Црната џамија е десно и ден денес е на истото место а лево е белата џамија која подоцна е срушена, на тоа место има детска градинка.Мислам дека е Црна џамија и левиот брег.
Бела џамија била кај училиштето Кирил и Методиј
Црната џамија е десно и ден денес е на истото место а лево е белата џамија која подоцна е срушена, на тоа место има детска градинка.Мислам дека е Црна џамија и левиот брег.
Eh... Bela dzamija bila (bese) kaj pazarot, nad Star most, na mestoto na segasnata detska gradinka..Мислам дека е Црна џамија и левиот брег.
Од оваа слика тешко е човек да одреди дали стариот стар мост е на исто место каде што е новиот стар мост, плус буни тоа што порано покрај Вардар имало куќи кои сега ги нема.Eh... Bela dzamija bila (bese) kaj pazarot, nad Star most, na mestoto na segasnata detska gradinka..
Najverovatno na slikata se Bela I Crna dzamija, a mostot sto se gleda e nekoj star "Star most"... Iako kako sto mene mi lici, najverovatno lokaciski bil nesto podolu od segasniot
Da, da...Од оваа слика тешко е човек да одреди дали стариот стар мост е на исто место каде што е новиот стар мост, плус буни тоа што порано покрај Вардар имало куќи кои сега ги нема.
Мое маалоМислам дека е Црна џамија и левиот брег.
Од таткоти да не го наследи па твое да е.Мое маало
Од прапрадедо ми, јас сум 5 генерација во таа куќа, син ми ќе е 6таОд таткоти да не го наследи па твое да е.
Заборај го ова. Син ти ќе фаќа Германија, нема да знае НЗ да ја најде на карта а не па куќата во Велес.Од прапрадедо ми, јас сум 5 генерација во таа куќа, син ми ќе е 6та
Епа дозволија цела населба да се изгради, сеа до еден од хотелите и ебена зграда дигнаа.Uste vo maj, narodot reagira deka ezeroto umira...
НЕ ФЕКАЛИИ, ТУКУ ОСТАТОЦИ ОД АЛГИ И ТРСКИ ПЛИВААТ ПО ПОВРШИНАТА НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ И ТРЕБА ДА СЕ ИСЧИСТАТ, ВЕЛИ ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ - Сакам Да Кажам
Оваа пролет, како и бројни пред тоа, во водениот дел од крајбрежјето на Езерото Младост, присутна е материја која плива […]sdk.mk
Po 1 mesec, nadleznite "reagiraat", i zemaat primeroci za analiza...
КОНЦЕСИОНЕРОТ ГИ ЧЕКА РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА СОСТАВОТ НА МАТЕРИЈАТА КОЈА ПЛИВА ПО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ПРЕД ДА РЕШИ ШТО ЌЕ ПРЕЗЕМЕ - Сакам Да Кажам
ЈВП „Лисиче“, кое е концесионер на водата од вештачката акумулација Младост, ги чека резултатите од анализата на квалитетот на водата, […]sdk.mk
Na 16.07. javno objavuvaat deka vodata e 1-va klasa i bezbedna za kapenje
...
ПОВРШИНСКАТА ВОДА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ Е ИСПРАВНА И МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА АНАЛИЗИТЕ ОД ДВЕ ЛАБОРАТОРИИ - Сакам Да Кажам
Резултатите од анализата на водата на Eзерото Младост во Велес покажуваат дека е исправна и дека може да се користи […]sdk.mk
Denes, 30.07. veke javno e deka ezeroto umira, deka vodata e od 3-ta i 4-ta kategorija, i deka ne samo sto voopsto NE E BEZBEDNA za kapenje , tuku i veke e rizicna po zdravjeto
ВЕШТАЧКОТО ЕЗЕРО МЛАДОСТ УМИРА ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА КИСЛОРОД, ЌЕ СЕ СПАСИ СО ДОТОК НА СВЕЖА ВОДА, ПОКАЖА ИСПИТУВАЊЕТО - Сакам Да Кажам
Умира акумулационото вештачко езеро Младост крај ВелеС, заклучи Хидробиолошкиот завод од Охрид по добиените резултати од испитувањата на водата од […]sdk.mk
Eh, moja zalna Makedonija...
Toa doprinesuva, da, ama ne e glavna pricina...Епа дозволија цела населба да се изгради, сеа до еден од хотелите и ебена зграда дигнаа.
Допринесува многу ако е вистина дека дел од канализациите се насочени кон езерото.Toa doprinesuva, da, ama ne e glavna pricina...
Новата населба е приклучена на колекторски систем, поголем проблем веројано се оние викендици на страна на Отовица и самата Отовица каде што дел имаат септички јами или директно исфрлаат фекалии во тн Отовичка река со тоа и подоцна во самото езеро.Епа дозволија цела населба да се изгради, сеа до еден од хотелите и ебена зграда дигнаа.