Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
Јас сакам да прашам дали може да си направам форум со phpBB 3/2 или VBulletin на бесплатни хостинг компании????

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Абе незнам каде да прашам ... гледам нема побарување ... па ај ако не е за тука нека се премести мојот пост ...
Ми треба theme/skin за СМФ ... (по можност темата/скинот да има логоа од некои игри ... пошто форумот ќе биде гејмерски ....) Одприлика како овој :)
...

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Ајде ако може некој да ми најде гејмерски скин/тема за вбулетин плссс многу ќе ми помогне ... Се извинувам за дуплиот пост пошто поодамна ми беше постиран овој и сега неможеше да го избришам ниту пак да го изменам

Mr.G

Администратор
Член од
23 јануари 2005
Мислења
10
Поени од реакции
1
Ми треба веб апликација за фото монтажи

Ми треба вакво.

Значи, на кратко, посетителите аплоудираат нивни фотки, и ги монтираат на други фотки.

Ако некој може да го изведе, нека каже цена и рок.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ми треба вакво.

Значи, на кратко, посетителите аплоудираат нивни фотки, и ги монтираат на други фотки.

Ако некој може да го изведе, нека каже цена и рок.
Еве уште една таква веб страна, знаев и други ама кога ќе ми текнат тогаш ќе пишам пак :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Инсталирав пред еден саат WordPress 2.7 (преку Fanstatico Installer) и имам проблем со encoding-от. Знам кога ја инсталираш менуално скриптата има при инсталацијата да си избереш дали да поддржува UTF-8 или такво нешто, али Фантастико инсталер одма сам ја инсталираше скриптата.
Видов и во админ панелот на блогот дека "Encoding for pages and feeds" е избрано UTF-8 , и повторно не ми прикажува.

Чаре? Само побрзо ако може, пошто ми е итно.

bump!

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
чаре симни го фолдерот од фтп на десктоп, отвори го dreamweaver, отиди find and replace, напиши таму да бара
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html charset=
одбери во find in folder, одбери го фолдерот кај си го симнал од фтп, и кое и да е во charset= смени го со
charset=UTF-8
целосното треба да ти биде
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html charset=UTF-8" />

за секој случај направи си бакап за да не зафркнеш нешто.

Поздрав и време е за спиење

Г

Грејвдигер

Гостин
Не е тоа, во cpanel-от енкодингот го сменив во ISO-8859-1 ... ;) Problem solved.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Помош околу flash intro ...???

Имам направен flash intro , и на тој бесплатен хостинг го качив преку FTP , ама пак 2 фајлови (.fla .swf - најбитните фајлови) неќат да се качат.Далие е до хостингот , далие до FTP - клиентот ...???

Г

Грејвдигер

Гостин
Имам направен flash intro , и на тој бесплатен хостинг го качив преку FTP , ама пак 2 фајлови (.fla .swf - најбитните фајлови) неќат да се качат.Далие е до хостингот , далие до FTP - клиентот ...???
Кажи на кој бесплатен хостинг? а проблемот е можеби во тоа што фајлот е поголем од дозволеното, а ништо чудно па и ФТП клиентот да зеза. Проба преку file manager-от да го upload-ираш?

Член од
24 ноември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Помош околу flash intro ...???

Кажи на кој бесплатен хостинг? а проблемот е можеби во тоа што фајлот е поголем од дозволеното, а ништо чудно па и ФТП клиентот да зеза. Проба преку file manager-от да го upload-ираш?
Пробав на два бесплатни хостинг пакети www.Freehostia.com и www.000webhost.com .
За фајлот не е голем 11 МБ е , а дозволено е 250 MB .
Изгледа е до FTP клиентот ....???

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не ми е за овде прашањево но стварно незнаев каде да го поставам.
-Во полето за пишување на веб страни постојано ми стое оваа страна и до неа има ѕвезда и никако несака да се избрише дури ни со CCliner кога бришам history. Дали е некој вирус или...дај кажете како да ја избришам ме нервира :nerv:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Не ми е за овде прашањево но стварно незнаев каде да го поставам.
-Во полето за пишување на веб страни постојано ми стое оваа страна и до неа има ѕвезда и никако несака да се избрише дури ни со CCliner кога бришам history. Дали е некој вирус или...дај кажете како да ја избришам ме нервира :nerv:
Малце си ја утнал темава, ама нема везе :)
Кликни на ѕвездичката и ќе ти се појави "Edit this bookmark", а одма под тоа ќе видиш дугме дено "Remove Bookmark"... кликни на тоа Remove Bookmark и би требало да се среди проблемот :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Пробав на два бесплатни хостинг пакети www.Freehostia.com и www.000webhost.com .
За фајлот не е голем 11 МБ е , а дозволено е 250 MB .
Изгледа е до FTP клиентот ....???
ФриХостиа колку што сум запознаен максимална големина по фајл ти е 3-4MB, а ова ти што викаш дозволено е 250 MB ти е за целиот хостинг.

Kajgana Shop

На врв Bottom