Ти знаеш 1 на кој што му успеало, јас знам за 10 од 2020та наваму кои што имаат супер cv-a, собрано искуство на тим-лид позиции ама ги одбија заради работни дозволи. Ја гледаш поентата?
И со муабетов ми го потврди тврдењето дека они се спремни тебе да те префрлат ако си им од круцијална позиција. Не можат сите да биднат од круцијална позиција, затоа што ако сите сме тим-лидови, тогаш кого уствари ќе водиме?
Што правиме со тие што не се на круцијални позиции? Немаат право за подобар живот, затоа што тие имаш мал милион еве пример во Холандија Бугари и Романци на нивни факултети има еден куп. И ако фирмата има Х трошок за нон-ЕУ државјанин да вработи без некое посебно искуство, зашто би го направила тоа кога пред нос има куп други за кои не мора тој трошок да го направи. Како што реков, не може сите да биднат од незаменлива важност за фирмата па да мора она да те земе по секоја цена.
Како и да е не беше темата за бугарски пасоши, у сосема друг правец отидовме, ова ми е веќе 3 пост, да не ги спамаме другите