Во што веруваат атеистите?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
hahaha...taj nekoj nov da ne e?
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 23:42 ---

Sakash poteshki prashanje ? :sneaky:
I zboruvaj pojasno da te razberam :icon_mrgr:
Пуцај бе , а за да ме разбереш треба виша школа мистика:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Пуцај бе , а за да ме разбереш треба виша школа мистика:P
Shto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?
Isust ateist li e?
Site ateisti tvrdat deka vo pepel ke se storime...
Aj da te vidam sega

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Shto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
Ух е сега ме погоди, Исус ми е онака најдосаден за раздалбочување али ај ќе пробам да смислам нешто и за него

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
канта...
штета , ќе паднеше ремет,вака ќе морам да легнам
More zemi procitaj neshto.. ne bidi mrzliv
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:00 ---
Ух е сега ме погоди, Исус ми е онака најдосаден за раздалбочување али ај ќе пробам да смислам нешто и за него
ateizam 0 - religija 1

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
Епа ова може на повеќе начина да се протолкува во зависно во кој концепт се користи реченицава, ако е во буквален превод тогаш да он нема поим за свеста и кога ќе згине телото толку и од тебе, е сеа бидејки не е буквале знаејќи го исус и неговите параболи и метафори...
Телото е дел од планетат, парче земја( не ме сваќај буквално, земја станува кога нема живот т.е. свест во него) така да од земја е створено и кога умира си се врача назад( во универзумот ништо не може да исчезне ни нанограм материја не исчезнува само се менува во друга состојба, форма) е сеа со ова погоре он сакал на тие што го слушале( и тоа се однесувало само за нив он не мислел дека некогаш од него ќе направат цел систем на догми, значи на посебен карактер на луѓе кои живееле во тоа време и на тоа место) да им потикне една ургентност во нивните срвца, бидјеки по ова следел нешто како покајте се бидјеки се ближи крајот на светот и судниот ден... пак со ова ургентност за да се потикне една подлабока потрага т.е. жед за вистината и следи нешто како Царството божјо ке се симне за брзо верме дури и за време на вашите живото додека сте вие живи тоа ќе пристигне... со ова ги потикнува да го продлабочат тоа чувство и после ова следи нешто што повеќе наликува на зен ова највеќе ми се допадна од исус и некои други ситни нешта... го прашале што ќе биде во царството божјо(мислејки дека ке каже нешто како вечна радост, пиење уживање, жени избислтво, нешта за што копнееле, но) он одговорил повеќе нема да има време... значи насочувал на медитација т.е. на безвременска сосотјба која е уствари и самата реалност бидејки времето е поделено во минато, сегашно и идно, но реланоста не е ниту едно од тие туку е безвремна, вечна
Ај доста беше ако ме разбра ок ако не тие што имаат очи нека прочитаат и тие што имаат интелигенција нека разберат ;)
П.С ух се уморив овој Исус е досаден
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:24 ---
More zemi procitaj neshto.. ne bidi mrzliv
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:00 ---

ateizam 0 - religija 1
И пак избрзуваш имај трпение бе:X3:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Ne mi pravi smeshki, kazi dali ti se jasni tie poimi...
Neli kako ateist znaesh definicii...shto e svest shto e dusha
Jas ti rekov...vo religijata nema definicii, ili razbirash ili ne...
ti kako ateist daj mi def
прашањето сеуште стои, се додека не одоговриш што ти бодеше очи во тоа што си го болдирал , ни ме прашувај за нешто друго нити ми врти друг муабет.
така да тука сум само чекам да одговориш па за да продолжиме понатаму. вака нема врска муабетот.
и од каде тоа дека јас знам дефиниции, нели рековме без цитати , книги , вики и таканатаму. строго со свои зборови.
така да повели ти си на потег.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
Ај со мене пробај се.Јас сум ти докажан атеист.
Одговор на прашањето:
Не сме од пепел сторени, тоа ти е апсурдно.
Исто така нема да се сториме пепел, тоа е невозможно, туку телото ќе се распадне од сопствените хемиски процеси и од бактериолошките процеси.
Исус најверојатно не постоел.
Next question, please.

ПС:Ако мислиш да правиш параболи и да кажеш дека тоа значи дека од ништо ќе бидеме пак ништо, Исус е пак во грешка.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Епа ова може на повеќе начина да се протолкува во зависно во кој концепт се користи реченицава, ако е во буквален превод тогаш да он нема поим за свеста и кога ќе згине телото толку и од тебе, е сеа бидејки не е буквале знаејќи го исус и неговите параболи и метафори...
Телото е дел од планетат, парче земја( не ме сваќај буквално, земја станува кога нема живот т.е. свест во него) така да од земја е створено и кога умира си се врача назад( во универзумот ништо не може да исчезне ни нанограм материја не исчезнува само се менува во друга состојба, форма) е сеа со ова погоре он сакал на тие што го слушале( и тоа се однесувало само за нив он не мислел дека некогаш од него ќе направат цел систем на догми, значи на посебен карактер на луѓе кои живееле во тоа време и на тоа место) да им потикне една ургентност во нивните срвца, бидјеки по ова следел нешто како покајте се бидјеки се ближи крајот на светот и судниот ден... пак со ова ургентност за да се потикне една подлабока потрага т.е. жед за вистината и следи нешто како Царството божјо ке се симне за брзо верме дури и за време на вашите живото додека сте вие живи тоа ќе пристигне... со ова ги потикнува да го продлабочат тоа чувство и после ова следи нешто што повеќе наликува на зен ова највеќе ми се допадна од исус и некои други ситни нешта... го прашале што ќе биде во царството божјо(мислејки дека ке каже нешто како вечна радост, пиење уживање, жени избислтво, нешта за што копнееле, но) он одговорил повеќе нема да има време... значи насочувал на медитација т.е. на безвременска сосотјба која е уствари и самата реалност бидејки времето е поделено во минато, сегашно и идно, но реланоста не е ниту едно од тие туку е безвремна, вечна
Ај доста беше ако ме разбра ок ако не тие што имаат очи нека прочитаат и тие што имаат интелигенција нека разберат ;)
П.С ух се уморив овој Исус е досаден
mnogu dobar 4...za petka trebe ushte malku
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 10:14 ---
Ај со мене пробај се.Јас сум ти докажан атеист.
Одговор на прашањето:
Не сме од пепел сторени, тоа ти е апсурдно.
Исто така нема да се сториме пепел, тоа е невозможно, туку телото ќе се распадне од сопствените хемиски процеси и од бактериолошките процеси.
Исус најверојатно не постоел.
Next question, please.

ПС:Ако мислиш да правиш параболи и да кажеш дека тоа значи дека од ништо ќе бидеме пак ништо, Исус е пак во грешка.
A shto da probam...ostani si ateist..koj ti brani
Dva posta nad tebe ima odgovoreno za pepelot...ako go razbirash

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
Можда мислел дека имаме потенцијал за Ascension

Според библијата не. За жал ова е моментално единствениот доказ за неговото постоење.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Можда мислел дека имаме потенцијал за Ascension

Според библијата не. За жал ова е моментално единствениот доказ за неговото постоење.
Ne go kazuva ni zakonot za 3 biblijata ,pa postoi toj zakon
Otec, sin i svetiot duh
I sega pak da povtoruvam, vistinata e dadena vo zaviena forma....
koj razbere dobro..koj ne, pak dobro....

Kajgana Shop

На врв Bottom