- Член од
- 3 март 2008
- Мислења
- 831
- Поени од реакции
- 31
Kako sto ti, pocituvana, se deklariras za Makedonka, jas,pocituvana,znam mnogu dobro koj sum i sto sum, i ne mi trebas Ti,da mi go otkries i da mi go razjasnis MOETO poteklo i samo identifikacija.(Da mi kazuvas koj sum i sto sum, po terkot na tvojot posleden post, demek jas sum bil Srbin ili Grk).Јас дечко ќе пишам што сакам и кај сакам. Не рипај одма ко напален пес. И, еве, мене ни образованието ни културата не ми се пречка лично тебе како влав да ти се обратам, па макар и да се спуштам дрн дрн.
Убав пример даде со тоа дали сум јас Бугарка или не. Всушност јас сум Македонка, од истите за кои во твојот народ велите дека сме Бугари. Доволно сум комуницирала со власи де... Не ми тука приказни продавај. И многу битно, ако веќе си држиш до тоа нивото твое и сакаш нормален муабет - кажи ми некој конкретен влав кој е во бизнис или политика и кој и не и има одмогнато до сега на Македонија? Збориме за самостојна Македонија, не ми го давај Гули како пример.
Што е со годиниве? Проверуваш дали сум полнолетна? Не се секирај маче, слободно носи ме на вечера, легална сум скрос. :smir:
Uste eden fakt, sekoj Vlav sto vo Makedonija se zanimava so politika bil, ili seuste e legitimno izbran od narodot,i ne dosol na vlast po pat na nasilna avtokratija ili diktatura.
Za toa koj odmognal a koj pomognal vo Makedonija, ne sakam da diskutiram..vo poveke navrati e kazano(od Makedonci), de "komunjarite" bile protiv Makedonija, "de Albancite, de Vlasite..abe site samo ne Makedoncite.
A najtragicno e toa sto od osamostojuvanjeto vo Makedonija Vlasite na politicka funkcija mozat da se izbrojat na prsti.
A kako kontra prasanje na tvoeto, bi se nadovrzal:
Kazi mi koj od Makedoncite od osamostojuvanjeto na Makedonija i pomognal na ovaa drzava???????