theMac3donian
Мак3донецот
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 3.690
- Поени од реакции
- 259
Еве повод САД да го бомбардира Иран... права на човекот да поседува куче.
Bombs away!
Bombs away!
Бидејќи во Саудиска Арабија не носат бурки. Ниту во останатиот исламски свет.Имам предлог до Ахмадинеџат: бурки и за кучињата или кога ќе подразмислам поубаво бурки за сите
Не се согласувам дека не носат, погледни малку сателитски канали. Тие си пропагираат нешто кое е неправилно и си го читаат нивното свето писмо како што си сакаат. Врие од забулени жени! Точно е дека кој тера мода, си тера без оглед каде. Не дај Боже да се најдеш у темница па да ти се појави некоја од модерниве пингвинки, не верувам дека ќе ти биде сеедно што носи на неа.Бидејќи во Саудиска Арабија не носат бурки. Ниту во останатиот исламски свет.
Како може вашата САД да бомбардира некој кој го подржава повеќе од 50 години и има потрошено мноооооооогу милијарди долари за градење и сл.Еве повод САД да го бомбардира Иран... права на човекот да поседува куче.
Bombs away!
Но единствено таму имаат посебна “модна’’ полиција која апси и тепа ако не си облечен спрема исламските прописи кои ги наложиле ајатоласите на власт.Точно е дека кој тера мода, си тера без оглед каде.
Темава е за Иран затоа го напаѓам системот кој владее таму. Верувај ми, не им е убаво! Замисли некој да ти каже дека мора да гледаш само една телевизија, некој да ти диктира каква музика ќе слушаш, какви книги да читаш, весници, освен доашни, нема шанси да видиш нешто друго (а домашните пишуваат она што им кажува власта). Не е тоа живот! Мачно е цело време да бидеш репресиран, а да не можеш да се пожалиш. Зарем не си видел како ги малтретираат жените таму? Мислиш дека е убаво на ова пеколно жешко време да шеташ со куп облека на тебе затоа што некој друг одлучил наместо тебе??? (макар и по веш да се доле, мантиите и шамиите кои ги носат држат топлина). Сигурна сум дека кога би им дале можност да бираат, а за изборот да не следат санкции, сите би ги фрлиле бурките. Зарем е убаво мало дете да заработува пари наместо да иде на школо?!Така си одбрале. Барем многумината од нив. Револуцијата на Хомеини во 1979 година не ја направив јас, ами Иранците. Значи, си го сакаа тоа што е денес.
Но, зошто се замараме ние толку за тоа. Зошто ... Америте ни рекоа така? Дури и Македонија, и македонските хомоеректуси се згрозени од тоа што се случува во Иран, иако знам само 2јца кои биле некогаш воопшто во Техеран.
Зошто? Зошто? Зошто? Толку ли многу се грижиме за Персија?
Од каде дознаваме? Од Амерички сајтови и извори? Зошто да ни се пере мозокот?
Ако на Иранците тоа им смета, постои РЕВОЛУЦИЈА! Но, ако нам ни смета, треба да се запрашаме - кој ни ги лоботомира главите и кога!
Слични работи се случуваат во Пакистан. Може и пострашни. Но, Пакистан е само уште една ѕвезда на американското знаме, па ... не се важи!
Откако САД не најдоа начин да го паднат Иран (ниту од внатре ниту од надвор) со сите сили пробуваат да го свртат целиот свет против Иран.
И, им успева!
Јас ги гледам на тв и можам само да претпоставам што се случува таму. Сум читала неколку книги за хиџабот, напишани од Ирачанки и сум слушала од некои луѓе како функционираат работите таму. Сите се сложни, се` е за никаде! Но, не сум била таму, знам индиректно.Но единствено таму имаат посебна “модна’’ полиција која апси и тепа ако не си облечен спрема исламските прописи кои ги наложиле ајатоласите на власт.
Јас немав претстава што значи забегување додека не појдов во една ирнска телевизиска куќа каде што имаше затворена була во соба под некакво виолетово светло со зелен кадифен чаршав под компјутерот. Хаос...
Во Пакистан имаш отсекување на главата и на половиот орган со сатар,а воопшто Америка не го осудува тоа.Слични работи се случуваат во Пакистан. Може и пострашни.
Ама затоа им коваат шајки и игли на слугинките во нозе и во раце, а уште малку ќе почнат и со хефталица да ги захефтуваат на столица и на маса за да не бидат видени од луѓето:Бидејќи во Саудиска Арабија не носат бурки. Ниту во останатиот исламски свет.
http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-11109726Doctors have removed 13 nails and five needles from a Sri Lankan housemaid who said her employer in Saudi Arabia hammered them into her body.
LP Ariyawathie, 49, told staff at Kamburupitiya Hospital her employer inflicted the injuries as a punishment.
Барем тоа дело властите таму го извршуваат со причина (убиство, силување, педофилија и.т.н.) па затоа не реагираат западњациве, ама кој изговор е ова:Во Пакистан имаш отсекување на главата и на половиот орган со сатар,а воопшто Америка не го осудува тоа.