zavcera mi umre , a denes kupiv nova
А во какви услови ја чуваш, во аквариум или во тие пластичните садови?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
zavcera mi umre , a denes kupiv nova
А во какви услови ја чуваш, во аквариум или во тие пластичните садови?
vo tie plasticnite so palmicka redovno i menjam voda i davam hrana dva pati na den po 2-3 rakcinja i davam samo stoena voda
Можеш да и даваш се што ти душа сака! Мојата обожува смрзната риба, сардини, пилешко, дождовни црви, полжави... Сака и марула, ама не и давам зошто од изметот ја прави водата зелена за само еден ден. Не смееш да и даваш овошје колку што знам и никако храна богата со јаглехидрати. Јас едно време некаде прочитав дека убаво било да и се дава храна за мачки - имало витамини во неа. Почнав да и давам, ама по еден месец престанав зошто ќе се угушевме дома. Нечиста ВЦ шолја од трговски центар мириса поубаво од тоа што мирисаше нејзината вода.Јас чувам водна желка 1,5 година во малите пластичи садови со палмичка.Отакако го прочитав ова веднаш сакам да и го сменам садот и да купам нов стаклен убав сад каде што може комотно и во нормални услови за живее..Ке ве молам ако може да ми каже некој кој што има искуство која големина на сад да земам (димензии ако може за ширина и големина) за да може да живее комотно..Исто сакам да прашам јас веќе подолго време желката ја хранам со суви ракчиња и доста добро ги јаде,па сакам да ве прашам ваше мислење што можам друго да и ставам за да и биде разноврсна исхраната ви благодарам за одговорот[DOUBLEPOST=1405212547][/DOUBLEPOST]исто сакам да прашам и какви витамини можам да и давам и каде ги има тие витамини што и се потребни за да опстане
-Подлабока вода, да можат да си пливаат убаво, само мора да има сува површина во дел од аквариумот (односно акватерариумот), односно некој камен на кој ќе излегуваат. Потребно е тој дел да е потопол од остатокот, т.е. да има сијалица над каменот, зошто желките треба да се сончаат.Сакам да купам 2 водни желки имам аквариум 90x35x35... што се е потребно за во аквариумот и ако може подетално да ми објасните како се чуваат желките, ако имам пумпа во аквариумот на колку време треба да ја мењам водата, со што се хранат, дали мирисаат,и ме интересира дали е поубаво ако им е подлабока водата за пливање или поплитка? фала однапред...![]()
Алиекспрес.Него има ли некаде да се порача острво што плута на вода на амазон има ама не испорачуваат у Македонија.