Врски за вработување - ваше мислење?

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Многу викаат дека единствен начин да дојдеш до работно место е со врски. Но дали е навистина единствен ?! Сакам да знам дали постојат и такви што се запослуваат со учење. PS (ми треба мотивација за да продожам да учам, но да знам какви ми се шансите ) пр. Јас не сум некој што многу се експонира, односно немам врски. Колкави ми се шансите да успеам ? Учам економија, дали би имал потешкотии ако немам врски ?

L

.Lost Angel.

Гостин
Ако немаш пријатели во некоја фирма биди и учен колку сакаш нема да те вработат туку друг кој има врски така фукционира нашава држава (n) И да имаш 10 факултети ништо не ти значат ако немаш врски... 1:40 ти е шансата да се вработиш со добри 3 факултети за некое еб** работно место

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Имам братучед кој има завршено 2 факултета(еден странство) и работа му е

рзнесување медови по продавници.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Многу викаат дека единствен начин да дојдеш до работно место е со врски. Но дали е навистина единствен ?! Сакам да знам дали постојат и такви што се запослуваат со учење. PS (ми треба мотивација за да продожам да учам, но да знам какви ми се шансите ) пр. Јас не сум некој што многу се експонира, односно немам врски. Колкави ми се шансите да успеам ? Учам економија, дали би имал потешкотии ако немам врски ?
Друже никој не е роден со врски ,врски се ствараат.
Да не те лажам сега зависи и што бизнис планираш да тераш некаде можеш и без врски да поминеш некаде се неопходни.
Ако ти е планот за во администрација тогаш 100% врски приватно ако си снаодлив ќе се снајдеш :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
нека не те лажат учи си ти, ако те бива, секако ќе се снајдеш
И учи го тоа што те интересира зошто ќе треба тоа да го работиш, а ако го работиш ради реда ќе се заебеш ептен...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Имам братучед кој има завршено 2 факултета(еден странство) и работа му е

рзнесување медови по продавници.
Друже факултетот џабе ти е ако не си снаодлив.Каков бизнис и да фатиш со луѓе се работи ништо не правиш ако не пробуваш.
А другар ако не му е проблем да разнесува медови по продавници со два факултети ќе му отвори шанса за човек кој не се плаши од работа се отвараат врати.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Снајди се па живеј!Дури и оние кои се врските се потрудиле во животот, само некои други живеат со нивна потпора!Ако се потруди човек, ќе успее!

O

Orion.

Гостин
Секако дека можеш да најдеш работа и без врски.

П

Пепси_

Гостин
А ти си бараш причинка за да не учиш,или сварно ти треба мотивација ?! Нека ти биде мотивација тоа дека не е само македонија во овој свет.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Секако дека можеш да најдеш работа и без врски.
во магацините на КАМ маркет,да редиш компири
од големи вреќи во мали по 2-3 кила за 8000 денари.
учи внучко за тоа.-високо стручно да ги редиш

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.425

Се е со врски или партиски или роднински.

Ама ако не учиш тогаш ќе бидиш и без врски и без средно/факултет, е дури тогаш ќе го наеб*ш.

L

.Lost Angel.

Гостин
UrbanSamurai Другар учи си ти имај си црно на бело дека имаш факс а инаку ако мислиш да работиш тука па и незнам баш ... дали ќе ти се исплати... инаку факај учи и бегај странство таму лежат парите а и нема да те искористуваат толку како тука да работиш за 20.000 денари а маста до даска да ти ја извадат и на крај пак да ти речат не е ок ова (n) Учи ти и мотивација треба да ти биде дека треба да имаш семејство а на тоа семејство да му пружиш се а ако не сакаш да имаш тогаш нека ти биде мотивација дека треба да го направиш животот поубав заврши факс и бегај надвор ќе видиш дека во право сум бил :)

O

Orion.

Гостин
во магацините на КАМ маркет,да редиш компири
од големи вреќи во мали по 2-3 кила за 8000 денари.
учи внучко за тоа.-високо стручно да ги редиш
:)

Потешко е без врски но далеку од невозможно.
Од друга страна без факултет би му било екстремно потешко.
Од друга страна, се надевам дека полека работите ќе се менуваат во оваа држава и ќе се цени квалитетот пред непотизмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom