"Бурманли" џамија кpај Светскиот трговски центар

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Токму поради таквите исламски лобоси, треба да се забранат религиите, јавни собири на верници, забрана за градење на верски објекти, тие пак нека си веруваат никој не ги брани, нека веруваат ако сакат и во шише..
Мислиш дека овој собир е навистина на верска основа, дека нема позадина? Тензии, политички (како оној антисобир на плоштад за црквата кога излегоа "верници") и меѓуетнички, а не верата ги движат вакви протести. Некому кој крева пушка или тупаница кон друг етнос па и определба, најмалку му е до вера, поштење и почит.

Што се однесува до верски објекти, повеќе се од доволно...нема потреба од нови.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Пошто главниот спонзор на екстремниот ислам Сауди Арабиа се Американците, мислам дека треба да се овековечи таа соработка и одлична е и локацијата.
abe kako moze da mu ja dadat taa lokacija ne semat edninsveno kazano

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Вчера ја одобрија изградбата на џамијата. Не знам на кого му одговара ова,но е очиглдна политичка провокација.

2:27pm UK, Wednesday May 26, 2010

Jonathan Robins, Sky News Online

A "mega" mosque could soon be built near Ground Zero in New York City after controversial plans were backed by a community board.

A vote, during an unruly meeting on Tuesday, passed 29-to-1 in favour of the proposals.

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
. Не се стига далеку со религиозна лоботомија срам за човековите „разумни“ суштества, под итно да се донесе декларација во ООН и да се забранат со закон и со устав религиите......
СЕ СЛАГАМ ВО ЦЕЛОСТ!.:smir:

--- надополнето ---

Токму поради таквите исламски лобоси, треба да се забранат религиите, јавни собири на верници, забрана за градење на верски објекти, тие пак нека си веруваат никој не ги брани, нека веруваат ако сакат и во шише..
СЕ СЛАГАМ ВО ЦЕЛОСТ!::smir:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Вчера ја одобрија изградбата на џамијата. Не знам на кого му одговара ова,но е очиглдна политичка провокација.

2:27pm UK, Wednesday May 26, 2010

Jonathan Robins, Sky News Online

A "mega" mosque could soon be built near Ground Zero in New York City after controversial plans were backed by a community board.

A vote, during an unruly meeting on Tuesday, passed 29-to-1 in favour of the proposals.

Очигледно ќе излегува вистинското лице на Барак Хусеин Обама, а дали знаете дека исончаниот зеде милјарди од Дубаи и од Саудиска Арабија,за време на председателските избори во САД...
За ова имаше и реакции од еврејското лоби во САД,заради тоа голем број од евреите не го подржаа Обама ,токму заради финансиите од Дубаи и од Саудиска Арабија. Е сега исончаниот мора да направи услуги на шеиците од Дубаи и од Саудиска Арабија..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ааа сигурно ќе изградат,Америка не е Македонија, па муслиман да ја ебава

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.458
Поени од реакции
5.150
Очигледно ќе излегува вистинското лице на Барак Хусеин Обама, а дали знаете дека исончаниот зеде милјарди од Дубаи и од Саудиска Арабија,за време на председателските избори во САД...
За ова имаше и реакции од еврејското лоби во САД,заради тоа голем број од евреите не го подржаа Обама ,токму заради финансиите од Дубаи и од Саудиска Арабија. Е сега исончаниот мора да направи услуги на шеиците од Дубаи и од Саудиска Арабија..
Со тоа исончаниот сам ќе си ја запечати судбината како претседател на САД. Џабе му беше сета таа популарност на почетокот...
А како шо се тргнати работиве, може да заврши и како Кенеди.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Со тоа исончаниот сам ќе си ја запечати судбината како претседател на САД. Џабе му беше сета таа популарност на почетокот...
А како шо се тргнати работиве, може да заврши и како Кенеди.
Мислиш „исончаниот“ сам дава „Амин“ за овакви работи? хех ..
марионетката Обама дава амин .. ама по чиј налог е прашањето .. и за кои интереси ... кој е интересот на Америка за ова .. шо спрема?
(не биди „Дрон“ :wink:)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.458
Поени од реакции
5.150
Мислиш „исончаниот“ сам дава „Амин“ за овакви работи? хех ..
марионетката Обама дава амин .. ама по чиј налог е прашањето .. и за кои интереси ... кој е интересот на Америка за ова .. шо спрема?
(не биди „Дрон“ :wink:)
Па ете, читај погоре, од постот што го цитирав. :)
Јас не реков дека тоа е по негова желба.... само кога и да е ќе дојде (веќе е дојдено) до судир на интереси, а Обама тука ќе настрада..

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Па ете, читај погоре, од постот што го цитирав. :)
Јас не реков дека тоа е по негова желба.... само кога и да е ќе дојде (веќе е дојдено) до судир на интереси, а Обама тука ќе настрада..
позади Обама стои цела машинерија ... дали мислиш дека ова не е нарочно направено .. кој судир на интереси .. па можеби ова е интересот .. судир на интереси може да има само помеѓу институциите и обичните граѓани ... меѓутоа ако институционално ова е одобрено ... значи нема судир во власта ... па ни во опозиција .. се е шминка .. интересите и плановите на америте за делување не ги кројат и мењаат на 4год како ние .. Америка се исламизира?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
позади Обама стои цела машинерија ... дали мислиш дека ова не е нарочно направено .. кој судир на интереси .. па можеби ова е интересот .. судир на интереси може да има само помеѓу институциите и обичните граѓани ... меѓутоа ако институционално ова е одобрено ... значи нема судир во власта ... па ни во опозиција .. се е шминка .. интересите и плановите на америте за делување не ги кројат и мењаат на 4год како ние .. Америка се исламизира?

Па можеби и ќе се исламизира:tapp:
А Кенеди во времето зошто беше убиен????

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Па можеби и ќе се исламизира:tapp:
А Кенеди во времето зошто беше убиен????
ова иронија?
Можеби затоа престанал да биде марионета .. за некои работи .. па го скинале ..

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
ова иронија?
Можеби затоа престанал да биде марионета .. за некои работи .. па го скинале ..

Не е иронија,но како што тргнаа работите со исончаниот ништо не е чудо, можеби има и некои други луге од Пентагон што имат земено милјарди од шеиците на Дубаи и Саудиска Арабија:tapp::tapp:
Само Буш и компанијата знаеа како да се раководи САД..

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Не е иронија,но како што тргнаа работите со исончаниот ништо не е чудо, можеби има и некои други луге од Пентагон што имат земено милјарди од шеиците на Дубаи и Саудиска Арабија:tapp::tapp:
Само Буш и компанијата знаеа како да се раководи САД..
И буш и компанија се исто .. се е само ова процес планиран ..

--- надополнето ---

патем џабе шпекулираме околу Обама .. иницијативата е одобрена локално од Бордот на градот ЊуЈорк .. нема тука амин ни од Обама ни од никаква федерална институција ..
само незнам народот во ЊуЈорк колку ќе го дозволи тоа ..

Angry relatives of 9/11 victims last night clashed with supporters of a planned mosque near Ground Zero at a raucous community-board hearing in Manhattan.
After four hours of public debate, members of Community Board 1 finally voted 29-1 in support of the project. Nine members abstained, arguing that they wanted to table the issue and vote at a later date.
The board has no official say over whether the estimated $100 million mosque and community center gets built. But the panel's support, or lack of it, is considered important in influencing public opinion.

HOLY WAR: A protester last night interrupts a Community Board 1 meeting, where the proposed site for a mosque two blocks from Ground Zero won overwhelming support, in a 29-1 vote.​

http://www.nypost.com/p/news/local/manhattan/nyers_wage_jihad_vs_wtc_mosque_UgJiOBYEhrSOw4Q6hpvbQL?offset=472#comments
Има и коментари на оваа вест погоре на линкот .. и баш истото се дешава како и кај нас .. омраза и поделба ..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.458
Поени од реакции
5.150
Не, постојат и други кои влијаат на Американските планови, па мораат да ги менуваат почесто.
Америка никогаш нема да се исламизира, ова сега со Обама е една голема утка, скоро во сите сфери. А и Обама има малку исламско потекло, ништо не чуди.
Сепак, постојат луѓе кои за да успее Обама вложиле доста и некои нивни влогови сигурно ќе се исплатат, но Обама не е претседател ако не носи и тој самостојни одлуки.
Мислам дека народот на САД згреши многу што го одбра Обама за претседател.
Ќе видиме за брзо време...

Kajgana Shop

На врв Bottom