Бјело Дугме

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Мислам дека НАПИЛЕЕЕЕЕЕЕ СЕ УЛИЦЕ, ЈЕР НА ТЕБЕ МИСЛИМ ЦУРИЦЕЕЕЕЕЕ

Романтичар

Се хранам масно и навивам гласно!
Член од
10 јануари 2006
Мислења
125
Поени од реакции
0
Тоше напиша:
i mislam deka ne se veke vo moda da se slusaat pak.
А каква врска има тоа со квалитетот/неквалитетот на одредена музика? Се модерни деца на форумов... :smeshko:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Jas ednostavno nemam mislenje za Bijelo Dugme. Tie se sostaven del na mojot mentalitet. So niv zaedno rastev,ja terav mladosta i poleka, kako tie taka i jas ostarev.No,pesnite na mojata mladost,pesnite na Bijelo Dugme,pesnite na Brega,ke se slusaat sekogas. Tie barem se evergreen!!!,ako ne mozeme nie! :(

"Ruzica si bila
jedna u mom srcu,
ruzica si bila moja,
a ja sam sanjao tvoja koljena
covjek kao ja...
Bog mi daje,Bog mi odnosi,
Ruzica si bila sada vise nisi...
S vremena na vrijeme kao da cujem stope
ko da ides preko mog praga,
s vremena na vrijeme, a znam da nemam prava,
ti nisi vise moja draga...
Letjele su nocas iznad moga krova,
letjele su ptice selice,
a jas sam sanjao tvoja koljena
i tvoje poljupce...
Bog mi daje,Bog mi odnosi,
Ruzica si bila
sada vise nisi...."

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
вешто замаскиран народен мелос..

популизам..

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Sto treba da se misli za bendot koj e ideen osnovopoloznik na turbo-folk muzikata na prostorite na SFRJ. Bendot koj ja izmisli pormovirase i izdigna na najvisoko mesto seljackata folkerska drnkadziska muzika na koja samo pagas u depresija i krsis sisinja iili casi.
Mal isklucok se prvite nivni pesni dodeka Bebek bese peac i kolku tolku drzea do nekoj rok standart, posle toa se drugo e veke istorija proleterjata.....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како што реков во првиот пост,Дугме со Бебек е рок група,а после е се она што го вика Јаков.На првите албуми многу ми се чини дека имаат влијание од Deep Purple

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Jakov напиша:
Sto treba da se misli za bendot koj e ideen osnovopoloznik na turbo-folk muzikata na prostorite na SFRJ. Bendot koj ja izmisli pormovirase i izdigna na najvisoko mesto seljackata folkerska drnkadziska muzika na koja samo pagas u depresija i krsis sisinja iili casi.
Mal isklucok se prvite nivni pesni dodeka Bebek bese peac i kolku tolku drzea do nekoj rok standart, posle toa se drugo e veke istorija proleterjata.....
Колку нема врска..мислам извини вака ама еве тоа е мое мислење... Бјело Дугме е закон група,скоро секоја песна им е евергрин,нешто што ќе остане и ќе се слуша за разлика од 90% од денешната музика.. Едноставно се едни од најдобрите:pehar:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Dani^^^ напиша:
Колку нема врска..мислам извини вака ама еве тоа е мое мислење... Бјело Дугме е закон група,скоро секоја песна им е евергрин,нешто што ќе остане и ќе се слуша за разлика од 90% од денешната музика.. Едноставно се едни од најдобрите:pehar:
Kolku nemas vrska.:pos: :pos: :pos:
Kade vide ili procita deka jas osporuvam deka nekoja pesna na dugme ne bila hit ili ne stanala evergrin. A toa deka od muzikata na Goran polse decenija i nesto se izrodi turbofolkot e nesto sosema drugo.
Citaj malku poubavo pred da kazes nesto.
Svoevremeno imase dve vodecki Yugoslovenski grupi koi se zanimavaa so t.n etno folk vo Jugoslavija vo 80te. Bjelo Dugme i Leb i sol. Od prvite proizleze(znaci ne od grupata nego od stilot i melosot koj go koristea vo svoite pesni) toa sto proizleze a od Leb i Sol proizleze nesto drugo malku poinakvo etno sound itd.
Neznam eve gi preslusuvam pesnite na Dugme ispeani od A Islamovik...ako e ova rok jas sum Julia Roberts :star:

Член од
28 јануари 2006
Мислења
260
Поени од реакции
2
lugeto stvarno se legendi!odlicni pesnicinja imaat!samo niv od srpskite izveduvaci gi postuem!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
eeee tie se legenda, najbolja muzika (spored mene) e taa od toa vreme site tie grupi imaat mnoguuuuu dobri pesni sto i den denes se slusaat

Член од
18 јануари 2006
Мислења
65
Поени од реакции
0
sve najbolje,majstori nema sto! baska i mi se svigase sto na koncertite niz bivsa Jugoslavija napravija da izgleda deka JUGOSLAVIJA e uste tuka.svaka cast!

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
Najdobra Ex-YU grupa,drugo neznam so da kazam.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
xedaj напиша:
sve najbolje,majstori nema sto! baska i mi se svigase sto na koncertite niz bivsa Jugoslavija napravija da izgleda deka JUGOSLAVIJA e uste tuka.svaka cast!
bogami napravija samo sto ne dojdoja tuka kaj nas vo Makedonija

Kajgana Shop

На врв Bottom