- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.245
- Поени од реакции
- 12.955
Повели, ги имаш 29 страници за прелистување.Покажи ми тогаш, има многу не е доказ за одредени тврдења.
http://forum.kajgana.com/threads/ГМО-генетски-модифицирана-храна.8153/
Повели, ги имаш 29 страници за прелистување.Покажи ми тогаш, има многу не е доказ за одредени тврдења.
Па прочитај, можеби ќе проработи некоја жичка во твојот мозок, па ќе почнеш да ги почитуваш и цениш истражувањата на тие кои не се платени од големите бизниси, а сепак излегуваат со резултати тотално поинакви од тие на таканаречените релевантни институции, како што ги нарекуваш ти.29 страни од блогови и слики, ама релевантно е тоа...
Може еден пријателски совет?Па прочитај, можеби ќе проработи некоја жичка во твојот мозок...
Е па самиот факт дека постојат научници кои негираат дека генетички модифицираните производи се здрави за луѓето, говори повеќе од доволно дека не постои научен консенсуз ниту за, ниту против генетички модифицираните производи.Јас пак ќе речам дека ако тоа е вистина прв ќе бидам што ќе го озбеглавам таквото насилство према невина душа.
Против сум за силување,но идеме оф топик.
И не ги штитам интересите на корпорациите, кажувам тоа што е вистина.
http://www.forbes.com/sites/jonentine/2014/09/17/the-debate-about-gmo-safety-is-over-thanks-to-a-new-trillion-meal-study/
И не сум ретардиран и како сакаш наречи ме, сакам докази за вашите тврдења.
29 страни видов само страв и линкување на статии од луѓе што немаат врска со генетски инжињеринг.
Не може изказ од било која индивидуа да се смета научен консензус.
Местото на вашите аргументи е во лабараторија, не на форуми.
Ако имате докази ве молам напишете книга, а не блог каде се што пропагирате е псевдонаука.
Како во примеров,повеќе луѓе не знаат што е ГМО.
http://www.iflscience.com/environment/jimmy-kimmel-asks-anti-gmo-people-what-gmo
се шегуваш. Што би се презело според тебе?Запознаен сум, генетска контаминација е добра причина за грижа, но сигурно се превзема мерки пред да се посее нешто.
И нема поента да се дебатира тема која има научна клаузула дека нема негативни ефекти.
Самиот девалвирајќи ги другите блогови, ги девалвираш своите интернет страни и фејсбук текстови. ...друго, во темите се постирани и линкови од медицински клинички студииАко имате докази ве молам напишете книга, а не блог каде се што пропагирате е псевдонаука.
Како во примеров,повеќе луѓе не знаат што е ГМО.
http://www.iflscience.com/environment/jimmy-kimmel-asks-anti-gmo-people-what-gmo
Дефинитивно не се шегува. Едноставно толку многу е неук и гл.... ок, тука ќе престанам.се шегуваш. Што би се презело според тебе?
20.10.2014 | 17:15
Компанијата „ДуПонт“, која со ирскиот „Етанол Јуроп“ најави инвестиција во Мариово, е една од четирите компании во светот која произведува огромни количества генетски модифицирана храна, објави на прес-конферецнија зелената партија, ДОМ.
![]()
Од таму изразуваат загриженост, бидејќи американската фирма секаде во светот користи генетски модифицирано семе заради големите приноси. Партијата на Лилјана Поповска, која е дел од владејачкото мнозинство, прашува дали во Македонија „ДуПонт“ ќе направи исклучок.
Според најавите, „ДуПонт“ и „Етанол Јуроп“ во Мариово од 2016 година ќе инвестираат 250 милиони евра и ќе вработат 1.000 лица. „Пелагонија етанол проектот“ ќе одгледува растенија за производство на енергија, како и прехранбени растенија на површина од околу 20 илјади хектари на напуштено земјиште во Пелагонија и Мариово“.
Крајниот производ што ќе се произведува во рафинерија во близина на Прилеп ќе биде целулозен етанол, кој се користи како биогориво.
Министерот за странски инвестиции Бил Павлески во интервју дадено деновиве, наведе дека како суровина во фабриката за целулозен етанол ќе се користат различни растенија вклучувајќи го и тутунот. Во литературата е наведено дека пченка „стовер“, некои видови трева и трупци од дрва се некои од популарните целулозни материјали за производство на етанол.
Од партија ДОМ денеска побараа, поради специфичноста на проектот, тој да се води транспаретно и со целосен мониторинг од јавноста.
Христина Наумоска
Како што би рекол легендарниот Harry Solomon (3rd rock from the sun): Fool me once, shame on you. Fool me six times, shame on me.Ако му веруваш на докажан и покажан лажов, што те прави тоа тебе?![]()