден девојчето прави партали, секоја и чест.

Изгледа не дреме премногу пред компјутер или со телефон или таблет компјутер во рака.

Изгледа поважно и е младите да се информирани за последиците од генетички модифицираните отрови.

https://twitter.com/RachelsNews

http://www.kidsrighttoknow.com/

S

Stef Bachatero

Гостин
И до денешен ден девојчето прави партали, секоја и чест.

Изгледа не дреме премногу пред компјутер или со телефон или таблет компјутер во рака.

Изгледа поважно и е младите да се информирани за последиците од генетички модифицираните отрови.

https://twitter.com/RachelsNews

http://www.kidsrighttoknow.com/

S

Stef Bachatero

Гостин
Тоа е ваше мислење и верување немам ништо против, не може само да викате дека ГМО е штетно, а од друга страна да не ги видите и добрите страни.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.189
Поени од реакции
36.290
Шо бе, тој на сликата гарант е лепотан за Сефчо, и гарант видел поише пуутаанг! ;)

Он:
(и не, не е истото видео од погоре)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.244
Поени од реакции
12.952
Тоа е ваше мислење и верување немам ништо против, не може само да викате дека ГМО е штетно, а од друга страна да не ги видите и добрите страни.
Секако дека можеме, бидејќи лошите страни ги надминуваат добрите страни.

S

Stef Bachatero

Гостин
Тоа не го потврдуваат 1300 истражувања кој го добиваат истиот заклучок, а колку има истражувања што покажуваат лошо и тоа покажуваат на инсектицидот, а не на генетската модификација.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.189
Поени од реакции
36.290
Хаха-ахаха... „во инсектицидот е проблемот„ - а замисли 99% од модифицираните организми се модифицирани да бидат отпорни токму на тој хербицид.

Каква иронија а? Катаљарда тони тешка ирнија. Ама не можеш бе да ја видиш па макар и по глава да те удри (а ќе, а ќе). :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom