Воени авиони

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Бај д веј, Русите сеуште немаат ловец од 5-та генерација. Су-35 е 4.5-та генерација, Су-37 е модел за извоз (исто 4.5-та). Петта генерација ќе биде новиот ПАК ФА.

И не вадете слики за него, сеуште никој ни не знае како ќе изгледа. Сите слики на интернет се само претпоставки како би изгледал.

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Бај д веј, Русите сеуште немаат ловец од 5-та генерација. Су-35 е 4.5-та генерација, Су-37 е модел за извоз (исто 4.5-та). Петта генерација ќе биде новиот ПАК ФА.

И не вадете слики за него, сеуште никој ни не знае како ќе изгледа. Сите слики на интернет се само претпоставки како би изгледал.

Да гледаш руски вести може ке си го смениш мислењето.
Сепак Миг 1.41 е ловец од 5тата генерација, произведен крајот на 90тите години , подоцна заради распад на СССР , програмата е прекината од финанскиски аспект.

П.С.
Просто, наброи ми кои амерички авиони можат да ја изведат пугачев супер кобрата :smir:

Attachments

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Сепак Миг 1.41 е ловец од 5тата генерација, произведен крајот на 90тите години , подоцна заради распад на СССР , програмата е прекината од финанскиски аспект.

П.С.
Просто, наброи ми кои амерички авиони можат да ја изведат пугачев супер кобрата :smir:

Една од моите омилени маневри... просто неверојатно како еден авион може да го направи ова....

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013

П.С.
МиГ-от може да биде и шеста генерација ако сака, факт е дека нема да влезе во производство и употреба.

Ќе го видиме ПАК ФА догодина.

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
МиГ-от може да биде и шеста генерација ако сака, факт е дека нема да влезе во производство и употреба.

Ќе го видиме ПАК ФА догодина.
Овде не е ако сака не сака.Ова е факт, првиот ловец од 5тата генерација , сеуште го разработуваат , ке влезе во производство

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Овде не е ако сака не сака.Ова е факт, првиот ловец од 5тата генерација , сеуште го разработуваат , ке влезе во производство
Не, ПАК ФА ќе влезе во производство. Не знам од каде информација дека МиГ 1.44 ќе се произведува, кога се што сум слушнал или прочитал вели дека е експериментален модел (што практично значи дека воопшто не е докажан во употреба и сите негови наводни способности се непотврдени и, барем сега засега, ги сфаќам како проста пропаганда, па макар била и руска) чиишто технички решенија ќе се имплементираат во ПАК ФА.

Ако имаш повеќе информации за ова (дека МиГ-от навистина ќе се произведува посебно), дај линк.

Член од
3 декември 2005
Мислења
120
Поени од реакции
7
Не се занесувајте многу со тие генерации, руската економија се поправи и може да се деси да видиме нешто многу по ново и по напрадно од се досега.Оној МиГ- 1.41 нема да виде бел ден, официјално е само преоден и тест авијон.Исто и Су-47 Беркут оној со наопаку крила...Русите си ги модернизираат Су-27 сега извадија верзија Су-27 СМ или позната како Су-35 , немоте да се лажете со оној Су-35 кој беше само за демонстрација оваа сега е серииско производство . Така да можно е да се види нешто сосема ново во иднина.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Најдобриот маневр што досега е изведен....:vozbud::vozbud:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
iksi: маневри како кобра се за пензионери да се одушевуваат, денес нема врска тоа.

Денес дометот на ракетите и радарот се пресудни.

Во некое идно време можеби повторно ќе има dog fights, но денес битното е кој кого прв ќе види на далечина.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
iksi: маневри како кобра се за пензионери да се одушевуваат, денес нема врска тоа.

Денес дометот на ракетите и радарот се пресудни.

Во некое идно време можеби повторно ќе има dog fights, но денес битното е кој кого прв ќе види на далечина.
Или со други зборови BWR модовите на денешните ловци се најбитни

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Па мене не ме интересира што е важно за денешните авиони или не, јас со видеото сакав само да кажам дека за мене тоа е еден од најдобрите маневри и да се види каков скил и способност имаат пилотите да го прават ова...:toe::toe::smir:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Airbus: аман бе, а не си пензионер?:smir: Слушај што ти кажувам, можеби во иднина ќе има потреба од не знам какви маневарски способности, денес тоа воопшто не е пресудно. Денес се се сведува на: види и уништи. Тоа е.
Еве ти со песна како изгледа тоа:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
hmmm...nema veke bliska borba, dogfighting uste samo na na filmovi i...mozebi na nekoi war games :)
vo moda e hirurgija, najcest profil hi-hi..... :) sto podaleku i sto povisoko....

Kajgana Shop

На врв Bottom