Животот неодамна толку многу се повторува. Секој ден го живеам истото и истото, не чувствувам разлика ако секој ден споредувам што сум направил и нема да најдам разлика. Се разбудувам, одам на училиште, излегувам надвор, одам во теретана, разговарам со моите онлајн пријатели, одам на спиење, се повторува. Ова беше мојот циклус и ми е здодевно од тоа. Сакам повеќе. Сакам да истражам бескрајни можности каде што не исполнуваат никакви ограничувања... Се вработив како келнер уште во октомври каде што навистина добив одредено задоволство од тоа, но тоа беше во мал ресторан и сопственикот ми ја краде платата бидејќи ресторанот немаше доволно гости. Сега добив нова работа, повторно како келнер, но овој пат во поголем ресторан. Моментално само чекам сопственикот да ми се јави за да може да ми даде смена да почнам. Ресторанот е многу поголем и со повеќе келнери на секоја смена (во споредба со претходната каде единствениот келнер бев јас). Поголема атмосфера, пошироко искуство, толку многу нови знаења... Не знам што да правам за да ги сменам секојдневните навики, живеам во мал град и немам пријатели (само онлајн). Не се жалам дека мојот живот е ваков затоа што навистина ја ценам слободата што ја имам во моментов, само чувствувам потреба таа да се подобри...