- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.578
- Поени од реакции
- 1.882
hahha gi mrazel britancite, odvraten narod ti si bil li vo anglija za da vidis deka ne se tie ladni i odvratni luge kako shto gi opisuvaat tie koi i nikogas ne stapnale ovde.Ништо чудно...
Мене Британците ми дојдоа со 2 вучјаци во просторија на Хитроу....... I was fuckin drug dealer.....
За виза, однапред да кажам од искуство, дека е многу тешко! На листата на Британија сме на црната листа, и имаме рестрикции!
Јас не можев ни транзит виза да иставам, не па туристичка!...
Поради тоа ги мразам британците....одвратен народ!
si ja shtitat zemjata, zatoa i se taka strogi kon nas, si imat odrredena politika vo vrska so vizite i si ja terat.
e sega za vizata
sega vo skopje se samo konzulat, znaci dokumentite ti se prakaat vo belgrad. tamu resavaat dali ke ti dadat ili ne.
potrebno e 2 sliki so odredeni dimenzii, potvrda od smetka vo banka deka imas pari ( ako nemas barem 2000 ne ni probuvaj) fintata e shto mozes da gi stavis tie 2000 evra, da izvadis potvrda deka imas pari i pak da gi izvadis parite. ne ti ja proveruvaat smetkata.
garantno pismo od nekoj od britanija e od golem plus, ama zavisi za kakva viza podnesuvas. ako odis cisto turisticki treba da imas kade bi prestojuval tamu, odnosno potvrda za rezervacija.
ako odis na varijanta so garantno pismo, toj soti go praka treba da prilozi i izvestaj od negovata bankarska smetka