Вашата “дефиниција“ за Бог...

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум у ќош. Напротив, врло комотно се осеќам. Баш сум се распашал на маса, со ептен фина морска храна и ладно pino griggio. А колку за науката, ти си „на вие“ со науката дечко. Кога ќе напишеш некој труд, тогаш ќе делиш лекции за наука.

А ти автентично евангелие?

Мирисот на тревата додека расте.

Соопштение во сите активни теми на подфорумот Религија

Доколку забележите мислење кое е надвор од форумската етика на однесување, навреда, оф-топик или слично, користете ја опцијата "Пријави" што се наоѓа во менито на долниот дел од секој пост.
Со тоа си помагате себе, на модераторот.. и пред се, придонесувате во квалитетна дискусија за која сите ние сме овде.

Ahhh Bog koga se molam custvuvam nekoe ezhenje na kozata i na glavata i toa ne mi se sluchiva redovno samo koga so cisto srce iskreno se molam a ne se molam za da dobijam neshto se molam da mi dade mir i da me naveduva na pravilen pat. Bog e vo site nas sekoj mozhe da dopre do nego da go pocustvuva no prvo mora da si go ischisti umot od prljavosta i da gi sogleda rabotite shto mu znachat kako na primer semejstvoto. A shto go ocekuva sekogo od nas sekoj kje si dobie zavisno od toa sto ochekuval :) Bog e Ljubovta, Bog e radosta, Bog e svetlinata koja bleska koga sme sreknji zaedno, mirni dobri i koga znaeme shto najvekje iskreno ni znachi.

„Господ е ветер кој дува од никаде и тој се нарекува Волја;
тоа е единствено оправдување за човековото постоење на Земјата.“ - Гилберт Кејт Честертон

Конечно нешто паметно и од тебе, и тоа несакајќи...

Ставрос...
Настварно ти велам дека те мислев поинтелиѓентен....тотално ме разочара.
Бог=0 не значи дека Бог е нешто што не вреди и дека има вредност на НУЛАТА....се мисли дека Бог навлегува во сите делови, дека и ништо(0) е Бог, кога се работи за дишендентна октава....Значи Бог може да биде бесконечност, но може да биде и празно множество.
Ај, не очекувам ни да ме разбереш... ни ти, ни јавријата, ни останатите јаки атеисти и секташи на форумов.

Богот е АЛЕФ нула или
be4c703ed73456618ed283b892c6715a.png
! :pipi:

"God is a concept by which we measure our pain"

Посветено на Johnny.

Ставрос...
Настварно ти велам дека те мислев поинтелиѓентен....тотално ме разочара.
Бог=0 не значи дека Бог е нешто што не вреди и дека има вредност на НУЛАТА....се мисли дека Бог навлегува во сите делови, дека и ништо(0) е Бог, кога се работи за дишендентна октава....Значи Бог може да биде бесконечност, но може да биде и празно множество.
Ај, не очекувам ни да ме разбереш... ни ти, ни јавријата, ни останатите јаки атеисти и секташи на форумов.

Математички гледано,многу поприкладна би била единицата отколку нулата.Ја имаш буквално во секој број и иако не е видлива или не ја пишуваш,таа секогаш постои.
Just saying :)

Математички гледано,многу поприкладна би била единицата отколку нулата.Ја имаш буквално во секој број и иако не е видлива или не ја пишуваш,таа секогаш постои.
Just saying :)

Нема тука математика брат....или сФаќаш или не сФаќаш. трето нема.

Има и Бог=1
Зависи каде ќе се пронајдеш. се зависи од тебе.
1+1+1=1
1 (Отец) +1 (Син) + 1 (Светиот Дух) = 1 (Бог)

Богот е АЛЕФ нула или
be4c703ed73456618ed283b892c6715a.png
! :pipi:

хепта , абе колку тоа свети книги имате во талемата....нели ви е доста една мајката, па имате повеќе....:pos:
Ајде да видиме зошто Бог е 0 во вашата секта?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom