Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ќе го опомене ли некој овде овој дека се однесува недозволоиво? Си дозволува да навредува секого и без повод.
Научи ли службена употреба на јазик или уште мислиш дека се само сообраќајни табли и слично.
И кога некој ќе се појави во штипски катастар и ќе каже "мердита" како ќе му излезат во пресрет на тој јазик? Ќе мора некој да го знае добро јазикот.
Фала на прашање, службено бев пред десетина дена. Во Велес.
Дај да видиме каде пишува за службена употреба на Албански во Источна Македонија.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Дај да видиме каде пишува за службена употреба на Албански во Источна Македонија.
Ne pise tuku piše na cela Teritorija. Sega se sbori na 20% Od Teritorija sluzbeno Albanski megjudrugo vo Skopje, Tetovo, Gostivar, Kicevo, Struga.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ne pise tuku piše na cela Teritorija. Sega se sbori na 20% Od Teritorija sluzbeno Albanski megjudrugo vo Skopje, Tetovo, Gostivar, Kicevo, Struga.
Аа значи затоа Грујо на Албански збореше тука во Скопје, патриотот.
Никаде не пишува дека ќе се населуваат Албанци и дека Албански ќе бил задолжителен јазик на места каде нема Албанци.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Друже, џабе се пењавиш. Нели ти е симптоматично што оваа тема е активна и во нејзе главни наметнати теми се двојазичноста и федерализацијата, а "случајно" тоа е и главната тема во кампањата на дпмне.
Од друга страна, темата за СЈО е затворена подолг период, затоа што таму со црни г***а се мачкаат имињата на фамилијата. И не е тоа дека СЈО е неактивно. Секојдневно има вести за опструкции од судиите (кои јадат леб од ист човек што ги плаќа и ботовиве на форумов). Во моментов кога го праќам постов на издрКано му стига нотификација во Чешиново-Облешево (Австралија) и он пишува "куртон" (btw збор што четничкиот вмровец латас го лансираше за нив самите) и тоа му е врховно ментално достигнување, анален оргазам доживува. На темава јас ќе јадам казнени, иако женава погоре забораила дека жалопојки пишува во Драга Кајгана (и тоа од 2012 година, па мисли господ за м**а го држи, а форумов е од 2005-та).
Пресвртот во модерирањето на овие чувствителни теми е очигледен, само малку касно им текна, пошо ене го 11-ти, за една недела, после ќе продужат у искинати тренерки да прдат у кладионица.
Само две страни понапред имам напишано пост во кој критикувам историски политички потези и на едните и на другите и моите ставови се генерално критички усмерени кон двете најголеми партии од кои почести се критиките кон фамилијата затоа што е актуелна власт и мафија веќе десет години. На илче гејче халкидики тоа не му праи кеиф, па ни ги пушта хиениве во агресивна провокаторска акција, се' тоа со модераторски амин.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Ако де, и вие од чистите краеви да почувствувате како е да живееш како македонците во западна Македонија а не да продавате муда за бубрези за патриотизам од другиот крај на државата.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Ти си секако неписмен, незнам што се замараш.
Pak li se najde da me citiras. Neznam odkade tvoja opsesija za mene. Sekoj vtor pat da me citiras so po nekoja smesna navreda. Ne sum peder, si go zgresil forumot.[DOUBLEPOST=1480876812][/DOUBLEPOST]
Ако де, и вие од чистите краеви да почувствувате како е да живееш како македонците во западна Македонија а не да продавате муда за бубрези за патриотизам од другиот крај на државата.
Jas sum od Zapadna Makedonija.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
А ти што браниш криминалци што да кажеме за тебе? Што демек многу паметен си па глумиш нешто и ти експерт ко другар ти Бастерд? Комуњарите вака комуњарите така, Заев глупакот двојазичност ќе воведе.
Не бранам никој јас. Во бомбите имаше некои работи кои не оставаат простор за бранење. Реално, во нормални држави, за такви работи се оди во затвор.

Има разлика помеѓу бранење криминалци и напаѓање на другата страна. Пред сè, чисто од сеирџиски причини, бидејќи каде што има комуњари, секогаш има добра забава, но и поради нивната дволичност и евтин популизам за простата маса народ. Тоа што ти не можеш да го перцепираш и разликуваш, е твој проблем.
Грујо што го браниш ептен паметен е гледаме, од што е паметен многу затоа јавно на телевизија терорист кажува дека Учк ја водело Македонија, дека Грујо во џеб ги има. Да не го заборавиме течниот говор на Грујо на Албански.
Пастирот од Муртино што го браниш, од што е паметен многу, во медиуми збори за слободно демократско општество и департизација на институции, а во штаб им објаснува на овците дека за секое вработување во Струмица, одлучува партијата. И дека 2750 сдс-овци се вработени по партиска линија, со одлуки на партиска комисија.

