Воена инвазија врз Јемен - кој е следен?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.406
Тоа дека западот нема гајле и нивниот секојдневен живот не трпи поради војната. Они можат вака вечно да ја малтретираат Русија.
....................

У голема илузија се живее на Западот.
На крају краева, голем кур за ова, секогаш околу Добра Надеж да се мине е слободно.:D
ke vidime i toa... juzna afrika ja vodi tuzbata protiv izrael vo megunarodniot sud :icon_mrgr:

na afrika i pregu glava od francuzi, ameri, everi, lgbt idioti

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.764
Поени од реакции
35.711
Автоматски споено мислење:

Шо би рекол @Human апсолутна воена надмоќност и контрола :D

@Human американциве летаат вака оти имаат стелтовачи, или оти козариве немаат ПВО?
Кога на козари можеш да им дадеш fire and forget пво/мво ракети и дронови, и тие да ти бидат прокси за стопирање на трговија преку Суец - тогаш тоа е таа смена на парадигма која дефакто и дејуре се случи... Па сакал или не @Human да се соочи со тоа.

ke vidime i toa... juzna afrika ja vodi tuzbata protiv izrael vo megunarodniot sud :icon_mrgr:

Уште држави секојдневно се приклучуваат со нови тужби.

Бум.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.552
Поени од реакции
85.152

така е, помислив на ова и се потсетив на ставовите на Џулијус Мелема.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.406
така е, помислив на ова и се потсетив на ставовите на Џулијус Мелема.
celo kruzenje okulu afrika ke bide veselo. zar mislis seedno i e angola ili nigerija nekoj da vlecka tuga nafta niz nivna teritorija a celo vreme gi zaebavaat so ceni...

sega uste ova e novo i site se zateknati od situacijata ama daj nekoja nedela i ke ima novi problemi.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516

Кога на козари можеш да им дадеш fire and forget пво/мво ракети и дронови, и тие да ти бидат прокси за стопирање на трговија преку Суец - тогаш тоа е таа смена на парадигма која дефакто и дејуре се случи... Па сакал или не @Human да се соочи со тоа.

Уште држави секојдневно се приклучуваат со нови тужби.

Бум.

Допрва ќе се комплицираат работите со дроновите, ова ќе биде омилено оружје на секоја диверзантски/терористичка група. Особено со новиве што може да ја фрлат гранатата и да се вратат назад за нова мисија.

Со летало од 10-20к ќе може да гарантираат цели кои се далеку од копното, и недостижни за стандарден ракетен/минофрлач.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.522
Поени од реакции
23.603
Јас се чудам како се уште нема обид за атентат со дронови низ светов. Се собираат премиерот и министри на прес или на сликање на отворено и од нигде никаде си доаѓа дрон кој прави политичка криза бришејќи го цел државен врв.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Јас се чудам како се уште нема обид за атентат со дронови низ светов. Се собираат премиерот и министри на прес или на сликање на отворено и од нигде никаде си доаѓа дрон кој прави политичка криза бришејќи го цел државен врв.
Уште немаат произведено доволно системи за против нив, инаку ќе биднеше некаде, колку за мотивација да си купат одбрана :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.764
Поени од реакции
35.711
Пробаа пред некоја година на Мадуро... Ама не била ваљда толку развиена технолгијата тогаш (или толку ги бивало).

Допрва ќе се комплицираат работите со дроновите, ова ќе биде омилено оружје на секоја диверзантски/терористичка група. Особено со новиве што може да ја фрлат гранатата и да се вратат назад за нова мисија.

Со летало од 10-20к ќе може да гарантираат цели кои се далеку од копното, и недостижни за стандарден ракетен/минофрлач.
Хутите во моментов со играчки ги гаѓаат, ако (кога) им дадат поозбилни варијанти тогаш ќе почнат да тонат бродови а не вака само помали оштетувања... Имаат сенс за поспора ескалација Иранциве.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.489
Поени од реакции
5.194
Шо би рекол @Human апсолутна воена надмоќност и контрола :D

@Human американциве летаат вака оти имаат стелтовачи, или оти козариве немаат ПВО?
Чекаме козарите да ескалираат со fire & forget пво/мво. Не знам што е, ама кога ќе ескалираат тешко на Американците. Цела парадигма под вода.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.522
Поени од реакции
23.603
Каков резил за број еден армијата во светот, Украинците 10 од 10 Кинжали соборуваат, Американците не можат да соборат една крнтија од Иран и муџите.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Чекаме козарите да ескалираат со fire & forget пво/мво. Не знам што е, ама кога ќе ескалираат тешко на Американците. Цела парадигма под вода.
Остај што ќе ескалираат, кажи ми ова што летаат авионите е дека се баш стелтовачи, или оти летаат врз територија со 0 пво?

Не гледам носачите да ги прошетаат покрај брегот во Украина, оти не покажаа сила таму како овде за Израел? Ако ги донесеа во Црно Море, може и ќе се повлечеше Путин :unsure:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.764
Поени од реакции
35.711
Излегоа снимки од оружјето на Хутите со најнова дроновска технологија која ни моќнато американско ПВО не успева да ја спречи.

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.489
Поени од реакции
5.194
Остај што ќе ескалираат, кажи ми ова што летаат авионите е дека се баш стелтовачи, или оти летаат врз територија со 0 пво?

Не гледам носачите да ги прошетаат покрај брегот во Украина, оти не покажаа сила таму како овде за Израел? Ако ги донесеа во Црно Море, може и ќе се повлечеше Путин :unsure:
Не знам, прашај ги Иранците или евентуално Русите.
Наводно тие требало да се задолжени за вооружување на Хутите со ПВО.
Срамота е вака Американците со 40+ години стари авиони да ги бомбардираат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.524
Поени од реакции
43.466
Не знам, прашај ги Иранците или евентуално Русите.
Наводно тие требало да се задолжени за вооружување на Хутите со ПВО.
Срамота е вака Американците со 40+ години стари авиони да ги бомбардираат.
Русија да беше како америка, до сеа хутите ќе ги опремеше со неколку батерии панцири. Али не се такви, иако све може да се деси.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.351
Откако се докажа дека западната осовина ништо не може да стори против слободарските Хути сега имаме најава од страна на САД....
за копнена операција.
Е па со среќа.

@Vanlok , повеќе пати од страна на Хутите е речено дека трговските и сите други бродови на Кина, Руската Федерација и сите други кои не учествуваат во геноцидот во Газа слободно може да пловат и нема да бидат запрени!
...па така твоево “...прокси за стопирање на трговија преку Суец ...“ не држи.

Kajgana Shop

На врв Bottom