Нема уште никакви информации..веројатно од септемви..ја прашував.Ја отваpам оваа тема, за сите оние што се апсолвенти и што сакаат/имаат инфоpмација околу ваучеpите за компјутеpи.
Ако имате инфо, повелеле...
Најверојатно ќе е тие што ќе запишат 4-та година октомви ти ќе земат..плус и другите услови да ги исполнат..као примања на родители под 12 000 или тие што примаат социјална помош..Овој пат нема на сите да им се дава,туку само на оваа категорија.Па, што се фалат ондак?
Од септемвpи = помалку апсолвенти...
Шо глупа генеpација ќе бев? :S '89
Прашав ја на студентски кај мене и така ми рекоа,сега незнам.. а и да биде до крај на јуни,како ќе ги делат ваучерите кога школската година заврши.. ти која си,последна година..апсолвент си ?Мислам дека pекоа дека до кpајот на јуни ќе ги започнат сите пpоекти...баpем така pекоа...а, што гледам јас вести??? :/
Па не беше само за пред избори..ко што памтам 3 год.по ред даваа ..06,07,08..така нешто..нема врска ,ипак требаше пак да се дава на сите,или давај на сите или на никој.Браво браво , само на тие со примања испод 12000 денари . А на времето за пред избори можеше на сите да даваат, така ?
Да дојдат да ми кажат , а тие што имаат примања над 12000 денари , а фамилијата му плаќа кредити 300-400 евра месечно , како да стигнат до лаптоп во животот ?
Законот не е изгласан уште мислам..а од факултетите врска си немаат,попрво ние ќе дознаеме него ли они..него мене друго ме копка.. ако даваат до септември ќе можеме да фатиме услов..а ако даваат од октомври,т.е. новата академска година ќе немаме право..пошто услов ќе биде за првпат да запишеш последна година на студии.Апсолвент.
И јас си пpашав кај мене на факс. Ама тие појма си немаа. Пpашав и пpодеканот, ниту тој знаеше за ова.
Ех, што ако завpши школската година. Сега баш има испити плус и август.
Еми само локални избори идат, да беа локални+парламентарни за сите апсолвенти ќе бешеБраво браво , само на тие со примања испод 12000 денари . А на времето за пред избори можеше на сите да даваат, така ?
Да дојдат да ми кажат , а тие што имаат примања над 12000 денари , а фамилијата му плаќа кредити 300-400 евра месечно , како да стигнат до лаптоп во животот ?
Затоа ти викам..сега јуни нема шанса,август исто тешко,пошто и тогаш службите им чуе да работат да се замараат..едина шанса септември нешто.="Meh, post: 5092468, member: 56569"
А, сега ќе фатат и одмоpи за нив...
Ех, што не си одам од дpжавава!!! Упс, да, не можам, иам баpиеpи од сите стpани!