THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.724
- Поени од реакции
- 1.333
Ги аплоадираше изменетите фајлови на сервер?
uste na local rabotam i za zacuvuvam postojano,Ги аплоадираше изменетите фајлови на сервер?
pa toa e veke cela stranaНајдобро пастирај го тука проблематичниот код.
Пробај вака...
$con = mysql_connect("localhost","user","pas");
if (!$con)
{
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
$db=mysql_select_db("database", $con);
mysql_query("SET character_set_results=utf8",$con) or die(mysql_error());
mb_language("uni");
mb_internal_encoding("UTF-8");
mysql_query("SET NAMES utf8",$con) or die(mysql_error());
Конекцијата да ја поддесиш да враќа UTF-8 резултати, исто такви да пишува во базата...па ќе кажиш дали ти успеа.
Друже па ако е толку едноставно. Направи едно туторијалче да видиме што како оди и ниеВидов па мн едноставно мозе да се среди знам да го направам тоа а мозе ке најдеш и на нет некоја скрипта поззз
Прашање е со што сакаш да го замениш FCK editor-от и која му е намената. Јас користам верзија компатибилна со PHP 5 (пишува и дека има постара верзија компатибилна со PHP 4, мада не се замарам со тоа, про хост си ја бркаат работата професионално и софтверот на сервер е стално последна верзија ). Не ми прави којзнае какви проблеми. А која верзија е точно, абер немам, превзедов еднаш една, и таа ја шлепам секаде каде што имам потребаDzish кога си веќе тука и јас да поставам прашање.
Имам направено админстративна конзола за внесување на тестови.
Се е океј кога тестовите ги внесувам јас од мојот компјутер но кога се обидува клиентот да ги внесе податоците му ги заменува карактерите со симболи (прашалници,коцки ромбови) значи без да менува ниту еден од проблематичните карактери ниту пак да додаде ново прашање само притиска "submitTest" броусерот автоматски му ги менува карактерите.
Да ја симнам постарата верзија на FCK editor или има решение со поновата.
Или па најдобро предложи достојна замена за FCK editor-от.
Еве како би изгледало не се линкувани иначе туториал не би правел поради x причини позззДруже па ако е толку едноставно. Направи едно туторијалче да видиме што како оди и ние