Водите ли грижа за вашите стапала?

Член од
28 септември 2008
Мислења
111
Поени од реакции
0
Иам крема од Oriflame .. Лето така појше ги лакирам и тоа .. :pipi:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
премногу, некако ружно ми делува трвда кожа на убава летна сандала.. или несредени нокти.. моите се секогаш френч и на рацете и на нозете.. лете зиме, не е битно.. едноставно мерак ми е да го направам тоа:pipi:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Малку офтопик... :eek:ftopic: (this just came in)

Додека седите на столче, подигнете го десното стапало и правете кругови со него во правец на стрелките на часовникот.

Потоа со десната рака во воздухот напишете го бројот 6. Стапалото само од себе ќе се обиде да го смени правецот на движење. Ма што и да праите... не може да го смените ова. :icon_lol: Каков глуп и наивен мозок иаме... :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не правам разлика дали е лето или зима,грижа за стапалата водам постојано.Еднаш неделно ги мачкам со крема за стапала од Авон, а немам проблеми со миризбата затоа што секој ден ги мијам и мачкам со крема.:toe:

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Дланките и стапалата ми се најголема слабост и секогаш си обрнувам големо внимание на нив. Прво ноктите на нозете ми се средени и налакирани исто како и на рацете, средување кутикули имам едно мастче во шишенце како лак ги омекнува, со камен на секое туширање ги стругам без разлика дали има тврда кожа или не.и после тоа со хидратантна крема прво користев од орифлејм ама сега една од аптека Scholl active repair K+, со калиум. Брзо се впива не се чека многу и ги прави мазни ама не се става многу често барем до три пати неделно.:pipi:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Се грижам за моите стапала така што на лето на одмор преку ден одам боса - цело време. Внимавам каде газам и досега се немам посериозно повредено. Кожата на стапалата ми е цврста, но никогаш не ми се јавило задебелување, т.е. корка, или било каква друга инфекција. Едноставно, стапалата ми се здрави. Не користам камен за пети, стругање правам така што се шетам боса по камења и карпи :). За да не закачам некоја инфекција, за во купатило си носам папучи.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Да не испадне реклама ова за Рамстор мол, но таму во делот козметика може да се најде се за нега на стапала, од германска фирма производител на турпии, грицкалки, балсами за нега или сл. :vozbud:Топ се работите, милслам по квалитет...
Јас не сум тип што претерано води сметка за стапалата, еднаш неделно ги поминувам со турпија за стапала и ги мачкам со специјален лосион :pipi:
Би сакала да напоменам дека и мажите треба да обрнат внимание на педикирот а не да имаат стапала како шмиргла па да те изгребе не дај боже пр. при галење во кревет:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom