Влијанието на Форумот

• Креатор на темата smexy
  • Време на започнување
S

smexy

Гостин
Извини Леандра а како ти тоа го сврти ова на анти-администрација?!
Јас зборувам за друго читај ме по ѓаволите.

Сака да станува...
wot ја сфати поентата, треба ли да нацртам се.
Имам и порано наговестувано, ретко кој ме слушал.

Или секоја тема која не му се допаѓа на еден во staff-от автоматски е против staff-от?
Си ја имате муавата на капата?
Но темава не е против вас како администрација, а ти добро знаеш дека член не може да стори многу против некој со повисока функција.
Тоа добро го знам и јас.

А ти wot, vanquisher of lame newfags, hero to the downtrodden

Како бе тоа каков пост и да напишам јас сум attention whore?!
Како бе всушност ПОВТОРНО smexy е пак на тапет.
Коа и да отвори smexy тема, темата е overwhelmed со мудрости како "иди еби smexy" и слично.

И по ѓаволите не ме спомнувај мене во општа тема.

Викаш ми ја гледаш поентата?
Дркате постови wot али на сите постовите ви се исти, поради тоа
Сака да станува...
Бладате за индивидуалност и оригиналност, being yourself , али на крајот од денот ретко кој на форумот не е дволичен хипокрит.
И самиот го знаеш тоа.

С

Сатори

Гостин
И јас бев бунтовна (кон „неопределена“ замислена хиерархија) еднаш одамна кога бев многу млада (чисто за драматичен ефект) затоа што не ми се допаѓале ставовите на 90% од форумската маса на wanna be интелектуалци (вклучително и себе), attention whores (вклучително и себе), даркери со мизантропски ставови кон светот кои мислат дека се е срање (вклучително и себе) , шмизли кои што изгледаат како да немаат две чисти ама имаат деколте (вклучително и себе) , патриотски, шовинистички слеш феминистички створења кои што мразат/сакаат хомосексуалци (вклучително и себе).
И сега?
Честито фазите на растење.
Најлесно е да се обвини некој дека влегол во калапот на она што изгледало модерно и ин во моментот, да се земе еден концепт и да се залепи на насловната на Кајгана за тоа како треба да го напишеш постот и што треба да мислиш за да може сите да ставаат лајкови или уште поедноставно да бидеш кул и да стоиш зад своето контра на се горе наведено.

Не те менува Форумот.
Те менуваат луѓето кои што имал среќа или несреќа да ги запознаеш преку него.
Не се стремиш кон некој замислен врв кој што се достигнува ако станеш модератор.
Се стремиш кон блатантно сакање и мразење од истите тие луѓе, никогаш рамнодушност.
Не си среќен ако си само уште еден член, среќен си ако ти го знаат никот.

И се тоа е разбирливо, во базата на човековата природа е.Позаебано е за нас кои што сме пораснале тука па може да ни се следи еволуцијата и драстичната разлика во мислењето, во пишувањето, во однесувањето (за оние кои лично се познаваат).
Енивеј, генералната поента ми е дека влијанието е неминовно, колку ќе биде позитивно или негативно зависи од тебе и од тоа до која мера ќе дозволиш да влијае, колку време ќе му посветиш, колку длабоко ќе навлезеш, колку години имаш ...
Фактори ли се фактори.

Ама јас во секој случај нема да бидам објективна.;)

А

Антоние

Гостин
Не можам да зборувам за другите на форумот затоа што незнам за што би зборувал, но можам да зборувам за моето лично искуство.

Единствената причина поради која сум овде на кајгана е да си помогнам самиот себеси. Апсолутно немам никаков интерес да бидам "авторитет" или "star poster" или било што слично. Само сакам да си ги корегирам сопствените мани и да го разоткривам животот. Не ми е галје за форумската динамика, механика, форумските заштитници, или било што слично.

Кога пишувам пост, у суштина си зборам на себеси. Постот е нешто што дознав дека на некој начин ми помага, затоа и најчесто го постирам каде што се бараат совети.

Мојата мисија овде е да се обидам да го поправам Антоние. Уопште не ми е гајле за ништо друго. Работите кои што ми помагаат ги ставам на маса, затоа што можеби некој дечко ги има истите или слични искуства како мене. Ако тоа што го пишувам звучи Латински за вас, тогаш не го ни читајте. Сите сме тука да се подобриме себеси. Затоа што целиот фокус е на себеси.

Каде ќе бидете вие за пет години од сега?

Се надевам, нема да бидете сеуште овде на овој сајт да читате постови. Многу од вас имаат соништа, неколку од вас имаат цели. Ако ставите ВРЕМЕНСКА ГРАНИЦА на тоа што сакате да го постигнете во животот, често го постигнувате.

Kajgana Shop

На врв Bottom