Пастирот од Муртино што го браниш, од што е паметен многу, во медиуми збори за слободно демократско општество и еднакви можности за сите, а во штаб им објаснува на овците дека ако сакаат да бидат власт, ќе влезат тимски, во секој ресор од државата - од хигиеничар до министер, и така имаат намера да ја водат Република Македонија (со партиски вработувања).

Пастирот од Муртино што го браниш, од што е паметен многу и голем патриот, заминал во Швајцарија да им ги полни главите на албанците дека Рамковниот договор не бил доволен, дека требало да се оди преку Рамковниот договор, оти тоа било рамка некоја, а такви неправедни рамки и ограничување не требало да има.

Абе, душа човек, што да ти кажувам. Жалосно е ваков народен, искрен и праведен човек да се критикува. :vrtioci:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Никаде. Јас само коментирам што е можно. Само Заев јавно кажува(ше).
да беше по коментирања на политичари до сега ќе живеевме во најбогатата и највработената земја во светот.
Лажат бе ѓорѓи, те лажи и заев за двојазичност те лаже и гвујо за стандард плати вработувања и задолжувања

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не бранам никој јас. Во бомбите имаше некои работи кои не оставаат простор за бранење. Реално, во нормални држави, за такви работи се оди во затвор.

Има разлика помеѓу бранење криминалци и напаѓање на другата страна. Пред сè, чисто од сеирџиски причини, бидејќи каде што има комуњари, секогаш има добра забава, но и поради нивната дволичност и евтин популизам за простата маса народ. Тоа што ти не можеш да го перцепираш и разликуваш, е твој проблем.

Пастирот од Муртино што го браниш, од што е паметен многу, во медиуми збори за слободно демократско општество и департизација на институции, а во штаб им објаснува на овците дека за секое вработување во Струмица, одлучува партијата. И дека 2750 сдс-овци се вработени по партиска линија, со одлуки на партиска комисија.

Пастирот од Муртино што го браниш, од што е паметен многу, во медиуми збори за слободно демократско општество и еднакви можности за сите, а во штаб им објаснува на овците дека ако сакаат да бидат власт, ќе влезат тимски, во секој ресор од државата - од хигиеничар до министер, и така имаат намера да ја водат Република Македонија (со партиски вработувања).

Пастирот од Муртино што го браниш, од што е паметен многу и голем патриот, заминал во Швајцарија да им ги полни главите на албанците дека Рамковниот договор не бил доволен, дека требало да се оди преку Рамковниот договор, оти тоа било рамка некоја, а такви неправедни рамки и ограничување не требало да има.

Абе, душа човек, што да ти кажувам. Жалосно е ваков народен, искрен и праведен човек да се критикува. :vrtioci:
Добро ај сега кажи како се вработува последните еве нека не се 10 туку 5 години? Секој по заслуга или како?
Исто така кажи кој клечеше по џамии и збореше Албански, пушташе полиција да тепа Македонци на Кале а на партнерите негови да им вади лисици?
Ниту го бранам Заев ниту сум гласал за него сакаш верувај сакаш не. Чудно е како го напаѓате него за нешто што нема врска и шанси да се деси, а за Грујо и неговите кражби и делење тендери со Дуи ќутите. Никаде не сум те сретнал да речеш, еве Грујо е предавник.
Никаде. Јас само коментирам што е можно. Само Заев јавно кажува(ше).
Не коментирај штом немаш докази.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ќе го опомене ли некој овде овој дека се однесува недозволоиво? Си дозволува да навредува секого и без повод.
Научи ли службена употреба на јазик или уште мислиш дека се само сообраќајни табли и слично.
И кога некој ќе се појави во штипски катастар и ќе каже "мердита" како ќе му излезат во пресрет на тој јазик? Ќе мора некој да го знае добро јазикот.
Фала на прашање, службено бев пред десетина дена. Во Велес.
мирепритур си мунд те јапе

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.249
Ниту го бранам Заев ниту сум гласал за него сакаш верувај сакаш не.
Толку време сум тука абе освен @Mafo1 никој не гласал за СДСМ, нити бил симпатизер, скраја да е член.
Хмм :cautious:
П.с кога сме кај тоа кај е бе Мафо, некако слабо ми е активен вака предизборно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom