Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум против забраната на абортусот. Тоа ќе не врати во среден век.
Секој има право да одлучува за своето тело и точка.

п.с.
Ако се иде веќе со забрана на абортус, мора закон и за онанија да се донесе-секоја ејакулација без оплодување е убивање на милиони потенцијални животи.А ако веќе одиме со забрана на абортус (во заштита на животот) тога ја би забранил и со месо да се храниме (зар не се животните свесни суштества на некое ниво?).
Принц-дркаш ли нешо?

Јас сум против забраната на абортусот. Тоа ќе не врати во среден век.
Секој има право да одлучува за своето тело и точка.
Ама пак затоа нема никакво право врз друго тело и точка.

п.с.
Ако се иде веќе со забрана на абортус, мора закон и за онанија да се донесе-секоја ејакулација без оплодување е убивање на милиони потенцијални животи.
Принц-дркаш ли нешо?
И затоа се вршат толку многу абортуси затоа што не сте добро информирани,а се лупате на секое ќоше.Свашта!

Принц-дркаш ли нешо?
Љубопитна омладинава :icon_lol:
Одговорив во еден претходен пост
Летка, не заебавај. Бебето се прави од 2 материјала. Ти само со едниот си играш :)
некаде после него има објаснување зошто не може да се споредува дркањето на салфетка со убиството на бебево

Кое друго тело?
Телото за кое сите мислите дека е сунгер:tapp:
Како телото кое си ти бил пред неколку години во стомакот на мајка ти.Ете за такво тело зборам.

Телото за кое сите мислите дека е сунгер:tapp:
Како телото кое си ти бил пред неколку години во стомакот на мајка ти.Ете за такво тело зборам.

Тоа тело нема да опстои 2 мин надвор од мајчиното, што значи тоа е дел од мајката и таа има право да одлучува дали ќе го отфрли или не?

Бебето може да преживее ЕВЕНТУАЛНО после 7 месец надвор од мајката, а тогаш не се вршат абортуси нели?

Тенеќе, неможноста на некоја личност да преживее без некој друг (да не спомнувам јавно конретни примери и имиња) не ти дава за право да го убиеш. Бебето до вториот месец од бременоста не е којзнае колку оформено, ама после вториот, веќе бааги е. Срцето почнува да му чука, органите му се оформуваат... станува некој и нешто. Правото на мајката престанува после нејзината обврска на одговорност и започнуваат правата на плодот.

Правник, дали ако убијам лице со тежок ментален хендикеп ќе лежам помалку во споредба тебе ако те убијам, како правник, нели?
Ти сигурно се заебаваш со ников како јас со Princ. Не ни лежи на двајцата...

само зашто имама поинакво мислење ондак не сум достоен за ников а???? е сеа правнички да те демантирам.субјекти на правото се физички и правни лица. Под физички лица(можеш слободно да прецедеш човек) влегуваат сите живородени деца со човечки облик. Нероденото дете правото не го признава за човек( само во исклучителни случаи за пополнување на правни празнини во наследно право). Аналогно на тоа ако правото нероденото дете не го смета за човек , абортусот не може да се рече дека е убиство. Чисто правнички глеано!!!!!!!! Ама ти едноставно не можеш да го сфатиш тоа.

Епа кога веќе неможеш ко цивилизиран човек да дебатираш .......па не праќаш сите што не сесогласуваме по афганистан или пак не праќаш у пичку материну........епа принц да ми се фатиш за мандалово меѓу нозе и да поцицаш малце, не за друго да не отиде кај шо не треба па млад татко да станам.
Више не ти реплицирам ,зашто неам намера , ниту желба со нецивилизиран човек да дебатирам на одредена тема. Изнесувај аргуемнти а не вреѓа и омаловажувај! Нејќеш така, идеме на твој стил!!!1

Епа кога веќе неможеш ко цивилизиран човек да дебатираш .......па не праќаш сите што не сесогласуваме по афганистан или пак не праќаш у пичку материну........епа принц да ми се фатиш за мандалово меѓу нозе и да поцицаш малце, не за друго да не отиде кај шо не треба па млад татко да станам.
Више не ти реплицирам ,зашто неам намера , ниту желба со нецивилизиран човек да дебатирам на одредена тема. Изнесувај аргуемнти а не вреѓа и омаловажувај! Нејќеш така, идеме на твој стил!!!1
Аман бе што ти стана :nenene:

Луѓето имаат инстинкт и да ебат 3 годишни дечиња, ама пак законот им ја потиснува таа желба.

Законите не потиснуваат желби туку регулираат и казнуваат.

Токму поради овие треба да се забрани абортусот со строг закон и сите оние што ќе го извршат, да лежат затвор во шутка исто како да извршиле убиство (бидејќи и убиство извршиле).
Абортусот НЕ Е средство за контрацепција!
Планирај си го семејството со кондом, со дијафрагма, со апчиња, со апстиненција од секс... крав ниеден.

Дали заслужуваш реплика за ова? За гревота....

a od koga сперматозоид е исто што и зигот, или фетус, или ембрион...?

Одкога демо-христијани дојдоа на власт.

Аман бе што ти стана :nenene:

Прочитај се у изминативе 27-28 страни и после прашај ме мене шо ми стана. У Афганистан ме прати, сите бевме шмизли , никој не е стручен , сите сме глупи , идиоти само ти паметен. Е тоа не е дебата. Во нормална дебата се реплицира со аргументи a не со вреѓање или слично. неколку пати опоменав да нема вреѓање вие пак продолживте со исти стил.
Ок, абортусот е убиство, треба да се забрани.магарето лета...ама ниско.
I rest my case!!!!

Ти малку (повеќе) си ги помешал лончињата. (свака ти част на бришењето на постовите кои ради реда си ги собрал, и 4 од 6 не ни беа мои)
Јас не пратив никого никаде, посебно не во Авганистан. Тоа беше некој друг, не се сеќавам кој.
Во ниту еден момент не те навредив директно. Дискутиравме и браневме ставови. 2 пати ја донесов до прашање твојата стручност директно
Патем, ти како правник (ако воопшто си, ама слабо некако...) треба да знаеш дека најголем дел (ако не сите) од законите се носат да го одбранат немоќниот од "семоќниот".
за кое бев во право
и овде
Правник, дали ако убијам лице со тежок ментален хендикеп ќе лежам помалку во споредба тебе ако те убијам, како правник, нели?
Ти сигурно се заебаваш со ников како јас со Princ. Не ни лежи на двајцата...
кадешто можеби згрешив.
Но, види ти како ми враќаш
Овде директно ме навреди, ми понуди да ги го поцицам... За ова навистина заслужи бан од форумов, но сепак ако некој од моите колеги го види постов и помисли на таква казна се надевам ќе ја прочита мојата изјава дека ти простувам и нема потреба од таква мерка.
Се надевам имаш доблест барем извинување на екцесот да побараш. Јас не мислам да се нервирам со тебе, планирам нервите на моите деца да си ги потрошам.

Не, ти не навредуваш, никако! Ако те фаќа амнезија препрочитај си ги постовите. Не само што навредуваш туку и осудуваш, затвораш и праќас луѓе на бесилка што само го оправдува она што го реков фала Бога што има луѓе што мислат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom