Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Ми треба некој подобар познавач на Joomla. Нека ми пише ПП, да не го оптоваруваме форумов.

Член од
7 септември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
44
Како да префрлам форум од еден на друг софтвер?

Поздрав до вас

Дали знае некој да ми помогне како да го трансферирам форумот
без да изгубам нисто

Од phhp во VB-(Vbuletin)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.214
Поени од реакции
34.477
Имаш vBulletin лиценца? Ако имаш, тогаш во делот за downlod го имаш и софтверот за префрлање. ImpeX мислам дека се вика. Нормално, со него иде и фино упатство за префрлање од било кој форум на vBulletin. Ако немаш лиценца - никако не можеш да го префрлиш. Барем на на лесен начин.

Член од
11 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Фонтови за веб

Itno mi trebaat fontovite scriptina so latinicni i kirilicni bukvi.Pomagajte itno e

Член од
11 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
барав али неможев да најдам.Знам дека има имам видено на слики

Petar_pp

Опсесија.МК
Член од
14 мај 2007
Мислења
10
Поени од реакции
1
Ако немаш лиценца џабе ќе се мачиш, ќе ти го избришат кога ќе го префрлиш:) А, ако имаш може како што кажа Acid :)

damjan_ku

R1 LoVeR
Член од
4 декември 2007
Мислења
79
Поени од реакции
2
Мислам дека не може да се префрли од phpbb на vbulletin

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Можеш и пиратски vbulletin да префрлиш. Али тоа е веќе друга работа. И точно е дека ќе ти го избришат ако е пиратски мене тоа ми се случи на слободен хостинг, после 4 дена.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Можеш и пиратски vbulletin да префрлиш. Али тоа е веќе друга работа. И точно е дека ќе ти го избришат ако е пиратски мене тоа ми се случи на слободен хостинг, после 4 дена.
Абе немора да значи дека ќе ти го избришат... се зависи од тоа каков е хостингот, имаш хостинзи кои не одговараат за содржините на корисниците кои користат нивни хостинг... е сеа незнам баш, ама некои слободни хостинзи не ни дозволуваат vBulletin... нема ни да можеш да го инсталираш, али како и да е не ти се исплати нелиценциран vBulletin да правиш.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
здраво на сите јас сум почетник во дизајниранјето на веб страни и еве со е мојот проблем: ја дизајнирам страната на dreamwaver се ок, и ко ке дојди за објавуванје смрт ми е. Имам најдено слободен простор на freehostia.com ама не знам како да ја поврзам со програмата, поточно со root фолдерот ако можете помогнете благодарам.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
здраво на сите јас сум почетник во дизајниранјето на веб страни и еве со е мојот проблем: ја дизајнирам страната на dreamwaver се ок, и ко ке дојди за објавуванје смрт ми е. Имам најдено слободен простор на freehostia.com ама не знам како да ја поврзам со програмата, поточно со root фолдерот ако можете помогнете благодарам.
Друже, вака... најпрвин ќе се логираш на freehostia.com и ќе одиш во фајл менаџерот, тука треба да ги аплоадираш индексот и фајловите/фолдерите.
За проба земи еден индекс и во него напиши вака:

Код:
<title>Proba</title>
<center>Proba</center>
аплоадирај го и во адрес барот на прелистувачот напиши ја твојата страна (пр: http://tvojata_strana.freehostia.com) доколку во средината се појави "Proba" значи све си направил како што треба. Потоа аплоадирај ги индексот и фајловите/фолдерите сите кои ти се наменети за страната (не заборавај да го избришеш пробниот индекс) и тоа е тоа.

Е сеа не те разбрав како мислеше да се поврзеш со програмата ?

TheGRIM

TheGRIM
Член од
22 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Еве македонски ракописен фонт, но за веб сајт не би ти препорачал освен ако не го ставиш во некое лого, бидејќи поголем број на посетителите го немаат овој фонт и нема да го видат посакуваниот ефект. Значи само за слики.

Поздрав.

TheGRIM

TheGRIM
Член од
22 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Па кога веке си се решил за вБуллетин, треба да си купиш лиценца, за да си ги користиш модулите. До тогаш можеш да користиш phpBB, да собереш членови, а потоа да се префрлиш на phpBB. Во меѓувреме можеш на твојот ПЦ да се чачкаш во нелиценцирана верзија на vBulletin.
Во секој случај како што кажа Acid, имаш во "Member Area" како да се префрлиш со упатство и со се.

:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom