Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
Правам проект во Corel Photo Paint, сакам крајниот резултат да биде око. Е сеа, ја направив белката од окото со зеница и леќа, ама незнам како да го исенчам околу за да изгледа повистинито. Ако има некој шо се разбира нека помага :pipi:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Како да префрлам страна од статична во динамична?-.-
Објасни малку поконкретно што сакаш да направиш ... и кажи дали имаш претходно искуство да знаеме што и како да ти објасниме.

Член од
30 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
6
Преку кој програм се изработуваат Флеш темплејтите и преку кој програм можам да ги изменувам ??

Сезнаен

Набљудувачот
Член од
14 март 2010
Мислења
4
Поени од реакции
1
Како не те разбрав многу кратко објаснување.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Да прашам имам проблеми при поврзување на флеш интрото со индекс страната.Ако може некоја помош како да го изведам тоа или некој туторијал фала многу.поздрав

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Да прашам имам проблеми при поврзување на флеш интрото со индекс страната.Ако може некоја помош како да го изведам тоа или некој туторијал фала многу.поздрав
Што подразбираш под поврзување?
1. Можеш да ставиш испод флешот обичен линк ..продолжи...
2. Можеш во самиот флеш во последниот фрејм да ставиш getURL("xxx");

Повеќе инфо ваљда ако бидеш подетален што имаш и што точно сакаш да направиш.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Вака сеа да си прашам јас нешто ...како прво тапа сум од оваа област а кога ке се споредам со вас тука неколку тогај сум у минус ојден....него вака ..пример у дреамвјуер идеш симињап темплејт и сеа само едно не ми е јасно како да ги линкувам оние опции пример...home, galery, и нели откако ке го стаам линко кога ке кликнеш да ти излезе галерија нормално со истио темплејт..(ах ама објасни) ама мислам дека ке ме сфане некој.....знам за десен клик change link...ама не е тоа шо ми треба.Знам дека ногу глупо ви објасни ама и јас сам не можам да се сфанам ај ако некој успее да ме дешифрира нека пише.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
наједноставно според мене правиш една страница и кога ќе ја завршиш таа страна го копираш кодот
отвараш од ново DW го пастираш кодот и така имаш иста страна како таа што си ја направил - е сега ти ќе си направиш измени на пример ќе избришеш нешто ќе додадеш и ќе имаш друга страна од сајтот со ист тепмлејт

:AAAAA:

--ТИГАР--

Фино :)
Член од
3 октомври 2009
Мислења
175
Поени од реакции
3
Сакам да направам Веб Дизајнерско Студио.
Потребни ми се луге кој што имаат големо познавање од тоа.
Кој сака нека се пријави (нормално за пари ,но нема да добиваат пари на месец него од изработена страна!)
Се надевам дека ке се запознаеме!

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Кој сака нека се пријави (нормално за пари ,но нема да добиваат пари на месец него од изработена страна!)
Ajde ke sorabotuvame imas na profilot kontakt skajp pa ako ima potreba tukasum flash ili web 3d sve mene mi odgovara od strana bidejki nesakam stalno mesto :)
:vozbud:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Добра идеја ... можеби ... но, дефинитивно погрешен пристап :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
ne odi...
<?php

function db_connect()
{
$result = new mysqli('localhost', 'book_sc', 'password', 'book_sc');
if (!$result)
return false;
return $result;
}

function db_result_to_array($result)
{
$res_array = array();

for ($count=0; $row = $result->fetch_assoc(); $count++)
$res_array[$count] = $row;

return $res_array;
}

?>
ovaa mi e konekcijata
vi teknuva nesto
?
А да пробаш дадотеката да ја сочуваш со UTF-8 енкодинг. Пиши го кодот во Dreamweaver, па потоа со Notepad (ако си на Windows) > Save As... > text.php и UTF-8 Encoding ;)

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Сакам да прашам значи хтмл веб сајт направен дотеран али проблемов во различни бровсери некои работи малце се менуваат значи различни изгледи на вебсајтот како да го управам проблемов имали решеније :toe:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Се решава тоа со иф услови...
Ако е ИЕ ... тогаш ова...
Ако е мозила тогаш тоа...
прогуглај малце