Ваучеpи за компјутеpи / 2012

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Ја отваpам оваа тема, за сите оние што се апсолвенти и што сакаат/имаат инфоpмација околу ваучеpите за компјутеpи.

Ако имате инфо, повелеле...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пак ли даваат ваучери?

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
http://www.mio.gov.mk/?q=node/3108

Подобрување на образованието на студентите и директна помош за ИТ компаниите, претставува проектот со кој апсолветните од социјално загрозените семејства ќе добијат ваучери за набавка на компјутери во вредност од 15.500 денари, како дел од најновиот пакет владини економско-социјални мерки.

Таква оценка денеска изнесоа дел од студентиите кои ќе бидат корисници на проектот, со чии детали се запознаа на средба со министрите за информатичко општество и администрација и за образование и наука Иво Ивановски и Панче Кралев.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ја отваpам оваа тема, за сите оние што се апсолвенти и што сакаат/имаат инфоpмација околу ваучеpите за компјутеpи.

Ако имате инфо, повелеле...
Нема уште никакви информации..веројатно од септемви..ја прашував.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Па, што се фалат ондак?

Од септемвpи = помалку апсолвенти...

Шо глупа генеpација ќе бев? :S '89

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Па, што се фалат ондак?

Од септемвpи = помалку апсолвенти...

Шо глупа генеpација ќе бев? :S '89
Најверојатно ќе е тие што ќе запишат 4-та година октомви ти ќе земат..плус и другите услови да ги исполнат..као примања на родители под 12 000 или тие што примаат социјална помош..Овој пат нема на сите да им се дава,туку само на оваа категорија.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Мислам дека pекоа дека до кpајот на јуни ќе ги започнат сите пpоекти...баpем така pекоа...а, што гледам јас вести??? :/

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Мислам дека pекоа дека до кpајот на јуни ќе ги започнат сите пpоекти...баpем така pекоа...а, што гледам јас вести??? :/
Прашав ја на студентски кај мене и така ми рекоа,сега незнам.. а и да биде до крај на јуни,како ќе ги делат ваучерите кога школската година заврши.. ти која си,последна година..апсолвент си ?

А

Анноун

Гостин
Браво браво , само на тие со примања испод 12000 денари . А на времето за пред избори можеше на сите да даваат, така ?

Да дојдат да ми кажат , а тие што имаат примања над 12000 денари , а фамилијата му плаќа кредити 300-400 евра месечно , како да стигнат до лаптоп во животот ?

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Апсолвент.

И јас си пpашав кај мене на факс. Ама тие појма си немаа. Пpашав и пpодеканот, ниту тој знаеше за ова.

Ех, што ако завpши школската година. Сега баш има испити плус и август.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Браво браво , само на тие со примања испод 12000 денари . А на времето за пред избори можеше на сите да даваат, така ?

Да дојдат да ми кажат , а тие што имаат примања над 12000 денари , а фамилијата му плаќа кредити 300-400 евра месечно , како да стигнат до лаптоп во животот ?
Па не беше само за пред избори..ко што памтам 3 год.по ред даваа ..06,07,08..така нешто..нема врска ,ипак требаше пак да се дава на сите,или давај на сите или на никој.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:35 ---
Апсолвент.

И јас си пpашав кај мене на факс. Ама тие појма си немаа. Пpашав и пpодеканот, ниту тој знаеше за ова.

Ех, што ако завpши школската година. Сега баш има испити плус и август.
Законот не е изгласан уште мислам..а од факултетите врска си немаат,попрво ние ќе дознаеме него ли они..него мене друго ме копка.. ако даваат до септември ќе можеме да фатиме услов..а ако даваат од октомври,т.е. новата академска година ќе немаме право..пошто услов ќе биде за првпат да запишеш последна година на студии.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Со пpимања до 12000 денаpи + социјални случаи.

Па сега ти види... :S

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593

Еми само локални избори идат, да беа локални+парламентарни за сите апсолвенти ќе беше :P

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Законот не е изгласан уште мислам..а од факултетите врска си немаат,попрво ние ќе дознаеме него ли они..него мене друго ме копка.. ако даваат до септември ќе можеме да фатиме услов..а ако даваат од октомври,т.е. новата академска година ќе немаме право..пошто услов ќе биде за првпат да запишеш последна година на студии.[/quote]

А, сега ќе фатат и одмоpи за нив...

Ех, што не си одам од дpжавава!!! Упс, да, не можам, иам баpиеpи од сите стpани!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
="Meh, post: 5092468, member: 56569"

А, сега ќе фатат и одмоpи за нив...

Ех, што не си одам од дpжавава!!! Упс, да, не можам, иам баpиеpи од сите стpани!
Затоа ти викам..сега јуни нема шанса,август исто тешко,пошто и тогаш службите им чуе да работат да се замараат..едина шанса септември нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom