Воздухопловен Винг и ПВО на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Iceman.
  • Време на започнување Време на започнување
Децата на бранителите го пречекаа скопскиот Дедо Мраз
Повеќе од 450 деца со особен интерес го проследија симболичното пристигнување на Дедо Мраз со транспортен хеликоптер на АРМ на воениот дел од аеродромот „Александар Велики“, а потоа и да добијат од него новогодишни пакетчиња.
1_zpskreldbkz.jpg

2_zpspjttcazv.jpg

А од ми-24 абер нема, не ни верувам некогаш да ги вратат во служба

Се зависи од тоа кој ќе формира влада инаку сегашниот план на АРМ и на владата е да се ремонтираат 10 хеликоптери што значи и четирите Ми-24, воедно оваа година ќе се изврши набавка на нови (се збори за 10) оклопни возила кои ќе бидат поддршка на тенковите Т-72, како и опрема за војската.
За Ми-24 и нивно враќање во вооружување на АРМ е лесно пошто ги чуваат максимално, се што е потребно е одлука од владата за сервисирање и уште подобро и надградба.

Да прашам дали го имаме и ние тоа задоволство во Македонија да рипаш од авион? се разбира со падобран :D

Да прашам дали го имаме и ние тоа задоволство во Македонија да рипаш од авион? се разбира со падобран :D

Da vo Skopje obukata se izveduva vo Stenkovec organizirana od avio klubovite, a moze i rekreativno da se frlis so instruktor, imase i vo Kumanovo porano no sega ne sum siguten, mislam moze i vo Bitola.

Da vo Skopje obukata se izveduva vo Stenkovec organizirana od avio klubovite, a moze i rekreativno da se frlis so instruktor, imase i vo Kumanovo porano no sega ne sum siguten, mislam moze i vo Bitola.
Може и од зграда. Еднаш можеш од сегде. Исто и како што можеш да слеташ со авион сегде, еднаш.

И другите се тргнати на пат за модернизирање, треба да се земе во предвид дека видето е на тв21 мора да има малку критика :rolleyes:

Порпавка или Модернизација???

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom